Arkadaşlar merhaba,
İlk defa kayıt oldum ve ilk paylaşımım daha önce gerek bu sınav gerek başka sınavlar için günlük takip eden ancak paylaşımda bulunmayan güruhun içindeydim. Bunu neden böyle yaptığım üzerine düşündüm mantıklı bir dayanak bulamadım bundandır ki artık aranızda paylaşım yaparak bildiklerim hakkında yardımcı olmaya ve aklımdaki soruları gidermek için ben de varım
Bu zamana kadar yazdıklarıyla bilgilerinden faydalandığım kimler varsa çok teşekkür ederim umarım gönlündeki yeri sadece kazanmaz, çabucak kazanır.
Kaymakamlık sınavına çok çalışma fırsatı bulamadım ancak anayasa idare Türkiye ekonomisi bende fena değil makro mikro da iktisatçı olmam sebebiyle güzel diyebilirim. Kalan 33 soruluk kısım için bu bir haftayı değerlendirmeye çalışıyorum.
Bu bağlamda sormak istediğim birkaç nokta var. Öncelikli idare içerisinde iyuk var mı varsa geçen seneki dağılıma göre kaç soru çıkmış? İkincisi Türkiye ekonomisinden 2010 sonrası sorular var mı varsa kaç tane? Bir diğer sorum ise insan haklarına nasıl çalışmayı tavsiye edersiniz? Son olarak mahalli idare ve Türkiye idari yapısıyla ilgili mevzuat okumak ne derece mantıklı?
Bilenlerin bilgisine başvuruyorum cevaplarsanız sevinirim