2019 TMSF Fon Denetçi ve Fon Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Açıkcası beklediğimden güzel ilerliyor şuan süreç korktuğum iki aşamaydı hukuk ve maliye atlattır şükürler olsun yarın muhasebe ve iktisatta sorun yaşamazsak mülakatı bekleme ümidiyle birkaç haftayı rahat geçiririz.
-
Muhasebe monografi mi acaba bilgisi olan var mı
-
@enjoythesilence keşke monografi olsaydı dedirtti. Nakit döngüsü 5 aşamalı bir hesaplama kimse yapamadı eminim 30 puan gitti kalan 70 üzerinden 60 almak da imkansız gibi.. Muhasebeden ben dahil %90 kalır...
-
@preacher al benden de o kadar
-
Ah muhasebe ahh... 30 puanlık 4. Soru ağlattı. bilancoyu da tutturamadım, tutmuyordu yani napsam.
-
Muhasebe çok zor geldi bana. Herkes her şeyi farkli bulmuş birlik yok. Kıt puan verilirse pek geçen olmaz barajı ben dahil.
-
@Rögaritma bilanço sorusunu tutturan var mı acaba belki iptal ederler de herkese puan gelir yoksa çok kalan olur bu sınavda
-
Yapacağınız sınavın içine dışına tüküreyim. Dünden belliydi bir terslik yaşanacağı zaten bu kadar özensiz hazırlanan bir sınav daha görmedim olamazda sanırım yazıklar olsun ne diyim.
Soru kökleri yanlış bilgilendirme verilmeden saçma sapan sorular sorulmuş. Denklik tutmuyor aynı sorudan matruşka sorular sorulmuş.Hakkaten ne desem boş sinir krizi geçirdim sınavda.
En son evrak tesliminde görevliye belirtiyorum soru kökleri yanlış diye siz yapamamışınızdır diyor ya sabır ya sabır. -
Son oturuma girmeyin bu nedir böyle rezilillik mi olur
-
Bilanço sorusunu yapan varsa bizi de aydınlatsın cidden
-
Bilanço sorusu kesin yanlış 1 saat ona uğraştım artık bildiğimden de tereddüt ettim ama eşitlik tutmuyor net
-
İktisat normaldi. Buğday ile petrol ilişkisiz mal dedim buğdas sabit kalır dedim
-
@preacher etanol misirdan uretiliyordu yalnız. Bugday misir iliskisinden analiz yapilacakti diye anladim ben
-
Ureticiler misira kayar bugdayin arzi azalir fiyat artar uretim azalir yaptim ben de..
Bir de tavan fiyat sorusu vardi.. sanirim etkinsiz politikaydi
-
Yok artık mısır hiç aklıma gelmedi. Tavan 12 olunca üretici rantı düşer karaborsa oluşmaz iyi bir şey diye yazdım ben
-
Bu iktisat sorusunu merak ettim açıkcası. Hatırlıyorsanız yazabilir misiniz? Belki cevap konusunda yardımcı olabilirim
-
@SonMaliyeci hocam bugday piyasası dengedeyken devlet b3nzin uretiminde kullanilan etanole vergi indirimi yapiyodu etanol de misirdan uretilir diyordu. Bugday arz talep durumu ne olurdu soru
-
@piazza ben de oyle yaptim ayrica tarim urunlerinin arz i hızlı degismez bu yuzden yeni denge miktari gecikmeyle olusur yazdim
-
@Rögaritma Mısır ile benzin ilişkisiz mal. Etonale yapılan vergi indirimi mısır arz eğrisini sağa kaydırır. Ve mısırın fiyatı düşer miktarı artar. Mısır ile buğday ikame mallardır. İkame malın fiyatının düşmesinde tüketici fiyatı düşen mala talebini artırır. Sonuç itibariyle buğdaya ikame mal olan mısırın fiyatının düşmesi buğdayın talep eğrisini sola(aşağıya) kaydırır. Benim cevabım böyle olurdu
-
Iktisat son soruda marjinal maliyet (sondan 3)30 40 30 gibi bir şey mi çıktı sizde de?