9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Benide eklermisin
76,25 -
@whshw
Valla hocam 4 tane tartışılan soru var
Kop
Ağrı
Tek hakim
MonopolBen bunların içinden sadece monopolü doğru yaptım ama yanlış yaptığım 2 soru hakkında hiç diretmedim ağrı ve tek hakim hatta Monopol de de diretmedim Yüksel hocaya saygım sonsuz ama can mavi monopolde ilgili düşüncesini paylaşınca katıldım görüşüne bu kesinlikle birşey doğru yapmış olmamla veya aksiyle ilgili değil benim bütün kaynaklarım Yüksel bilgili
Hoca da insan değil i yanlışı olamaz mı??
Bu görüş ilerleme ye engel Bi görüş zır cahil insandan bile bazen bir prof yada alim birşeyler öğrenebilir sadece kop sorusu 100 de 10ü yanlış su götürmez diğerlerinde muallak var ben hiçbir kitap da monopolde tam fiyat farklılaştırmasında üretici ve tüketici artığının tam rekabet teki gibi maksimum olduğunu görmedim ve o sorunun artık iptal olmayacağını düşünüyorum can Mavi kardeşimiz yazmadan önce iptal edebilirler diye düşünüyordum -
@Etiketsiz aslinda boyle munakasalara girmek istemiyorum ama monopolde birinci derece fiyat farklilasmasinda piyasa da sosyal refah kaybi olmaz ve firma tam rekabet piyasasi gibi calisir. Ben hem yuksel bilgili hem bilge beyazin cozumunu inceledim. Zaten sinavda basit bir islemle cevap 50 cikiyor ama cozum icime sinmedigi icin isaretlemedim ve benim zamanim gitti o soruda. Kop u dogru sekilde isaretledim dogrusunu o sekilde bildigim icin. Ama suan goruyoruz ki her ikisi de yanlis. O zaman ikiside iptal edilmeli bana gore. Sorular cozuldu ve ispatlandi daha neyi tartisiyoruz anlamiyorum
-
Liste önemli arkadaşlar. Bu sınavı aranızda en çok kazananlardan biriyimdir. Liste her zaman doğru fikir verir ( Since 2010)
-
Hafızam beni yanıltmıyorsa ve kaydırma vs. gibi hata yapmadıysam 74 net gözüküyor benim. beni de ekleyebilirsiniz listeye. Geçen seneye göre listede 54. sıradaydım. 371 kişi arasında sıralamam 186 idi. oran 3.38 yapıyor. Bu listeye göre halihazırda 86. sırada gözüküyorum ve 3.38 ile çarpınca 300 sıraya yakın gözüküyor. Muhtemelen liste daha da genişleyecektir önümüzdeki haftalarda ve ben de 73 74 ile kapatacağını düşünüyorum.
-
@idare-amiri, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Hafızam beni yanıltmıyorsa ve kaydırma vs. gibi hata yapmadıysam 74 net gözüküyor benim. beni de ekleyebilirsiniz listeye. Geçen seneye göre listede 54. sıradaydım. 371 kişi arasında sıralamam 186 idi. oran 3.38 yapıyor. Bu listeye göre halihazırda 86. sırada gözüküyorum ve 3.38 ile çarpınca 300 sıraya yakın gözüküyor. Muhtemelen liste daha da genişleyecektir önümüzdeki haftalarda ve ben de 73 74 ile kapatacağını düşünüyorum.
Peki geçen seneki liste de 70 altında yazanlar varmiydi bu sene 70 i geçemeyen yazmamış gibi
-
70 ile kapatır arkadaşlar göreceksiniz
-
Suan listede elli kisi var. Ayni puanlari ayni sirada saydigimizda
-
@can-mavi üstad atladığın bir husus var, hocanın çözdüğü gibi olması için firmanın tam rekabet gibi hareket etmesi gerekir ve soruda böyle bir ibare yok diyorsun ya işte sıkıntı orada yani soruda birinci dereceden fiyat farklılaştırması diyor ya o firma tam rekabet düzeyinde mal üretir demek oluyor yani ben böyle öğrendim notunu da almışım ve birinci dereceden fiyat farklılaştırmasında aynı tam rekabetteki gibi P=MC den sorunun çözümü yapılıyor. Yüksel hoca da bu şekilde çözmüş ben ve birçok arkadaşta hatta 50 işaretleyenler de bu şekilde çözmeye çalıştı ilk başta, (sorular açıklanmadan önce bazi arkadaşlar yazdı bu yoldan küsuratli çıktığı için böyle yaptık diye) bu şekilde çözmeye çalışınca aynı yüksel hocanın bulduğu gibi küsuratli sayı çıkıyordu dolayısıyla herkes bu sefer MR=MC ye yöneldi ve çok basit bir işlem ile 50 sonucuna ulaştı şıklarda da onu görünce direkt işaretledi ama bazılarımız işaretleyemedi çünkü böyle olmaması gerekiyordu bir yerde bir eksik vardı bu nedenle gidip ya 100 ü isaretlediler (üretici rantı max olduğunu hatırladıkları için) ya da ben yanlış hatırlıyorum diyip boş bıraktılar.
-
@dlkaptan 3.30 kuralı tutarsa benden buraya kadar 73 74 bandında kalacak gibi duruyor
-
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4123/2018-kaymakamlık-sınavı-i̇lani/9528?lang=tr&page=477
Geçen seneki liste burada yer alıyor. Sonuçta ortalamaya göre liste şekillenmiyor. İlk şart 70'i geçip sonra ilk 400'e girmek ise mesele 70'i geçen sayısı önemli oluyor. Geçen sene 225 kişi arasında 112 kişi 70 üstü beklemiş. Netimi yazarken iddiam da yok kesinlikle belki de büyük yanılgı içerisinde de olabilirim barajı dahi geçemeyebilirim. Bu sınava yıllarını vermiş ve 2-3 kez mülakata girmiş arkadaşlardan 75'i geçen duymadım. Kendim için de yapsam yapsam 6-7 soru daha yapardım diyorum. Kaymakamlık tarihinde bildiğim kadarıyla 80 puan üstü baraj olmadı. Yanlışın doğruyu götürmediği durumda 80 doğru en kötü sınır olmuş durumda.
Gene de baraj altında kaldığını düşünen arkadaşlar dahi umudunu kaybetmesin. Rabb "Ol" deyince oluyor. Her şey mümkün.
-
@whshw herkes 5 kişi benden yaz 3 kişi benden yaz diyerek oluşuyor bu liste. Ne vereyim abime döndü burası . Sonuçtan sonra herkes görecek 70 ile kapatacağını umutsuz olmasın arkadaşlar
-
@whshw
Kardeşim medeni şekilde tartışmak tan güzel ne olabilir ki saygı çerçevesinde herkez tabi ki fikrini söyleyecek haklı olabilirsin ama ben de tekel in her durumda eksik rekabet piyasasında olduğuna dair birşeyler okudum yerini bilmiyorum kaynak ta yüksel hocay Dı ya sende haklı olabilirsin zaten itiraz edildi sonucu göriceğiz
Ben can mavinin fikrine katıldığımı söyledin
Eleştirdiğim ise bir prof unda hata pek ala yapabileceğini kabul etmemek yoksa Yüksel hoca da haklı olabilir bu soru nezdinde -
@RB5168 bide gecen sene acaba benim şu arkadasim bu kadar aldi bu arkadasim bu kadar aldi muhabbetleri donmus mu acaba. Cunku bu sene baya bi boyle boyle arkadas ekleten oldu
-
Şuanki listeye göre 71 ile kapatıyor tabi bu trol ve yanlış hesaplayanlar dahil edilerek bulunan sonuç.listeye eklenim çok azaldı 70 le kapatacağına kanaat getiriyorum ben.
-
Selam arkadaşlar. 75 netle beni de yazabilirsiniz.
Geçen yılki gibi buralar. Ben de 70 ila 75 arası kapatır diye düşünüyorum. Ama bazen öyle konuşanlar oluyor ki ve yapamadığı m soruları da düşünün ce 80 bile olabilir kapanma. Bi de tabi 2017 sınavı geliyor aklıma. 2016 73 gibi kapatmış ama sonra ki sene ucmustu. Umarım emek veren herkes emeğini alır.
Profilim yeni olabilr ancak eski profilim kaybolduğu için yeniden kayıt olmak zorunda kaldim -
@whshw, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@RB5168 bide gecen sene acaba benim şu arkadasim bu kadar aldi bu arkadasim bu kadar aldi muhabbetleri donmus mu acaba. Cunku bu sene baya bi boyle boyle arkadas ekleten oldu
Ben geçen sene mülakata kalmıştım bu seneye kıyaslandığında manipilasyon iki yılda da bence vardı
2 tane tanıdığım benden yüksek net yaptığı söyledi ama ikiside 70 barajını geçemedi ben 71.50 net ile geçtim çoğu kişi hatırlayamadığım soruları doğru yaptığını düşünüyor -
Şuan listede kaç kişi var 50 idi en son bilgisi olanlar yazabilirmi ?
-
@Etiketsiz ben Türkçede 5 yanlış yapmışım. İlk baktığımda 1 yanlışım var dedim sonra hatırladikca çelişkili sorular hep yanlışa kaydı. İlk bakışla sonrakı bakışlar çok fark ediyor.
-
@cevrsiske Abi liste 200 e yaklaştı onu bırakta ben niye bütün başlıklara tek tek yazdığını merak ediyorum. :))