9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@tayfa belli oldu erzurum
-
@teta ilk başlarda biraz hareketlilik vardı yüksek kapar gibisinden ancak bu kadar değildi
Daha sonra falanca hoca 400 kişilik liste dolmaz dedi gibi mesajlar atılmaya başlandı nitekim öyle oldu -
@kadr ilk 400 dolmaz mı diyorsunuz hocam?
-
Arkadaşlar ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunuyum esdegerlilik icinn başvuru yapmama gerek var mi
-
70 le kapatır 400 dolmaz hadi eyvallah
-
@miAzim ysk da çalışanlar ve üniversiteden arkadaşlar var.
-
@teta son iki sınavı biliyorum ,klasik sinavlari tecrübe etmedim
Bir cikarimda bulunursam bu seneki sorular daha zordu (zordan ziyade yanlış yapmaya musait)
Fakat kafami karıştıran bir şey var
Ben geçen sene mezun olur olmaz sinava girdim 68 gibi bir puan aldım yani özellikle benim gectigim süreci geçen arkadaşlar illaki vardır malum atanamama sıkıntısı son iki senedir hat safhada
Belki insanlar yoğun bir tempo da ve çok iyi bir şekilde hazırlanmıştır ,çünkü yapacak bir şeyi yok bir meşgale yok.benim gibi..nitekim aşağı yukarı 80 ustu net bekliyorum
Kaç puanla kapayacagi benim içinde sürpriz olacak -
@kadr eşd3gerlilik konusunda bir bilgin var mı hocam
-
@Yunus1059 yok hocam sade kamu yönetimi mezunu olduğum için konuyla ilgili bir araştırma yapmadım
-
@kadr atanmama sıkıntısı geçen senede vardı hocam bu seneye mahsus birşey değil ki. Ben oturup o mevzuatları bile bile hakkıyla çalışanın az olduğu kanaatindeyim
-
@teta hocam öyle de olsa yanlış bilmiyorsam 2017 guylarini 2018 yazına doğru açıkladılar
Ben bir sene önce mezun olsam o alımı yakalasam secilsem ve goreve başlasam belki bu son iki sınava girmezdim ,girsem bile verim alamayabilirdim ,sonuçta ugrasacaksin AFAD in içişlerine bağlı olduğunu bilmiyorsan bu soruyu nasıl yapacaksın ,atmayla olmaz bu işler.
Aynı şeyleri okuya okuya bir yerden sonra zor kolay oluyor
Ve 2018 ocağından beri tek yaptığım şey okumak ,elime geçen bir şey yok ama sınavları ezmeye başladım, bilgi zamanla birikiyor ve yıllardır bilgisini biriktirenler bu sınav arenasından çekilmedi
Haliyle her şey olabilir -
@kadr hocam kpss nin iki yıl geçerli olması dengeleri değiştirecektir. Aynı fikirde değilim.
-
Bende bir gözlemimi paylaşmak isterim. Önceki yıllarda mülakata kaldım. Örneğin geçen yıl bu kadar yüksek puan bekleyen yoktu. Doğruyu söylemek lazım. Yazılanların çoğuna trol deniyor ki ben katılmıyorum. Bunun nedeni de zamanın çok olması ve gerçekten ilansızlıktan insanların sağlam çalışması. Bu söylediklerime milli kütüphanede çalışan herkes katılacaktır. Salonlar full kaymakamlık kitaplarıyla doluydu. Kaçla kapatacağı sorunsalına gelince: Bu işler hiç belli olmaz. Nitekim geçen yıl sınav açıklanmaya bir hafta kala kendini hoca diye nitelendiren bir zat ''73 ile kapattı arkadaşlar kesin bilgi'' dedi. Sonucu gördük. Sabır ile umut ile beklemek lazım. Hep söylüyorum 70 ve üzeri için hayaller bu yılda devam etsin.
-
@Chapus milli kütüphanede bende ders çalıştım hocam. Son 1 hafta bende gördüm o kitapları Bir hafta çalışıp bir deneyimciler doluydu kütüphanede. Çok belli
-
Yahu arkadaş ben size ne diyeyim pes valla tamam siz kazandınız. İnşallah tüm sorular iptal olur ya da 60 ile kapatır ne diyeyim. İnsanı bir şey paylaştığına pişman ediyorsunuz hakikaten. Hem diyorsunuz ki daha önce mülakat görmüş arkadaşlar bir fikir versin sonra bizi yalancı çıkarıyorsunuz. Gerçekler acıdır. Yalanlarla gönlünüzü hoş etmeye çalışmayın derim. Hayatta her şey olabilir. Çok kez mülakattan elendim hem de derecelerle. Kabullenmek lazım bazım. İnşallah 70 ile kapatır da emek veren herkes girer. Çünkü belli bir seviye gerektirir bu puanlar. Hayırlı geceler.
-
İlan gelmemesiyle ilgili bir durum oldugunu düşünmüyorum. Guy ilanı gelmedi bari kaymakam olayım diyen kaç kişi vardır, ikisi çok farklı kulvarlar
-
@Chapus hocam bir celallenme de tespit yapıyoruz şurada 60 la kapatmaz zaten baraj 70 benimde puanım 74 Mesele şu kitap sayısıyla asgari puan hesaplamaya çalışıyorsunuz, tuhaf olan burası:)
-
Arkadaşlar merhaba, zor bir sınav olduğu su götürmez bir gerçek. herhangi bir tartışmaya mahal vermemek adına belirteyim ki paylaşımım tamamen şahsi düşüncem .
Sadece kop sorusu iptal olur gibime geliyor , özellikle üretici artığı sorusunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum
Sınav yine baraj ile kapatır ki bu gayet normal çünkü eskisi gibi standart sapmanin oldugunu ve yanlisin dogruyu goturmedigini dusunursek 70 net demek 81 82 puan ediyor ki bu da bu zorluktaki bir sınav için gayet normal bir puan , o yüzden 70 neti gözünüzde kucultmeyin.
Yukarıda da bahsettiğim gibi bu sene de 70 net ile kapatması büyük bir ihtimal.. hadi olsun olsun en fazla 72 net olsun, üzeri pek olası gelmiyor .
Allah en çok hakedene nasip eder inşallah .. Kalın sağlıcakla..
-
Bu soru da bir hata yok gibi
-
@ank3435 bir arkadaşımız yukarda savcı olan arkadaşım sınava hazırlandı diyor. Siz de ikisini farklı kulvar olarak görüyorum diyorsunuz. geçen seneki nihai listede kaç tane guy ve vergi müfettişi var açıp bakarsınız kulvarı görürsünüz.