2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@TK az önce 2017 yılındaki dış ticaret uzman yardımcılığı ilanına baktım. Son iki yıl içinde alınmış B seviye YDS istemiş.
-
@adolf-stalin Dış ticaret Ekonomi Bakanlığı kadrosu hocam. Farklı unvanlar.
-
@ayraan forumda daha önce belirtmiştim, 2020 yılı Kalkınma Ajansları yılı olacak adeta... Paylaşılan ilanlar gibi nicesi yolda arkadaşlar... Sn. Bakanın açıklamaları Kalkınma Ajanslarına çok büyük önem verildiğinin bir göstergesidir.
-
@avemim Bu ayrılan yardımcı kadrosu hocam. Mesleklerden ihdaslar ve geçişler birleşme ile tamamlandı zaten. Başka bir geçiş yolu yok.
-
@avemim hocam 100 kişi duyumu nerden geldi?Sadece iibf mi alınacakmiş
-
Bölüm ayrımı var mı ticarette
-
@Antimülakat gümrük müfettiş yardımcılığı da 3 senedir gelmiyor. Bunla ilgili duyum var mı
-
bunun ustune birde gumruk mufettis yard. duyumu gelse cok iyi olur en cok istedigim ..
-
Il planlama ve ic isleri uzmanlığı ne zaman gelir
-
@zenginmemur 100 kişinin hepsi İİBF olmaz hocam. Eski Hazine ilanlarını da baz alarak bölüm bazlı olmasa bile İİBF'ye ek olarak Mühedislik, Hukuk, İstatistik, Sosyoloji gibi alanlara da bölüştürülür. Ayrıca 70 YDS isteyecektir.
-
@albertcamus yds kesin mi hocam.Daha önce maliye uzman yardımcılıği yds istememisti
-
@albertcamus Ben de böyle duydum hocam. Yönetmelik gelcekmiş yakında yapılanmanın da son halkalarından olcakmış bu. YDS 70 ve başvuruda bulunabilecek alanlarda İİBF ve Hukuk dışı alanlar da belirtilecekmiş.
-
@albertcamus ekonomi kapandı ama dış ticaret kadrosu Ticaret Bakanlığına bağlandı diye biliyorum.
-
@zenginmemur Hocam bu yeni bi kadro. Hazine de var içinde. Ayrıca Maliye Uzman Yardımcısı unvanı ile yapılan son alımda kullanılan puan türleri KPSS P54, KPSS P56, KPSS P71, KPSS P72 ve KPSS P105'in tamamında Yabancı Dil ağırlık katsayısı mevcuttu. Hazinede ise zaten YDS isteniyordu. O nedenle HMUY için YDS olmaması çok çok düşük seçenek.
-
70 alabilir mıyız yds 'den.? Temeli olanlar için soruyorum. Temeli olup alanlar oldu mu bu puanı ve bahardaki sınav tam olarak ne zaman?
-
@albertcamus belirttiğiniz puanlar hangi puana denk geliyor şu an ki sistemde acaba, biliyor musunuz?
-
@adolf-stalin Doğrru diyosunuz hocam. Dış denetime dair olarak CBK'nın ilk halinde dış ticaret uzmanları ve yardımcıları ayrıca sayılmıştı. Sonra değişmiş o hüküm, sadece ticaret uzmanlığı unvanı kalmış. O nedenle 80 YDS de uygulanabilir, en azından önü açık.
-
@lafz ÖSYM'nin 2016 öncesi kılavuzlarında ağırlıklarına bakabilirsiniz hocam.
-
Son 2 yıl mı son 5 yıl mı kabul eder acaba YDS'den?
-
@justlawyer benim için de can alıcı soru bu