9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@1baksan altın seriyi kastetmiştim ama kanunname alıcam herkes iyi demiş zamanımda çok kısıtlı zaten
-
Refik gürbüz alıp da çalışan var mı ya da kitap hakkında bilgisi olan iyi mi
-
@amirim idari olur inşallah 544 de kaldık geçen sene
-
@kemankeşş pazartesi elimde olacak beklersen bilgi veririm
-
Bir bilgi
-
idare hukukundaki son değişiklileri toplu şekilde bulabileceğimiz bir döküman var mıdır ? .
-
Ritüel 2.baskı haftaya cıkacakmış alacak arkadaşların bilgisine.
-
Plus ultra kullanan arkadaslar sizce de soru bankasindaki bazi sorular asiri ayrinti ve zor degil mi sanki biraz sinav formatindan uzak ne dusunuyorsunz
-
@70kuralliii Beni de yordu biraz 666 soru bankası. Daha akıcı ilerleyenler var.
-
@KaimakamAday kesinlikle hocam her 2 sorunun 1 i kanunum en ayrinti yerinden cikma olasiligi dusuk sorulardan olusuyor tamam guzel sorularda var ama dediginz gibi yoruyor kas ondan daha guzel ve sinava yonelik bence
-
@70kuralliii kesinlikle katiliyorum hocam cozerken bazi yerlerde ilk kez duydugum bilgiler yer aliyor biraz ayrintili kitap tasarlamislar
-
Kalkınma ajansları taşra örgütü mü?
Yerinden yönetim kuruluşu mu ?
Nohutçu taşra diyor,arkadaşın kursunda bir hocası da yerinden yönetim kuruluşu demiş .
Sizlere göre nedir ? Bunun en doğru halini nereden öğrenebiliriz ? -
Reklam olması amacıyla söylemiyorum; KAS'ın şu ana kadar çözdüğüm Anayasa soruları iyiydi. Sorular üzerinden güzel tekrar ettiriyor.
-
@Aslan-Reyiz almayı düşünüyordum iyi oldu yenilenecek olması.Beklemedeyim çıktığı zaman alayım inş fiyat konusunda uçulmaz.
-
@mep yKalkınma ajanslarının örgütlenmesine bakıldığında, bu örgütlerin kapsadıkları birden çok il ve donatıldıkları yetkiler açısından bölgesel nitelik taşıdıkları görülmektedir. Ancak bu ajanslar, merkezi idarenin bir parçası olmadıkları gibi tabi oldukları hukuki rejim bakımından da birer “kamu idaresi” değildirler.
Anayasanın 126 ncı maddesinin son fıkrasına göre, kamu hizmetlerinin görülmesinde verimi ve uyumu sağlamak amacıyla birden çok ili içine alan merkezi idare teşkilatı kurulmasına imkan tanınmıştır. Ancak ajansların bölgesel olma özellikleri onların Anayasanın 126 ncı maddesinin son fıkrası bağlamında ele alınmalarını imkansızlaştırmaktadır.
Kalkınma ajansları Anayasanın 127 nci maddesinin son fıkrası kapsamında mahalli idare birlikleri olarak da kabul edilemezler.
Bu hususlar göz önünde tutulduğunda, kalkınma ajanslarının Anayasanın 123 üncü, 126 ncı ve 127 nci maddelerinde öngörülen idari yapının dışında ve bu yapıdan farklı yeni bir örgütlenme birimi niteliğini taşıdıklarını söylemek gerekmektedir.
Anayasa mahkemesinin iptal kararında yazdığı gerekçeden bir parça. Tüzel kişiliği olmadığı için onu bir yerinden ya da yerel yönetim saymak mümkün değil.
-
@a-tas teşekkürler bilgi için
-
Arkadaşlar kitap konusunda önerisi olan varsa bir şey sormak istiyorum.Geçen seneden elimde Kanunname mevcut bu kitaba ek idare+anayasa hukuku kitap almak istiyorum sizce İDARE HUKUKU(altın seri ahmet nohutçu) yada Kaim Makam Sınav Mevzuatı Konu Çalışma Kitabını mı alsam kullanan veya başka önerisi olan varsa yazarsa sevinirim.
-
Ritüel hatalar kimde var? yardımcı olur musunuz?
Kitabı aldım hata dolu almayı düşünen varsa biraz daha düşünsün -
@suigeneris123 birkaç sayfa önce düzeltme notu paylaşıldı o sayfa dışında başka soru varsa yazarsan sevinirim.
-
Türkiye ekonomisinde son dakika iktisat-Berkay Cihan hakkında bilgisi olan var mı?