YTB 2019 Uzman Yardımcısı İlanı
-
Geçen alımda 7 kişiyi 2 ayda açıkladılar. 30 kişinin 2 aydan daha kısa zamanda açıklanacağını sanmıyorum. 60 günü bulur diye tahmin ediyorum
-
Arkadaşlar peki güvenlik soruşturması yapılacak mı malumunuz aym'nin kararı var ve yapılacaksa bu aşamada mi yapılıyor?
-
@gençler23 birkaç bakanlık en son alımlarında Güvenlik Soruşturması Formu istememiş, yeni Güvenlik Soruşturması Yasasının da çıkması Ocak'ın ortalarını bulacak gibi görünüyor. Ben hep bu iki aylık bekleyişin Güvenlik Soruşturması için olduğunu düşünmüştüm, o yüzden ne zaman açıklanır diye sordum eğer Güvenlik Soruşturması yapılmıyorsa.
-
@aras2618 anladim hocam, yasa bekleniyor olabilir ama öyle bir durumda da çok uzar süreç. Bakalım hayırlısı olsun.
-
Arkadaşlar hiç geri dönüş (mail-telefon) alan oldu mu? Malumunuz daha alım tamamlanmadan yeni ilan geldi...
-
@ghamul1 30 kişilik alıp tamamlanmadan bu 2 kişilik alım neye delalet ben anlayamadım. Madem 2 kişi daha lazım neden halihazırda mülakata katılmış olan adaylardan alım yapılmıyor. Yeniden sınav masrafını bile değmez.
-
@gençler23 içerden 2 sözleşmeliyi kadroya geçirmek için açmışlar o halde.. Bunun başka hiçbir izahı olamaz..
-
@gençler23 Teknik olarak böyle bir şey yapamazlar hocam. Kanunda açık açık alınacak pozisyon sayısının 20 katı kişi yazılı sınava, 4 katı kişi ise sözlü sınava çağırılır yazıyor. Eğer YTB 30 yerine 32 kişi alır ise yazılı sınava dahil edilmemiş 601. kişi ya da sözlü sınava çağırılmamış 121. kişiye mahkemeye gitme imkanı doğar.
Benim tahminimce 2019 sonu hesaplarında bir fazlalık oldu ve YTB'ye iki uzman daha alma imkanı doğdu, YTB de böyle bir yola başvurdu.
-
@aras2618 hocam siz de haklısınız ama bir de şu boyutu var; bu kadrolar şubat ve temmuz aylarında verildi. Belliydi yani sayılar. Son alımdan sonra ek bir alım izni verilmedi. Niye o alıma dahil etmediler de ayriyeten böyle bir ilana çıkma gereği duydular ? Yazık değil mi bu insanlara...
-
Arkadaşlar kariyer sitesine girip sınavlar kısmına bakınca sınav sonuclarimin hepsi kalkmış dün duruyordu acaba bir dönüş alan oldu mu sözlü sınavla ilgili
-
Hafta sonu ytb sinavi var da onceden tecrubeli arkdaslar sinav sorulari agirlikla ne oluyor?
-
@gençler23 hocam baktım benim sonuçlarım da kaldırılmış. Haftasonu yapılacak sınav ile ilgili olabilir bu durum. Bu haftalarda sonuçlar da açıklanır sanırım, neredeyse iki ay geçti mülakatlar biteli. Kurumun aranmasında da fayda olabilir.
-
@altairtyraen sanıyorum kısa süre içinde açıklayacaklar onun için kalkmış olabilir yoksa yeni sınavla alakalı olacağını sanmıyorum, hayırlısı bakalım.
-
@gençler23 Sonuçların kaldırılması kısa süre önce mi oldu? Siz nasıl farkettiniz?
Bu arada kurum ile iletişime geçenler var mı acaba?
-
@aras2618 valla her gün düzenli bakıyorum dün kalktı ilk kez
-
Hatırladığımız sorular varsa hafta sonu bizde sınava gireceğiz yardımcı olabilir mısınız allah ne verdiyse 🤭
-
@requ1em bu başlıkta bulabilirsiniz baya tartışıldı
-
Yazılı sınav da aynı gün mü olacak, onun saati belli değil mi acaba ?
-
@siyasalcowfest 08.02.2020 olması gerekiyor
-
@requ1em bizim eleme ve yazılı sınavları aynı gün yapılmıştı, sizinkinin 2 hafta ara ile yapılıyor olması ilginç.
Bu arada arkadaşla 8 Şubat'a kadar bizim sonuçlar da açıklanıyor olabilir çünkü mülakatların bitmesi ve 8 şubat 2020 arasında 70 gün var, 2019 da yapılan alımda da mülakatların bitmesi ve sonuçların açıklanması arasında 70 gün geçmiş. Biraz nümerolojik bir tahmin ama sayılar uyuyor.