9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@muzgor cevabı kaç bulmuş, ekran fotosu atabilir misiniz hocam
-
@Chapus Hocam AHİS te tek yargıçla ilgili sadece bu madde yok . 14 nolu protokol le gelen yeni görevler nedeniyle bir tereddüt var.
-
@sessessc hocam şöyle, 2018 yılında da böyle bir liste yapmıştık, bu listede 70 ve üzeri alan 112 kişi gözüküyordu ancak sınavı 370 kişi kazandı bilirsiniz. 370/112=3,30 gibi bir sayı veriyor. Foruma yazmayan katsayısı. Şu an 70 i geçen 120 kişi mevcut. 120×3,30= 399.
Tabi bu oran (3,30) aşağıya gittikçe küçülüyor zira neti az olanlar daha fazla yazma gereksinimi duyuyor, merak ediyor, yani neti düşük olanlardan yazmayan daha az. Keza benim geçen yıl forumdaki sıralama 93 idi ve sınavı 289. sıradan kazanmış idim. 289/93= 3,10. Benim için 3.10 olan katsayı forum grubu için 3,30. Bundan ibaret 399. -
@Hayati valla ekran resmini aldım da buraya nerden atabilirim bulamadım siz biliyor musunuz nasıl atabilirim buraya
-
Maalesef hocam ben de bilmiyorum
-
Cevap ne peki 100 mü yoksa şıklarda olmayan bir sayı mı
-
Cozume baktim da ben soruda bir yanlislik goremedim
-
@Hayati, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Cevap ne peki 100 mü yoksa şıklarda olmayan bir sayı mı
cevap küsüratlı çıkıyor şıklarda yok
-
Nomethod1 74.75
Nomethod2 73.50
Nomethod3 62
Arkadaşlarımın sonucu -
itiraz edilmese de osym kendisi sonrada inceleyip soruyu iptal etmez mi ??
-
77.5 listeye ekleyebilir misiniz
-
Baraj 70 oldugu icin ilerleyen gunlerde 70’in altını listeye dahil etmeyelim bakalim sonuc ne cikicak? Biraz moral bozabilir ama gerceklerle de yuzlesmek lazim...
-
Lider şu an 86 ile larendeli dimi? Maşallah adama helal olsun:)
Var 86 üzeri duyan? -
@ugur1144 Hocam zaten bu maddeden bile başlı başına kabul edilebilirlik anlamı çıkmaz. Sadece kabul edilemez bulursa kararı kesin. Aksi takdirde inceleme yapmak için komite ya da daireye gönderir, diyor.
-
@Duru222 o sorunun cevabını 100 diye dusunuyorum
-
@Chapus Sorun kabuledilemezlikle ilgili değil zaten rapörtörlerin yargıç bünyesinde çalışmasıyla ve yargıçlara kayıttan düşmeyle ilgili yeni görevler geldi 14 nolu protokolle, bu yüzden diğer öncüller yoruma açık hala geliyor.
-
@Duru222 Hocam ben de iktisatçı değilim fakat bildiğim kadarıyla şöyle arz edeyim, monopol de birinci dereceden fiyat farklılaştırması yapan bir firma P=MC noktasına kadar mal üretiyor dolayısıyla soru da P=MC üzerinden gidilmeliydi lakin bu şekilde gidildiğinde küsuratli çıkıyordu ve şıklarda verilen sayıların hiçbirine ulaşılamıyordu bu yüzden birçok kişi p=MR üzerinden çözdü soruyu hazırlayanlar da buna göre hazırlamışlar bu şekilde çözülünce 50 sonucu çıkıyor. Ben de diğer türlü çözülmediği için 50 sonucunu buldum lakin böyle olmaması gerekiyor diye düşünürek ve birinci derece fiyat farklılaştırmasında üretici rantı max olur diyerek gittim 100 ü işaretledim. Bu şekilde yanlış soru hazırlanmasına vesile olan kişilere bir yaptırım uygulanması gerektiğini düşünüyorum biz burada bu kadar emek verirken sözüm ona işin uzmanlarının böyle hataları yapmaları bence kabul edilemez. İnsan daha ağır şeyler söylemek istiyor da neyse..
-
Üretici rantı sorusunu 50 yaptım ama benim de aklıma takılmıştı . Çünkü Erdal Ünsal’ın kitabında vardı bu sorular ve ben yapmıştım . Tam rekabet fiyatı ile yapılıyordu, tam rekabet fiyatını da küsüratlı buldum . Sonra da saçmaladım galiba dedim düz mantık çözüp 50 dedim . Eve gelince hemen Erdal hocanın kitabına baktım o şekilde yaptım küsüratlı buldum yine .Elinde kitap olan arkadaslar bakabilir. Ben de iktisatçı değilim . Bir sınavda bu kadar tartışmalı soru .. bilemiyorum hepsinin iptal edileceğini asla sanmıyorum . Belki baska bir mantığı vardır .
-
@The-kaymakam birçok kişi MR=MC üzerinden çözdü olacaktı.
-
İktisat sorusunda sıkıntı soru kökünde arkadaşlar sormaya çalıştığı tüketicinin birinci derece den sonra elde ettiği rant dedikleri gibi eğer tüm rant çözünce çıkmıyor cevap biz ondan 50 yaptık yoksa haklılar