2019 TMSF Fon Denetçi ve Fon Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Soruların puanlamalarini hatırlayan var mı arkadaş
-
@preacher bence de
-
- Soru aktif toplamı 5800 pasif toplamı 900 kar dahil 5000. O kadar uğraştım Eşitlenmedi.
İktisat soruları biraz düzgündü ama çok saçma puanlama karı vardı. Mesela 1. Sorusu 30 puan 7 alt soru var.
- Soru aktif toplamı 5800 pasif toplamı 900 kar dahil 5000. O kadar uğraştım Eşitlenmedi.
-
1 soru 30 puan
2.soru ?
3 soru ?
4 soru ?
5.soru 10 ? -
Arkadaşlar muhasebede ilk soruda 3 kavram açıklamamızı istemişlerdi. Biri statik analiz, diğeri kesin mizan, sonuncusu neydi hatırlayan var mı?
-
@Ysgnd5 reeskont
-
@piko o soruda özsermaye 1000idi. Kar 900 dü. Arada kalan fark özkaynakların kalemlerine aitti. Esitlik boyle cikiyordu. Bu arada muhasebede kendilerinin formülünü verdiği bir soru vardı. Sonuç dönem karı: özsermaye gibi birseyden;900:1000 e mi esitti?
-
@Ysgnd5 bu 3 tanım kaç puandı?
-
Sınav ile alakalı genel bir değerlendirme yapmak istiyorum gelecek senelerde hazırlanacak adaylar için öngörü oluşur.
Geçen sene sorulan kaliteli soruları hazırlayanda aynı üniversite bu sene özensiz, üstünkörü hazırlayanda aynı üniversite nasıl bu kadar farklılık oluyor anlayamıyorum keşke geçen seneki sınava girebilseydim de bu soruları görüp çözmek zorunda kalmasaydım.
İktisat sınavı üniversite sınavındaki vize soruları kıvamındaydı uzman, denetçi olacak adayı ölçecek fark oluşturacak sorular değil kesinlikle yüzeysel ve sığ.Bu kadar mikro iktisata ne gerek var anlamak garip. Ülke kısa zaman diliminde onca makro ekonomik olay yaşadı bir tane güncel konuda düşündürtecek beyin fırtınası yaptıracak soru sor dimi. Bir tek Trump ile FED sorusu güzeldi diğerleri mikro iktisat dersini CC ile veren üni öğrenci rahatça çözecek tarzdaydı.
Muhasebeyi düşünmek bile istemiyorum hangi açıdan baksam elde kalıyor. Yazıklar olsun nasıl puanlama yapacaklar merak içindeyim.
Maliyede tek beğendiğim soru erdemli hizmet sorusu ve TRdeki uygulamalardı. Belki PPBS sorusu zorlayıcıydı diğerleri sınavdan önce kesin burası gelir dediğin tarzda bariz ortada duran konulardan seçilmiş.
Hukukta verilen olay soruları benim cevabım bu bak hatta azıcıkta ipucu veriyorum anla artık kıvamında açıklamalı şekilde bağırıyordu hiç gizlenmiş kafa yorup yakalanacak ince husus yoktu.
Sınav tamamen hayal kırıklığı oldu şahsım adına belki bir ay önceki SPK sınavı beklentimi yükseltti bilemiyorum.
Bu arada açıklanması bir ayı geçmez.Geçen alım bir ay içinde ondan önceki alım 15 günde açıklamışlar süreci uzatanlar olsa olsa muhasebe sınavını hazırlayan hocalar olur okudukları kağıtlardaki puanları denk getiremeyebilir eksi ya da yüzün üstüne çıkarabilirler sordukları sorulardan baz alırsak o yetenekleri var görebiliyorum onlarda. -
@cemresaygin 15 diye hatırlıyorum
-
@cemresaygin yanlış hatirlamiyorsam 15 puandi.
-
@karagergedan sen ne bekliyordun tam olarakta seni ne tatmin etmedi hayır hepsi bildiğin yerden mi gelmeliydi yada hepsi ülke veya dünya gündemi ile alakalı olan yoruma açık sorular mı olmalıydı kurum seni sıkmadı verdiğin emeği karşılıksız bırakmadı ve muhasebeyi zorladıki bırak onuda yapsın kurumun isminde geçiyor ben birşey demiyorum bu kadar eleştirisel bir yorumu haketmiyor sınav
-
@sui-generus Dostum yazdıklarımı tam anlayamadığını düşünüyorum. Allah’a şükü cevaplayamadığım ya da yanlış cevapladığım bir tane soru oldu. Sitemim kendi hatalarımı kuruma yıkmak değil bahsetmek istediğim sınavın zorluğu ya da kolaylığı da değil böyle bir kurum adına bu kadar özensiz bir sınav hazırlanılmış olması.
Muhasebe zorlayıcı değil saçmaydı bana sınav içinde kendi bilgimi sorgulattı yazdım sildim yazdım sildim kendi saçmalıkları yüzünden bununla uğraşmak zorundamıydık sence ?
İki günlük oturumda tek bilmediğim soru nakit döngüsüydü iki yıldır sınav ortamındayım ilk defa karşılaştım o soruyla bu tarz olsun yine razıyım kendi eksikliğim bilgisizliğimden yapamadım derim eksikliğimi kapatma yoluna giderim sınav sonrasında ama muhasebede bizi soktukları hal farklı bir durum -
@keynes5
Hangi Özkaynak kalemlerine yerleştirilecek?
Diğeri de kârı eklersek 900:1900 oluyor. Yoksa%90 karlılıklı şirket nerede görülmüş. -
Arkadaşlar ben soruları hatırladığım kadarıyla yazdım. Ekleme yapmak düzeltme yapmak isteyen olursa belirtsin lütfen. Sonraki senelerde girecek olan arkadaşlara da faydamız olsun.
HUKUK
Suç ve cezada Kanunilik
Aşağıdaki kavramları açıklayınız
Anonim şirket
Ciro
Ticari iş karinesi
Cari hesapİdari işlemin unsurları
İdari işin yanlış yapmasına karşı yargı yolu
Kredi çekip ev almış şirket İpotek koymuş. İpotek sahibinin ve kredi çekenin hakları
İki kardeş Bonoyla borçlanıp televizyon alıyor ilk taksidi ödüyorlar diğerlerini ödeyemiyorlar sorumluluk durumları nedir ve kişilerden biri 16 yaşında olsaydı sorumlulukları neler olurduMALİYE
Vergi mükellefi ve sorumlusu
Anti damping
Asgari geçim indirimiLorenz eğrisi Gini katsayısı
Wagner ve peacock wisemann karşılaştırması
PPBS ve ortalama gelir usulü karşılaştırma
Erdemli mallarla ilgili Türkiyede tarım, sağlık, konut sektörü örnekler yazİKTİSAT
likidite tuzağı
Para çarpanı
Kısmi rezerv bankacılığı
Parasal genişlemeIS LM politika durumları
Örnekler vermiş Arz talep yorumlatıyor
Örnekler şöyle :Buğday piyasası dengededir. Hükümet alkol üreticilerinin etanol kullanımını artırmasına izin veriyor. Etanol mısırdan yapılıyor. Bu durumu arz ve talep üzerinden yorumla
Japonya’yla gümrük tarifesi kaldırma anlaşması yapılıyor. Suşinin faydaları hakkında makale yayımlanıyor. Suşi somon balığından yapılıyor. Arz talep açısından yorumla
Arz ve talep grafiği vermiş denge fiyatı 10 Denge miktarı 100. Diyor ki hükümet 12 TL tavan fiyat uyguluyor. Yorumlayınız.
Talep ve arz denkleminde üretici rantı tüketici rantı vergi konması durumunda dara kaybı
Merkez bankasının kanunla belirtilmiş amacı ve sorumlulukları
Tvc tfc TC avc afc ac mc tabloda belli kısımları doldurup belli kısımları boş bırakmış boşlukları doldurttu
Yakın zamanda ABD başkanı Fedi ne açıdan eleştirdi fed kararları ve dış ticaret savaşlarını anlat
Resesyon durumunda merkez bankasının uygulaması gereken politikalardan 4 tanesini anlatınızMUHASEBE
Statik analiz
Reeskont
Kesin mizanHesapları vermiş bilançoda ve gelir tablosunda gösteriniz demiş
Likidite oranlarını hesaplayınız
TMSF nin 2017 ve 2018 Yılı verilerini vermiş Nakit akış döngüsü yorumlattı
Yevmiye kaydı sorusu : 1. Kayıt şirket taşıt almış yarısı banka kredisi ile yarısı kasadan 2. Kayıt şirket aldığı taşıt için sigorta yaptırmış. 3. Kayıt
Taşıtın ömrü 5 yıldır normal amortisman yöntemine göre amortisman ayırma kaydını yapınız -
@piko Ben aktif-pasif denkliğinin sağlanabilmesi için özkaynakların içine geçmiş yıllar karı ekledim eksik kısmı o şekilde tamamladım.İlk defa böyle durumla karşılaştığım için cevap kağıdına da şerh düştüm detaylı açıkladım durumu bilanço eşitliği olmadan sağlıklı analiz yapılamaz sonraki soru etkilenecekti yoksa
-
@karagergedan ben de aynı şekilde yaptım hocam
-
@Mülkiye_17 Aynı fikirde çözüm üretmemize sevindim gerçekten yapılacak en mantıklı yöntem o geldi. Birikmiş amortismanın hangi ana başlık altında olduğu içinde,aracın binek mi kamyonet tarzı mı onlar içinde şerh düştüm soruları hem cevapladım hem de yeni sordum yazmak zorunda kaldım resmen.
-
@karagergedan 900 ü özsermaye ekleyince eşitlik tutuyor muydu
-
Aynen arkadaşlar bende özkaynak kısmı na geçmiş yıl karı dedim en azından denklik sağlansın diye uğraştım da Bi tuhaf soruydu