9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
1-1982 Anayasasi 2-İl ozel idaresi kanunu 3-Belediye Kanunu 4-Büyükşehir belediyesi kanunu 5-Köy kanunu 6-kıtler kanunu 7-Mahalli idare birlikleri kanunu 8- Kamu denetçiliği kanunu 9-Kalkinma Ajanslari kanunu 10-Türkiye insan haklari ve esitlik kurumu kanunu 11-Bilgi edinme hakkı kanunu 12-Dilekce hakki kanunu 13-Cumhurbaskanligi teskilat yapısı 13-Anayasa Mahkemesi kurulus kanunu 14-TBMM Içtüzüğü 15- 5018 sayili kanun 16-Kamu ihale kanunu ve Devlet ihale kanunu 17- 657 Devlet Memurlari Kanunu 18-4483 sayili Memurların yargilanmasi hakkinda kanun 19-Mahalli idareler ve mahalle muhtarliklari ve ihtiyar heyetleri secimi hakkinda kanun 20-Siyasi Partiler Kanunu 21-Kisisel Verilerin korunmasi kanunu 22- Imar kanunu 23-Kamulasirma kanunu 24-Bakanlik teşkilatları 25-Kamu gorevlileri etik kurulu kanunu 26-Mal bildiriminde bulunulmasi rusvet ve yolsuzlukla mucadele kanunu 27-Cumhurbaskanligi secim kanunu 28-il idaresi kanunu. Valilik ve kaymakamlik teskilat yapısı, görevleri 29-Icisleri bakanligi teskilat yapisi ve gorevleri 30-Belediye gelirleri kanun Ve Cumhurbaskanligi Kararnameleri 31 - Devlet ihale kanunu 32- 233 sayili KHK (KİT) 33- kamu ihale kanunu 34- Kabahatler kanunu 35- Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu 36- Kamu ihale sözleşmeleri kanunu 37- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun 38- Milletvekili seçim kanunu 39- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun 40- Polis vazife ve salahiyet kanunu 41- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun 42- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun 43- Cumhurbaşkanı seçimi kanunu
-
Ösym hsk üyelerinin kimler olduğunu sormaktansa bu üyelerin nasıl seçildiğini sorar, örneğin meclis tarafından yapılan üye seçiminin hangi aşamalarla tamamlandığı gibi soru.
-
2018/1 sayılı cumhurbaşkanlığı genelgesinde bakanlıkla ilgilendirilmistir diyor ama hepsi nerdeyse ilişkili olarak geçiyor ayrımı nasıl yapacağız
-
@görünmez-el hocam ilgili ilişkili bagli ayrimi hangisi hangisiyle ilgili ya da iliski oldugunun bir onemi yok. Şoyleki önceden bagli ilgili iliski olmalarının anlamı idari vesayet derecesine göre önem arz ediyordu. Ornegin iliskili bazı kurumlar uzerinde sınırlı idari vesayet yetkisi olurken baglı kuruluşlar da ise biraz daha fazla idari vesayet yetkisi uygulanıyordu. Ama yeni cb sistemine göre cbk ile bir kurum ilgili iliskili bagli hale getirilebildigi icin kurumların hangisi ilgili iliskili oldugunun bir onemi kalmadı. Sinav acisindan tek onemli nokta ornegin rtuk kultur ve turizim bakanliginin iliskili kurulusudur bilinmesi yeterli hangi bakanliga bagli yada iliskili bilinmesi yeterli olucaktir sinavda.
-
Geçen sene insan haklarında ne sorulmuştu bilen hatırlayan var mı
-
@Hukuksever TİHEK iş yerinde yıldırma tanımı, AİHS'ne göre Din ve inanç özgürlüğü açıkla sınırlarından olmayanı, Uluslararası ceza divanı nerededir, soykırım suçu sözleşmesinde cezalandırma eylemi olmayan hangisidir, Hakkın özüne dokunulmaması anayasamızda ilk ne zaman düzenlendi, Bir soru daha vardı kadın halkları ile ilgili toplantılardan değildir gibi ama tam hatırlayamadım hocam. (faydalı olması dileklerimle)
-
@Hukuksever hocam beni hatirladiklarim uluslararasi ceza divani merkezi soruldu (lahey) oze dokunmama ìlk hangi ay(1961) bi de kadin haklari ile ilgili bi soru vardi cevap ankaraydi.
-
iktisatta video ile gitmek herhalde vakit kaybı olacak video ile ilerleyen var mı?Hesapladım da sınava kadar anca videolar bitiyor iktisatım da zayıf nasıl yapsak fikri olan var mı?
-
İnsan haklarına 2 gündür bakıyorum çalıştıkça detaylanıyor bu dersin sınırı yok çok geniş detaylar akıl karıştırıyor genel bir çalışma ne kadar soru yaptırırsa artık
-
bu sınavda kaymakamlık sınavında açık uçlu soru olacak mı
-
@Dunya-ese sınav test
-
Arkadaşlar khk kaymakamlık dışında önerdiğiniz bir soru bankası varmı?
-
Arkadaşlar herkese selamlar.
Bu eşdeğerlik belgesi konusunda soru soran arkadaşlarımız oldu. Özellikle sağda solda, kırık Türkçeli grup yöneticilerinin söylediklerini ilettiler bana
Israrla biz yönetmeliği biliriz falan diye tavırlar takınmış arkadaşlar. Kendileri devleti de Türkçeyi de facebook yöneticiliği ile birlikte ucundan biraz anlamaya başladıklarından lüzumsüz bir kibir ile insanları fırçalamışlar falan 2 sene öncesine kadar değil yönetmeliği Anayasa'yı dahi size tanımlayamayacak tipler. Neyse detayları geçeyim.
Arkadaşlar birincisi Cimere verilen yanıt, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nden verilmez, kuru cahil arkadaş bunu bilmiyor. Yanıtın kaynağı Bakanlıktır. Daha evvel telefondan bilgi alınıp da güvenilen, ona göre hareket edilen Kaymakam Adayları Şubesi'dir. Bu açıdan yanıtın kaynağı çok net, bunun sorgulanacak bir tarafı yok.İkinci kısım ise şu, verilen yanıtta;
-Maliye ve Finans gibi birleşik,
-Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
-Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi gibi ayrık belirtilmiş bölümlerin,hem birleşik halinin hem de ayrık halinin eşdeğerlik belgesi olmaksızın sınava girebileceği söylenmiştir. Bu çok net.
Ama yine de benim önerim, soran arkadaşlara da dediğim gibi kendinizi sağlama almak. Belge başvurunuzu yapın, zor bir şey değil.
Şurada gerekli belgeler ve dilekçe örneğini koymuş üstatlar. Bunu elden ya da posta yolu ile YÖK'e gönderin. Yanıtınız bir an evvel gelsin, böyle cahil adamlara malzeme olmayın.
Adam yerine koyup soru soruyor üzerine fırça yiyorsunuz, değmez inanın. Biraz girişken olun, birazcık kendi işlerinize dair adımlarınızı böyle daha Türkçe konuşamayan, küfürsüz iki kelime edemeyen adamların sözlerine bağlamayın.Yönetmelik net, Cimer cevabı net. Size düşen de kendinizi garanti altına almak. Bu yanıt size, sınava gönül rahatlığı ile hazırlanma yolunu açıyor. Diğer yandan da belgeniz gelince iyice rahatlar, çalışmalarınızı sürdürürsünüz.
Herkese iyi forumlar, iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum arkadaşlar.
-
@vuralkara teşekkür ederim .
-
2.tekrar:)
Arkadaşlar khk kaymakamlık dışında önerdiğiniz bir soru bankası varmı? -
@Fearless yiğit yılmazın mevzuat soru bankası ile statüsü önerebilirim ben. konsensus da güncellenip anayasa ve idare şeklinde çıkmış o da çözülebilir.
-
@ceterisparibusss konsensus set almayı düşünüyordum sırf kaymakamlık iÇin , bu iyi oldu bir link atar mısınız ne zaman çıktı
-
@vuralkara yav geçmişte kaymakamlık sınavında pvsk’dan çıkmış 1 tane soru gösterin ben bu işi bırakacağım. Uçmayın ama yav.
-
Arkadaşlar kaymakamlık hukuk çıkmış soru kitanını aldım Bi soruda Kaymakamların ataması basit işlem olarak gözüküyo soruda yanlışlık var değil mi?
-
@kmmlady hocam kaymakamlar cb onayi ile atandigindan dolayi dogru olmasi lazim basit islem