2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@VAVeyle Genelde son 5 yıl kabul ediliyor ama merkez bankası 2 yıl istemişti mesela
-
@justlawyer bu konuda belli bi standardın olması gerekir ama maalesef işte
-
@VAVeyle gerçekten çıldırtıyorlar . Aldım kurtuldum diyoruz bu sefer de 2 yıl ...
-
@VAVeyle Ben son 5 yılı kabul edeceklerini düşünüyorum ama. Genel uygulama böyle çünkü.
-
@wollstonecraft harcanıp gidiyor ömür dediğin..
-
@piko hocam onunla ilgili net bir duyum almadım ama benim tahminim bütün kadrolarla ilgili toplu bir talep iletildi. Çünkü tek seferde ne alınırsa alınır mantığı ile hareket edildi diye düşünüyorum.
-
İibf değilde tek tek bölüm mü belirtiyor acaba?
-
@Antimülakat iibf değil de tek tek bölüm mü belirtiyor acaba siz görmüşsünüz?
-
@lafz son sınavda tek tek bölümlere kadro açılmıştı. En çok ulus ve kamu için kadro ayrılmıştı diye aklımda kalmış.
-
@Antimülakat teşekkür ederim
-
@albertcamus olabilr hocamda o zman bu kadar insan kpss A ya boşa hazırlanıyor.
-
@zenginmemur YDS'yi halletmiş adaylar için durum böyle değil hocam. Süreci öngörerek KPSS puanlarının yanına YDS puanı da eklemiş olan adaylar hemen her sınavda içerdeler KPSS gibi sınavlar, süreç ve taktik sınavlarıdır. Dönem bunu gerektiriyorsa ki öyle görünüyor artık, doğru taktik budur.
-
@albertcamus hocam süreci nasil ongorecegiz Allah askina bakanlikların birleşecegini muyun ingilizce isteyecegini nerden bile bilirdik.Tamamen A grubu sans suan 2013te müfettiş cok alındı bu durum sans degilde ne?
-
@zenginmemur Hocam şartları arasına sonradan YDS eklemesi yapan Kurum ve alım sayısı 5'i geçmez. Bu yıl gelen alımlardan bir kaç istisna dışında kalanı hep YDS istiyordu. Bunu öngörmek mucize değil, öngörmemiş olmak hata. Maalesef alımlardan beklenti GUY - SGK zeminine indiği için her yıl yüksek puanlı ve YDS'liler atanırken geri kalanlar seyrediyor.
Yüksek puanlılar Teftiş alımlarına,
YDS'si olmayıp dil bilgisi olanlar ve yüksek puanı olanlar üst kurullara,
Hem puanı hem dili olanlar merkez kadrolara yerleşiyor her sene.
Forum döngüsü bile bunun göstergesi, eskide kalan yüzleri düşünün. Kimler vardı, kimler gitti?
Halen forumda olanlar, yıl devredenler genel olarak SGK ve GUY duvarında sıkışmış adaylar maalesef. Bunlardan da SGK tabanı yükselmeye başladı. GUY alımı seyreldi. Aynı çevrimde kaldığınız sürece işsizlik riskinizi maalesef artırıyorsunuz. -
@albertcamus Ayrıca 2013 illüzyonundan uyanmak için çok gecikmiş değil misiniz hocam sizce? Evet o yıl 5000 VMY alındı, çift MUY ve GUY alımı oldu. Ama üzerinden 7 sene geçti.
Sene: 2020.
-
"Forum döngüsü bile bunun göstergesi, eskide kalan yüzleri düşünün. Kimler vardı, kimler gitti?
Halen forumda olanlar, yıl devredenler genel olarak SGK ve GUY duvarında sıkışmış adaylar maalesef. "Şu cümlemde defalarca kez sınav kazanmış, mülakat görmüş ama bi türlü şeytanın bacağını kıramamış arkadaşları tenzih ediyorum.
-
@albertcamus tırnak arası çok dramatik oldu be dostum gerçekler duvar gibi çarptı
-
2013 yılındaki ilanlardan arta kalanlar 2014'te yılında da devam etti ve 2015'ten itibaren tıkanmalar başladı. Seçimler yenilendi terör olayları yaşandı. Sonra 2016 oldu darbe girişimi falan derken yüzümüzü güldüren ilanlar gelmemeye başladı. 15 temmuzdaki o hain darbe girişiminden sonra kadrolar anlamında en çok zararı biz gördük sadece ülkeye değil bize de yapıldı o darbe girişimi
-
@strtmn Derdim kimseyi üzmek değil hocam.
Ama bir çıkış yolu arıyoruz madem, bu değişime adapte olmak bence tek çıkar yol. Yoksa maalesef daha da dramatik hale gelecektir süreçler ve işler. Herkesin imkanı dahilinde bir yol bulması lazım. Eskisi gibi de değil hocam şartlar.
Şu anlamda değil, bugün bi sınav hakkında her bilgiyi burda bulabiliyosunuz.
Bir soru soruyosunuz onlarca yanıt geliyor.YDS mi çalışacaksınız? Maddi imkanlar el vermeyebilir. Kursa gidemeyebilirsiniz. Herkesin şartları bir değil. Ama herhalde herkesin iyi kötü video oynatan bir telefonu var. Sözlük programı indirebilecek imkanı var. Burada tek sorun bunu kabullenip, süreçle kavga etmeyi bırakmakta bence. Karar zamanı şu zamanlar tam da.
-
@albertcamus Değişime direnmek yok olmak demektir. Bkz: Nokia bunun en dramatik örneğidir.