9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@menekşe kaçırabilirsin belli olmaz
-
@edielik, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@böğürtlen bir olaydan çıkarım da bulunabiliyorsak zaten öznel bir ifade yokmudur? Ya da yanlış mı düşünüyorum
Soru onu sormuyordu heealde
-
@edielik o soruda bir belirsizlik var çıkarım şıkkı yanlıştır dedim ben üzücüydü diyor cümlede çıkarım daha farklı olur bence
-
Yogun ilgi derken evet ilk asamada oznel gibi duruyor ama cumle de anlam butunlugune bakarsak daha cok var olan bir durumu soylemis gibi bir yargi cikiyordu. Ben oyle dusundum. Cikarim dediginiz cumleyi neydi hatirliyan var mi
-
@Chapus evet kritik bir soru kural olarak dediği için mahalle ihtiyar heyetinde terddüt de kaldım çünkü mahalle ihtiyar heyeti oy pusulası muhtarla aynı pusulada oluyor. Muhtar ve ihtiyar heyeti demesi gerekiyor diye düşündüm.
-
Türkçe sorusu tartışmak kaçıncı seviye üstadlar
-
@edielik @kema-boratav şimdi arkadaslar soruları karıştirmis olabilirler o soruda nesnellikle alakalı bir cevap yoktu. Soru şu şekildeydi 5 tane cümle vardı her cümleyi tek seçenekte vermişti. I. cümlede tanımlama yer verilmiştir. II. cümlede niteleme vardır III. cümlede öznel bir ifade vardır IV. cümlede çıkarım yapılmıştır. V. cümlede örnekleme yapılmıştır gibiydi sırası da benim yazdım şekildeydi. Öznel bir ifade yoktu halen eminim
-
@whshw bir duruma yeterince tepki gelmediği üzücüydü gibi birşey diyordu yani sanki duygularını ifade etmiş gibi geldi bana çıkarım çok yakın gelmedi
-
@BireyiçinDevlet hocam toprak taş 'ın bir üst seviyesi :)))
-
Arkadaşlar öncelikle kendi yaptığımı doğru çıkarma gibi bir amacım olmayarak bir soru Sorucam
bu istifa sorusunda en az diye ibare geçiyordu
İstifa da toplantıya katılan salt çoğunluktur bunu biliyorum ama niye en az diye sorsun yani zaten tek çeşit bir cevap var bunu ne diye en az diye sorsun ki ?
Bu yüzden En az Meclis karar sayısı bu 151 olur
Çünkü Meclis tam da toplansa 378 kişiyle de toplansa en az diyor bu 151 dir -
Lakin acısıyla tatlısıyla geçirdik muhtemelen 68-69 bandında kalıcam gibi gözüküyor basit 3-4 tane hatalarım yüzünden
-
@YunusEmre_58 kardeşim bende en az diye 151 yaptım lakin enaz kelimesini sırf bizleri düşürmek içinde koyduysa vay ÖSYM’nin haline ne yapalım
-
@YunusEmre_58 hocam o soru cok net 190 cevap en az iste 378 kisinn katildigi toplandida encok 378 oyla en azda 190 oyla
-
Sorular bir an önce açıklansa da rahatlasak sorular iyice saçma sapan yerlere cekilmeye baslandi:)
-
@ugur1144 hocam soru kökü önemli burada. Arkadaşlarımız soru kökünün ''Kullanamaz?'' olduğunu söyledi. Eğer öyleyse İl Genel Meclisi ve B.Belediye Encümeni için oy kullanamaz. Fakat mahalle ihtiyar heyeti muhtar ile aynı pusulada olduğu için kullanır. Hatta beğenmediği bir ihtiyar heyeti üyesi varsa üzerini çizerek o kişiye oy bile vermeyip diğer ihtiyar heyeti üyelerine ve muhtara oy kullanabilir. Seçimlerde sıkça karşılaştım.
-
@gencbiraday anayasa hocama sordum cevap gelince yazıcam buraya
-
@böğürtlen üstad tebrik ederim. Sen diyince canlandı aynı yazdığın gibiydi ve cevapta dediğin gibiydi en kolay türkçe sorularından biriydi benim için:)
-
@superman bende boyle dusundum ama bazen fazla dusunmek hata yaptiriyo
-
@böğürtlen bulunan şeyler bilim dünyasınca merakla bekleniyordu tarzı birşeydi hatta cümle ve öznel bir tarafı yok
-
@YunusEmre_58, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar öncelikle kendi yaptığımı doğru çıkarma gibi bir amacım olmayarak bir soru Sorucam
bu istifa sorusunda en az diye ibare geçiyordu
İstifa da toplantıya katılan salt çoğunluktur bunu biliyorum ama niye en az diye sorsun yani zaten tek çeşit bir cevap var bunu ne diye en az diye sorsun ki ?
Bu yüzden En az Meclis karar sayısı bu 151 olur
Çünkü Meclis tam da toplansa 378 kişiyle de toplansa en az diyor bu 151 dirEğer bu soru dediğin gibiyse iktisadda kaç.kati sorusuda 3 olur kesin :))