9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@Aslan-Reyiz o başlıktaki hepsi iş alamayanlar kategorisine giriyor ve şıklarda iş aramayanlar da vardı.
-
@era aynen çoğu kişinin gözünden kaçıyor ama TÜİKin sayfasında da yazıyor zaten iptal ederler mi bilemem
-
@katipcelebi1234 buna herhangi bir itiraz olmadı sanırım @era aynen dediğiniz gibi.
-
neyse çok tartıştık çok düşündük. gerçeği duyma vaktiniz geldi. kaçla kapatacağını açıklıyorum....... 71........ 4 aralığa kadar da foruma girmeyeceğim. hoşcakalın mülakatta görüşmek üzere
-
@Aslan-Reyiz bu soru da net bir şekilde hatalı. Bu kadar itinasız bir şekilde tüik verilerini soru yapmaları çok acemice. Keza Agri sorusu da öyle, yayimlsnmamis tüik veeisinden cikarilsn bir soru
-
@Aslan-Reyiz bi arkadas itiraz ettim demisti
-
@can-mavi üretici sorusu da hatalıymış çözümlü bir şekilde paylaşıldı hatta Facebookta
-
@Aslan-Reyiz şıklarda iş aramayan değil; iş aramayıp,çalışmaya hazır olanlar demeliydi. Özetle şunu söyliyim tük’te bütün şıklardaki terimlerin tanımı var. Ve o tanımlara bakabilirsiniz lütfen dikkatlice okuyunuz.Yani iş aramayanlar diye bir kategori yok. Bu kategoriler zaten iş aramama sebepleri. Bunun için istatistik tutuluyor.
İşgücü=işsiz+çalışan
Aktif nüfus=işsiz+çalışan+iş aramayan
İşgücüne dahil olmayan kısmı Tüik sınıflandırıyor, yani neden dolayı bu adamlar iş aramıyorlar diye.Tüik’teki tanımlar kısmından alıntılayarak buraya koyuyorum :
Mevsimlik çalışanlar: Mevsimlik çalışması nedeniyle İŞ ARAMAYAN ve iş başı yapmaya hazır olmayan kişilerdir.
Ev işleriyle meşgul: Kendi evinde ev işleriyle meşgul olması nedeniyle İŞ ARAMAYAN ve iş başı yapmaya hazır olmayan kişilerdir.
Eğitim/Öğretime devam ediyor: Bir öğrenim kurumuna veya kursa devam etmesi nedeniyle İŞ ARAMAYAN ve iş başı yapmaya hazır olmayan kişilerdir.
Emekli: Bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekli olduğu için İŞ ARAMAYAN ve iş başı yapmaya hazır olmayan kişilerdir.
Çalışamaz halde: Bedensel özür, hastalık veya yaşlılık nedeniyle İŞ ARAMAYAN ve iş başı yapmaya hazır olmayan kişilerdir.
Not: Mahfi Eğilmez hocaya da sordum. Şıklarda iş aramayanlar değil, iş arayıp çalışmaya hazır olanlar olmalıydı.
Uzunca bunu yazmamın sebebi merak edenler içindir. İstemeyen ve konuyla ilgilenmeyen okumadan geçebilir. Hayırlı geceler.
-
Benim düşüncemde hala ısrarcıyım tarihindeki en fazla hatayı içerisinde barındıran sınav oldu. Bunu bana yarasın ya da yaramasın şeklinde değil gerçekten bunu düşündüğüm için söylüyorum. Sonuçlar açıklandığında ne kadarlık iptal olacağını ben çok merak ediyorum. Benzer şekilde soru iptali ide sınav iptali beklemenin de temeli sağlıklı düşünde olduğunu düşünmüyorum. Ne oldu ise oldu ve hukuksal haklarını kullanan kullandı ve sonuçları bekliyoruz. Umarım herkes için hayırlı olur. sonuç kısmını bu gerekçelerle tahmin etmek oldukça zor. Hiç iptal olmadığı varsayımı altında geçmiş yıllara kıyasla 70 neti olanın sınavda başarılı olacağını tahmin ediyorum. İptallerin ne olacağı ve nelere yol açabileceğini kestirmek gerçekten zor. Artık hayırlısı ne ise onun olmasına vesile olacak işlerin olmasını dilemekten öte fikrim yoktur. Hayırlı geceler herkese
-
@cevatcobanli444 aynen öyle kardeşim soruda işgücüne dahil olmayan en kalabalık kesimi soruyordu eğer iş aramayanlar içindeki en kalabalık grubu sorsaydı ev işleriyle ilgilenen kadınlar derdim ben bu ikisinin tanımını bilerekten zaten iş aramayanlar dedim fakat ÖSYMye göre yanlış çıktı.
-
@Aslan-Reyiz http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikMeta.do?istab_id=600 şıklardaki tanımlara bakın hocam hepsi iş aramayanlar grubunun içindedir
-
@kadr arkadaşla konuştum telaş etmeye gerek yok dedi, emsal karar vardır zaten dedi. Hocam mülakat sınav sonuçlarından ne kadar sonra oluyor bir bilginiz varmı
-
Arkadaşlar Ali argama diye biri yazmış kop sorusu düşük ihtimal iptal üretici attığı iptal olmaz diyor
-
@Chapus yok Bee milli kütüphanenin çalısanları en son soru ezberliyordu ki şahsen bu sınavın ilk çalısanlarındanım orada (marttan beri) sabah aksam tipleri ezberledik sonradan calısanlar belki deneyelimciler insanların gözünü korkutmayın hocam ya
-
@teta hocam mevzuatı hakkıyla çalıştım. Mülakat tecrübemde var. Bu sınavı daha önceleri kazanmisligimda. Bu sınavda bildiğim şeylerde tereddüte düştüm. 2 şıktan yanlış olanı işaretleyip kulvar dışı kaldım.(70 alti) boş bıraksam 75 gibi netle belki mülakat bekliyor olacaktım.. nasip değilmiş demek ki. Hakkıyla çalışsan da olmayınca olmuyor.
-
Kop ve monopol sorusu hatalıydı iptal olasılığını bi ihtimal görüyorum sorulara gelince
Sınavdan sonra gecen yıla göre kolay demiştim türkçe hariç ama soruları açıklayınca ÖSYM sınavın gerçek boyutu çıktı ve ben açıkçası 85 net filan bekliyordum ama hep dikkat ölçen sorular beni 78 nete kadar düşürdü bu sene mülakata kalan sayısı aynı olacak izleyin görün birileri 73 filan yazmış imkânsız kardeşim. 70 geçen takım elbisesini hazırlasın -
@Keynesin-Faizi sorular hatalıysa nasıl ihtimal dahilinde olabilir iptali herkes şimdi böyle konulmaya başladı
-
@muzgor muhtemelen kendisi o soruları dogru yapmıştır hocam bnce ÖSYM ye bırakalım bu işin uzmanları hatalı diyorsa iptal olur daha önce olmamış şey degil
-
Monopol piyasasında arz eğrisi olmadığı için ve , monopol un üretim miktarini ve fiyatı aynı anda belirleme şansı olmadığı için zaten normal şartlarda üretici rantı hesaplanamaz.. Monopol üretici rantı alması için ya tam rekabet piyasası gibi davranır ya da fiyat farklilastirmasi yapması lazım ve bu yaptığı fiyat farklilastirmasi sonucunda elde ettiği hasılat üretici rantı yerine geçer. Soruda birinci derece fiyat farklilastirmasi yapıyordu ve böylece daha önceden tüketici rantı olan kısım yani piyasa fiyatı ile talep eğrisinin dilek ekseni kestiği nokta arasında kalan alan , monopol fiyat farklilastirmasi yaptığı için artık monopol un üretii rantı olmuş oluyor.. Bu zamana kadar hep tam rekabet firması gibi davrandığı şekliyle soru olduğu için diğer durum atlaniyor
-
@can-mavi, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Monopol piyasasında arz eğrisi olmadığı için ve , monopol un üretim miktarini ve fiyatı aynı anda belirleme şansı olmadığı için zaten normal şartlarda üretici rantı hesaplanamaz.. Monopol üretici rantı alması için ya tam rekabet piyasası gibi davranır ya da fiyat farklilastirmasi yapması lazım ve bu yaptığı fiyat farklilastirmasi sonucunda elde ettiği hasılat üretici rantı yerine geçer. Soruda birinci derece fiyat farklilastirmasi yapıyordu ve böylece daha önceden tüketici rantı olan kısım yani piyasa fiyatı ile talep eğrisinin dilek ekseni kestiği nokta arasında kalan alan , monopol fiyat farklilastirmasi yaptığı için artık monopol un üretii rantı olmuş oluyor.. Bu zamana kadar hep tam rekabet firması gibi davrandığı şekliyle soru olduğu için diğer durum atlaniyor
Şurada ki arkadaşda sizin gibi düşünüyor sanırım o durumda da hatalı dedi hoca
https://mobile.twitter.com/YukselBilgili/status/1194308774087004160