9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@FreeBoY listede sadece hukuk soruları var iktisatta yanlış çok diğer derslere bakmadım
-
@çölkaplanı ben gönderdim ama cevap gelmedi
-
Arkadaşlar selamlar ilk kez hazırlanıyorum kaymakamlık sınavına soru dağılımında anlamadığım bir kaç sorum var bilgi sahibi olan tavsiye veren olursa sevinirim
İdare hukuku 18 soru idari yapı 14 mahalli idareler 9 soru dağılıyor fakat mahalli idarelere teşkilat zaten idare hukuku kitaplarında var bende themis var onda var örneğin sorum şu insanlar tonla mevzuat paylaşılıyor idare hukukundan ayrı olarak bu mevzuatlar hepsini çalışmak zorubdamıyız kapsamlı bir idare hukuku kitabıyla(themis) çalışsak çok ley kaybedermiyiz yani bu 41 sortuluk kısmın çoğu halolurmu? Kitabı incelediğimde mevzuatta olan ihale kanunu devlet memurları kanını gibi kanunlar zaten kitapta var
Teşekkürler iyi forumlar -
Arkadaşlar Ekonometri mezunları olanlar ne yapmayı düşünüyorsunuz ? Daywelkers müjdem var demişti ama sonuç ne oldu var mıdır bir
Gelişme ? -
@Willsmithh themis idare hukuku veya herhangi bir idare hukuku konu kitabı , ilanda belirtilen idari yapı-idari teşkilat-idare hukuku kısımlarından oluşan 41 soruluk kısmın tamamını karşılar.Fakat çeşitli kanunlardan sorular geldiği için her ne kadar bunlar kitaplarda belirtilmiş olsa da mevzuat çalışması ayrı olarak yapılmalıdır.Örneğin insan hakları eşitlik kurumundan kitap bahsedebilir ama açıp kanunu okumak sizi bir adım öne taşır.
-
![0_1567876068184_soru.jpg](Yükleniyor 100%)
![0_1567876075032_cevap.jpg](Yükleniyor 100%)Arkadaşlar baktım CİMER cevabı buraya kadar gelmiş. Soruyu da görmek istersiniz diye paylaşmak istedim. Maliye mezunları elenir diyenleri pek de şii etmeyin... Heves kırmak için söylenen saçma sapan laflar. Çeko mezunlarına önerim bir an önce CİMER'den yazın veya en azından ÖSYM'den eşdeğerlik başvurusu yapın. Sorusu olan arkadaşlar iletişime geçebilir. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
-
https:// www .dosya. tc/server22/y23rgq/jpg2pdf.pdf.html
Arkadaşlar baktım CİMER cevabı buraya kadar gelmiş. Soruyu da görmek istersiniz diye paylaşmak istedim. Maliye mezunları elenir diyenleri pek de şii etmeyin... Heves kırmak için söylenen saçma sapan laflar. Çeko mezunlarına önerim bir an önce CİMER'den yazın veya en azından ÖSYM'den eşdeğerlik başvurusu yapın. Sorusu olan arkadaşlar iletişime geçebilir. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
-
Arkadaşlar insan hakkarı konusunda çok çelişkideyim 6 soru da bilmediğimiz yerden gelirse yani insan hakları olmadan bu sınav kazanılmaz mı tecrübeli bir arkadaş açıklasa
-
@kemankeşş Neden kazanılmasın kardeşim sadece 94 soru üzerinden girdiğini düşün. Çalışan birine göre 6 soru geride başlıyorsun diğer derslerin iyiyse kazanırsın tabii ki.
-
Ya bu anayasada hsk üyeliğinde adalet bakanı müsteşarı üye olarak görülüyor bu geçen sene değişmemiş miydi? Müsteşarlıkta kalktı. Anlamadım bu işi.
-
@beveridge-eğrisi adalet bakani ve adalet bakani yatdimcisi(dogal uye) olacak.
-
@beveridge-eğrisi, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Ya bu anayasada hsk üyeliğinde adalet bakanı müsteşarı üye olarak görülüyor bu geçen sene değişmemiş miydi? Müsteşarlıkta kalktı. Anlamadım bu işi.
Artik bakan yardımcısı
-
@beveridge-eğrisi Anayasada değişmedi. Anayasaya göre sorulacak Hsk üyesi sorularında müsteşar hala geçerli cevap.
-
@ceterisparibusss mevzuata göre cevap vereceğiz. Beklediğim cevap buydu teşekkürler.
-
@beveridge-eğrisi bu soru sorulursa tartisma yaratir.net iptal edilir.
-
hsk sorusu sorulacaksa, mevcut güncel uygulama gibi bir ibare ile sorulur. ÖSYM havada bir soru kökü ile adaya sormaz. İçiniz rahat olsun. Ya direk anayasada yazan ibare nedir der, ya da güncel ibareli net soru sorar arkadaşlar.
-
@ceterisparibusss, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@beveridge-eğrisi Anayasada değişmedi. Anayasaya göre sorulacak Hsk üyesi sorularında müsteşar hala geçerli cevap.
Olmayan birsey osym tarafindan guncel cevap addedilip sorulmaz. Cevap asla müsteşar olmaz. Soru güncel gelişmeyle uyumlu hale getirilip sorulur. Yani bakan yardımcısı olur.
-
@vuralkara dikkat ederseniz Anayasaya göre değişmediğini ve buna göre sorulması halinde cevabın o olacağını söyledim. Ben de beklemem böyle bir soruyu tabi. Ama bakan yardımcısı düzenlemesi khk ile yapıldı ve anayasada bir değişiklik olmadı bunu da bilmek gerek.
-
Arkadaşlar okuyacagımız mevzuat ve kanunları şöyle bir sıralasak herkes aklıne geleni eklese tam bir liste yapsak olmaz mı? Mesela
1.anayasa
2.Köy kanunu
3.kamu ihale kanunu
4.belediye kanunu
5.mahalli idare birlikleri kanunuGibi böyle uzatarak devam etsek olmaz mı ? Birde bu kanunların icindeki bütün maddeler sınav müfredatına dahil midir?
-
@modifix büyükşehir belediye kanunu
Bilgi edinme k
Dilekçe k
Kamu görevlileri etik kurulu
Kamu denetçisi k
Bireysel başvuru
Kişisel verileri koruma k
Türkiye insan hakları ve eşitlik k
Kamulaştırma k
İmar k
4483 sayılı kanun