9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@YunusEmre_58 hocam bu 151 mevzusu meclisin toplantıya az kişinin katılmasıyla alakalı. Yani en az 200 kişiyle toplanan meclis 101'le değil de 151 le karar alabilir. 378 kişi katılıp da 151'le karar almak imkansızdır. TOPLANTIYA KATILANLARIN salt çoğunluğu olarak anaysada geçtiği için EN AZ yine toplantıya kayılanların salt çocuğunluğuyla karar alınır. Böyle olmasaydı anayasanın oy kullananların salt çoğunluğu yada çekimser oy kullananlar hariç salt çoğunluk gibi ifadelerde bulunması gerekirdi.
-
@BireyiçinDevlet ornekleme var miydi ben hatırlayamadım.
-
@gencbiraday valla cumleyi hic hatirlamiyorum tam cumleyi birdaha gormek lazim ama ben direk elemişim o şıkkı. Oznel yargi cumlesinde olan bir durumdan bahsediyordu bence. Kendi dusuncesi degildi gibi sanki. Aciklaninca anlicaz bir bu soruyu bide ter yargici cok merak ediyorum
-
@hasi-moto son cümle bariz örnekliyordu
-
@Chapus söylediğiniz doğru olabilir ancak ben muhtar ve ihtiyar heyeti tek pusulada olduğu için sonuçta muhtar ve ihtiyar heyeti için tek pusula kullanılıyor. Yani "muhtar ve ihtiyar heyeti" olucaktı dedim bu nedenle sadece ihtiyar heyetinin yanlış olacağını düşündüm. Ama ösym bu detaya girmemiş olabilir ben zaten kendim için yanlış olarak hesapladım. Ama yoruma açık itiraz edilebilecek açığı olan bir soru.
-
@kema-boratav iktisatta kaç katı sorusu zaten 3 kardeşim
10 geliyordu
Diğeri 2.5 du
2.5 dan 10 için
3 katı olan 7.5 artmalı
Yani soruda net gördüğüm kaç katı artardı
Yani cevap kesinlikle 3 katı artar -
@böğürtlen oznel sorusunda cümlede bilim dumyasinda yogun ilgiyle karsilandi diyordu sizce bu oznel bir ifade değil mi
-
@justicee hacı hangi kaynakta yazıyor acaba bana yazar mısın nerde yazdığını
-
@enea helal olsun evet sen cümleyi daha iyi hatırladın ama öznel olan şey nedir bu cümlede
-
Arkadaşlar o paragrafta çıkarım yoktu. Çıkarım saptama gerektirir dolayısıyla önceki cümleden verilen bilginin yorumlanması demektir. Bence o sorusunun cevabı yoğun ilgidir. Çünkü bir ilginin yoğun olup olmaması öznel gibi geliyor bana tabi yine taktir sizin
-
@BireyiçinDevlet kafam o kadar karıştı ki naptigimi hatırlamıyorum
-
@YunusEmre_58 artar kelimesini görmeyen bir tek ben miyim
-
@Yunus1059 şakamı?
Sen hiç bence yoğun ilgiyle karşılardı diye cümle kurdunmu yada hayır yoğun ilgiyle karşılanmadı diye bir eleştiri? -
@enea hocam yoğun ilgi demesi öznel bir ifademi sizce. Yoğunluk çogunluk anlamında kullanılabiliyor türkçede öznel bir ifade değil öznel olması için yorum yapması gerekiyor bana göre ve ya yazara göre öznel bir ifade kullanması gerekir. O cümlede ben şahsen göremedim.
-
@BireyiçinDevlet senin fikrin doğru olabilir buna birşey demiyorum ama ben çıkarım göremedim o paragrafta simav açıklanınca belli olur zaten
-
Cümleten geçmiş olsun arkadaşlar. Her sınav döneminde yaşadığımız "kendi doğrusunu kabul ettirme" şenlikleri bu sene daha bir coşkulu geçiyor. Sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla 75 üstü bekleyen aday sayısı bir hayli fazla, ama misal 80 net gelir diyen adam karar yeter sayısının 151 olduğunda ısrar ediyor, 378 milletvekilinin bulunduğu toplantıda 151 oyun yeterli olduğunu iddia edenin ya matematiğinden ya aklından şüphe ederler. ÖSYM soruları yayınladığında forum sıralaması yaparken görüşmek üzere, tekrardan geçmiş olsun
-
@gencbiraday herkes neler neler görüyor sen bir artar görmüşsün önemi yok:):)
-
İhtiyar heyeti seçmiyoruz ki ne yazıyorsa zarfa koyuyoruz Ama yani insanı çıldırtacak derecede ikilemde bırakmamalı bir sınav
-
@ank3435 o sorunun şıklarını tam hatırlıyor musun acaba
-
@Yunus1059 ilgenel meclisi mahalle ihtiyar heyeti belediye encümeni