9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@zubizubi sanmıyorum ben 30 bin üzeri olduğunu. zaten en fazla başvuru gecen yıl olmuş ondan önce hep 11 bin 12 bin civarındaymış. ama bu sene alım yapılacak bölüm sayısı genişletildi belki bir ihtimal ama yinede sanmam. zaten psikoloji gibi alan dışı bölümlerden mezun olan kişilerde bu sınavdan koşarak uzaklaşmıştır bence çalışırken :))
-
@iibf düzeltme yapıyorum 2018 yılından önce en fazla 2016 yılı 17 bin civarı başvuru olmuş
-
@kuruhasan kızılay güvenparka aştiden nasıl gidebilirim peki en iyisi bence yürümek
-
@Hukuksever aştiden gelecekseniz yürünebilir ama aştiden de vasıta olması lazım yormayın derim kendinizi
-
maliye eş değerlik belgesi hala gelmedi teşekkürler yök
-
Merhabalar, başka bir kurumda halihazırda memur olarak çalışıyorum, yükselme sınavı için sizlerle aynı ortak derslerimiz mevcut.
Rica etsem bana anayasa, idare hukuku, (iyuk dahil), ceza hukuku, ceza muhakemesi dersleri için soru bankası tavsiye eder misiniz?
Yükselme sınavına ilk kez gireceğim için soru bankaları çözümlü olsun istiyorum. Ayrıca bu saydığım dersler için güzel kısa güzel notlar içeren kitaplar varsa almak isterim.Rabbim sınavınızda muvaffak eylesin.
-
@iibf insallah dediginiz gibi az basvuru vardir gerci be kadar basvuru olsada sinav 2 bin kisi arasinda geciyor
-
Kaim 5 denemeleri ortalamanız kaç arkadaşlar benim 73
-
@Hukuksever aştiden inince metro var. Ona binebilirsiniz
-
@alexdesouza gereksiz zamanı geçmiş eski bilgilerle hazırlanmış bir deneme
-
Arkadaslar vesayet anayasa da duzenlenmis bir sey mi ?
-
@whshw idari vesayet anayasada gecer hocam hatirladgim kafariyla madde 127 olmasi lazim hata ettiysen affola
-
@sbui61 Evet bende oyle biliyodum ama sorularda cozuyorum Vesayet gecmiyor seklinde bir iki cevap gordum kafam karisti
-
@whshw sakince o elindeki kitabı yere bırak ve ayağınla ileriye it
-
@parpp Hahahahahahaha
-
@Hukuksever ben de orada gireceğim birbirimize yardımcı olabiliriz isterseniz
-
Hocam vesayet anayasada 127.madde de merkezi idarenin mahalli idareler üstünde belli ilkeler doğrultusunda yapılacağını söylüyor
Sizin sorularda karşılaştıklarınız evet vesayettir ama anayasada olan merkezi idare ile mahalli idareler arası vesayettir örnek veriyorum
***İçişleri - il özel idare ( bu anayasada var olan bir vesayet yetkisidir
*** ticaret bakanlığı - odalar ve Borsalar Birliği ( burda evet vesayet ilişkisi vardır fakat bu anayasal değildir kanunla yönetmelikle veya içtihatlarla bu ilişki kurulmuş olabilir) -
insan hakları pdfi olan varsa paylaşabilir mi
-
AYM bireysel başvurulara karar verme süresi 6 ay mıdır yoksa süresiz midir ?
-
@balporsuğu süresiz diye biliyorum ben . Konunun aciliyeti veya hak ihlalinin durumuna göre öncelik belirleniyor .