9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@adalet ösym o topa gitmez
-
@k-k katılıyorum sana
-
Yasin Çoban'ın Türkiye Ekonomisi soru kitabı biraz detay değil mi? Çıkmış sorulara bakınca daha genel soruyorlar gibi.
-
@k-k hocam geçen sınav güncel şeyleri çok sormazlar o topa girmezler dedim bi çok soru geldi
-
@taromisaki9 yok yok iş.lik çok önemli bir gösterge. o riski almaz
ama bana göre 2001 sonrası ekonominin temel sorunu ya cârî açık ya da dış açık derim.
soru gelse şıklarda bunu ararım açıkçası hocam -
@k-k gençler iş beğenmiyor yoksa no problem
-
Özerk bütçe kit harici yoktur. Milletin kafasını bulandırmayın. Kaysis sitesinde yazıyor her şey
-
BÜTÇE denildiğinde 5018'e göre bunları bilmeliyiz.
"Merkezî yönetim bütçesi, bu Kanuna ekli (I), (II) ve (III) sayılı cetvellerde yer alan kamu
idarelerinin bütçelerinden oluşur.
Genel bütçe, Devlet tüzel kişiliğine dahil olan ve bu Kanuna ekli (I) sayılı cetvelde yer alan
kamu idarelerinin bütçesidir.
Özel bütçe, bir bakanlığa bağlı veya ilgili olarak belirli bir kamu hizmetini yürütmek üzere
kurulan, gelir tahsis edilen, bu gelirlerden harcama yapma yetkisi verilen, kuruluş ve çalışma esasları kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenen ve bu Kanuna ekli (II) sayılı cetvelde yer alan her bir kamu idaresinin bütçesidir
Düzenleyici ve denetleyici kurum bütçesi, kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle
kurul, kurum veya üst kurul şeklinde teşkilatlanan ve bu Kanuna ekli (III) sayılı cetvelde yer alan her bir düzenleyici ve denetleyici kurumun bütçesidir.
Sosyal güvenlik kurumu bütçesi, sosyal güvenlik hizmeti sunmak üzere, kanunla veya
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulan ve bu Kanuna ekli (IV) sayılı cetvelde yer alan her bir kamu idaresinin bütçesidir."
Bunun dışında mevzuatımızda adı gecen tek ibare var "mali özerklik" .
Bunlar dışında bütçe ve mali konularda kafa karışıklığına neden olabilecek yorumlar çıkarmamak lazım. -
Belediye sınır uyuşmazlığına .... görüşü .... onayıyla karar verilir. Belediyeye katılma kararına ..... gün içinde ...... karar verir.
-
@tomjoad, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Merhaba arkadaşlar,
Faktör piyasaları ve genel denge analizi sınava dahil mi ?Bilgisi olan var mı arkadaşlar?
-
@tomjoad dahil.
-
Boşalan Belediye Başkanlığında görevlendirmeyi büyükşehir ve il belediyelerinde ......, diğer belediyelerde ........ yapar.
-
Arkadaşlar bu il ve ilçe sınırlarının değiştirilmesi kanun ile mi Cumhurbaşkanı onayı ile mi oluyo ?
-
Mikro-Makro-Para Özet notlar
-
@miyopkeynes Cumhurbaşkanı onayı
-
22 Temmuz da eşdeğerlik için belgeleri Ptt aracılığı ile iadeli tahhütlü olarak YÖK'e göndermiştim. 24 Temmuz'da da ulaşmış. Fakat hiçbir dönüş olmadı. Acaba sıkıntının kurumdan mı yoksa başka bir şeyden kaynaklandığını nasıl öğrenebilirim?
-
@Aslan-Reyiz teşekkür ederim. Hızır gibi yetiştiniz
-
çekocu arkadaşlar ne yapmayı düsünüyor kararsızlık içindeyim sizce eşdeğerlik verilir mi çünkü oradaki bölümlerden herhangi birinin %80i deniliyor bu açıkcası gözümü korkutuyor
-
@corleone hocam ben de 26 ağustosta gönderdim siyaset bilimi ve kamu yönetimi için. Bana da hala dönüş yapılmadı. Yök'ü aradım eşdeğerlik için 30 gün içinde cevap verildiği söylendi.Dilekçemin durumunu öğrenmek istediğimde dilekçelerin durumunu sistemden göremediklerini, durumu öğrenmek için tekrardan dilekçe yazıp göndermemiz gerektiğini söyledi. Ben de bugün cimer aracılığıyla Yök'e bu durumu ilettim bakalım ne olacak.
-
@fthdyngc Ben de SBKY için gönderdim bilmiyorum bizim bölüm için eş değerliğe gerek yok da diyebilirler.