9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@sbui61 anladım çok teşekküler.Ben cb kararıyla atananları basit işlem olarak sanıyodum.Valinin atanması gibi, başka kaynaktan yanlış öğrenmekten soruyu yanlış sandım
-
@Nostromo, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@vuralkara yav geçmişte kaymakamlık sınavında pvsk’dan çıkmış 1 tane soru gösterin ben bu işi bırakacağım. Uçmayın ama yav.
43 mevzuat arasında ona mı takıldın "yav". Bu 43 mevzuat arasında kaymakamlıkta soru çıkmamış birkaç tane mevzuat daha var onları da bulabilirsin "yav".
-
@vuralkara 39- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun. listeyi uzatmak için yeni yeni elementler icat etmişsin arkadaşım.
-
Arkadaşlar themis idare 20.baskı var bende 21. Baskıda değişen şeyler oldu mu
-
Merhaba arkadaşlar, yorumlar arasında göremedim ama sosyal hizmet bölümü için eşdeğerlik belgesi başvurusunda bulunan oldu mu?
-
Artıvizyon (kariyer serisi) İDARİ TEŞKİLAT VE MAHALLİ İDARELER (Yazar: soysal aygün, editör: mehmet kablama) kitabını aldım. o kadar kurum var Allah aşkına insaf insan hiç mi yazmaz hangi kurum hangi bakanlıkla bağlıdır, ilgilidir, ilişkilidir. İdari teşkilat kitabı çıkarmışlar sadece bakanlıkların merkezdeki birimleri var ki bunlar zaten hemen hemen her bakanlıkta aynı. Cumhurbaşkanlığı teşkilatında o kadar daire kuruldu hiçbirisi yok. İnsaf yahu bu kadar da olmaz, sırf ismine kanıp da alsınlar der gibi bir iş olmuş. alıp almama kararını sizlere bırakıyorum ama ben sadece EL İNSAF diyorum!!!!!!!!!!!!!!!
-
@Aslan-Reyiz kardeş ritiüel için başka düzeltme Eki yayınlandın mı
-
Kpss de turkiye ekonomisine calisirken katalaksi kitabindan calismistim kaymakamlik icin yeterli olur mu yoksa yasin coban almali miyim
-
@Hayaller71 yayınlanmadı hocam
@70kuralliii yetersiz katalaksi
-
@Aslan-Reyiz eyvallah kardeşim birde sağda solda baya hata var falan diyorlardı sence ritiüelden devam edilmeli mi
-
@70kuralliii her kitapta hata olur hocam çok fazla soru var normal yani yeni baskı da düzeltilmiştir eski baskı için düzeltme notundan üzerine yazıverin sorun olmaz.
-
@Aslan-Reyiz, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@70kuralliii her kitapta hata olur hocam çok fazla soru var normal yani yeni baskı da düzeltilmiştir eski baskı için düzeltme notundan üzerine yazıverin sorun olmaz.
-
@Aslan-Reyiz eyvallah hocam
-
Arkadaşlar bir kurum iÇin idari düzenlemeler yapabilir diyorsa , bu düzenleyici işlem yapmasıyla aynı şey demek değil mi ?
-
@gencbiraday mesala Türkiye varlık fonu düzenleyici işlem yapabilir mi
-
merhabalar yiğit yılmaza yazayım özelden dedim hesabını kapatmış @Aslan-Reyiz e yazayım dedim sohbete kapalıymış hesabı o yüzden buraya yazıyorum. bu açıklamayı da yazarı kötüleme maksatlı değil düzeltme maksatlı yazdığımı bilmenizi isterim elbette her kitapta hatalar olabilir. düzeltmeyide ben 2 saat kaybettim(298 sayılı kanunu okuyarak) siz kıymetli arkadaşlar kaybetmesin diye yapıyorum.. KAİM-MAKAM nisan baskısı 1500 çözümlü test kitabının 643 ve 644. sayfalarında ki sorular( 4. ve 5.) 298 sayılı kanuna göre değil 3376 sayılı kanuna göre sorulmalıydı.. çünkü soruların 298 sayılı kanunla alakası yok.. Herkese iyi çalışmalar dilerim
-
@polisiye-roman arkadaşım bizler birer figüranız. her şey zaten kurulu düzeninde işleyip gidiyor. pahalı ve içi boş kitaplar, pahalı sınav ücretleri, pahalı yeme içme ve konaklama, pahalı biletler, haksız yere elenenler ve gram keder duymayan eleyiciler. içi boş kitaplar en hafifi.
-
@Nostromo, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@vuralkara 39- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun. listeyi uzatmak için yeni yeni elementler icat etmişsin arkadaşım.
Hakkatten buldun kardeşim tebrik ederim
-
@Ömermuhtar bunu hata olarak değerlendirme bence yanlış olur. Çünkü 3376 5. Madde a bendi ve 6. Madde 1. Fıkrasında 298 sayılı kanun hükümlerine atıf yapılmış.Ama atıf sorunun kalıbını etkilemiyor.Sorunun kalıbı direkt olarak yukarıda saydığım bentler şeklinde sorulmuş.Bence hata değil eksikliktir.Bu da normaldir ÖSYM de aylarca profların hazırladığı sorularda bile böyle eksiklikler olabiliyor.
-
@Ömermuhtar yiğit hoca şöyle bir açıklama gönderdi paylaşıyorum
298 sayili kanun çok uzun olduğundan ve kaymakamlık sınavında soru gelmediğinden (çok düşük ihtimal de olsa soru gelme ihtimali var) mevzat kitabına almadıķ. Bahsedilen sorular 3376 sayılı Anayasa değişikliklerinin halk oylamasına sunulması hakkinda kanun kapsamındadır. Ilgili kanunda 298 sayılı kanundan alınan hükümler yer almaktadır. Dolayısıyla sorularda 298 sayılı kanun ibareleri kullanılmıştır. Sorularda herhangi bir hata vs durumu bulunmamakta olup başarılar dilerim.