9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
- Soru iç tüzüğü kapsam dışı bırakmıyor iç tüzük zaten AİHS ne göre oluşturuluyor . Sözleşme çerçevesi dışında iç tüzük yapamazsın. Soruda iç tüzük demedi diye kapsam dışı olmaz
- İç tüzükte kabul edilebilirlik yargılanması bölümünde tek yargıç usulü madde halinde belirtilmiş
3.soruda kabul edilebilirliğe dair karar vermek diyor. kabul edilebilirliğe dair karardan sadece kabul edilebilirlik kararı çıkmaz.
4. kabul edilebilirliğe dair karar: Kabul edilmezlik, işlemden kaldırma veya komiteye gönderme -
@hasi-moto onların çoğu kaynaklarin reklami icin kiralanmış kisiler itibar etmeyin
-
Bilge beyaz hoca da iktisaddaki soruya hatalı dedi mi , dün birisi öyle yazmıştı burada
-
Sorularda hata olduğunu olabileceğini farkeden donanımlı çalışan kişiler 70-75 net ama soruda hata mı var hangi bilginin gerçeği hangisi vb hiçbir fikri olmayanlar 80-85 net. Helal olsun. Ya ÖSYM çok kalitesiz sordu ya siz çok iyi salladınız yada netler baya şişirme.
-
@399mia sorular iyiydi hatta geçen seneye gore zordu ösym her sene 4 5 soruyu kalbur ustu soruyor alanda yine oyle oldu ama gk gy cok zorlayiciydi.Ben anlamadim ya insanlar cok iyi sallıyor tutturuyor ya da bu sene millet burda ego tatmini peşinde.
-
@399mia yapan yapmıştır neti yuksek yazarak burayı manuple ediyorlar desek manuple edecek bir pozisyon yok sanki bence herkesten 2 net silin gercek sonuclar onlardir oda hatrlamadiklarinida dogru kabul edenler oluyor bazen . Ama su gercek var bu snav kesinlikle 400 kisilik kontenjan dolacak durum onu gosteriyor
-
@399mia cidden hocam hic 75 ustu yapipta soru tartisan gormedim bence iptal edilirse kop ve monopol sorusu iptal edilir. Monopol sorusunu iptale daha yakin goruyorum kop sorusunsa kaynaklar hep dort şehri yazdigi icin belki iptal gelmez
-
@The-kaymakam yazık. ardı kökü 4 aralıkta takke düşecek kel görünecek, neyin davası yapılıyor, paylaşılamayan nedir anlamadım. hepimiz bu yolun yolcusuyuz ancak destek değil köstek oluyoruz birbirimize. çok ilginç, umuyorum ki böyle düşünmeyen arkadaşlar mülakatı alıp göreve gelsinler.
-
@nomethod, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
- Soru iç tüzüğü kapsam dışı bırakmıyor iç tüzük zaten AİHS ne göre oluşturuluyor . Sözleşme çerçevesi dışında iç tüzük yapamazsın. Soruda iç tüzük demedi diye kapsam dışı olmaz
- İç tüzükte kabul edilebilirlik yargılanması bölümünde tek yargıç usulü madde halinde belirtilmiş
3.soruda kabul edilebilirliğe dair karar vermek diyor. kabul edilebilirliğe dair karardan sadece kabul edilebilirlik kararı çıkmaz.
4. kabul edilebilirliğe dair karar: Kabul edilmezlik, işlemden kaldırma veya komiteye gönderme1- örneğin 1982 anayasasına uygun TBMM içtüzüğü yazılır. anayasa göre millet vekilin yetkileri derse ya da tbmm başkanı yetkileri derse, içtüzükte yazanları da dahil edebiliyor musunuz? bu tüm hukuksal sorularda başka bir kapıyı aralar, kimse sorunun sınırlarını çekemez. Nitekim normlar hiyerarşisine göre her şey bir üste göre hazırlanır.
2- Kabul edilebilirliğe dair KARAR ile kabul edilebilirlik incelemesi nokta sizinle aynı fikirde olmadığımız da nettir. Kabul edilebilirliğe dair inceleme edemez demiyorum, nitekim bu dediklerinizi bu inceleme sonucu verdiği KARAR ile yerine getiriyor. Ama KARAR başlığı altında sadece düşme ya da ret yetkileri var. Diğerlerini esas incelemesi edebilecek yerler gönderiyor. bu göndermeyi KARAR algılıyorsanız 27. madde de bunun açık ya da en azından ima ederek yazması gerektiğini söylüyorum. Çok önemli nühas farklılıklarım mevcut ve bunun tartışmasını edecek kadar maalesef yeterli zamanım da mevcut değil. Ösym itiraz cevabını da buraya koyarım, onun üzerinden değerlendirme ederiz. Böylece farklılıkların ortada paydada erdiği bir hukuki cevap elimizde olur. Hangi cümlenin ne ifade ettiğini daha önemlisi ösym kurulunun ne kabul ettiğini onun üzerinden gideriz. Böylece daha sağlıklı bir yere varmış olabiliriz. Şimdilik müsaadenizle hocam. -
@a-tas, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@nomethod, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
4. kabul edilebilirliğe dair karar: Kabul edilmezlik, işlemden kaldırma veya komiteye gönderme1- örneğin 1982 anayasasına uygun TBMM içtüzüğü yazılır. anayasa göre millet vekilin yetkileri derse ya da tbmm başkanı yetkileri derse, içtüzükte yazanları da dahil edebiliyor musunuz? bu tüm hukuksal sorularda başka bir kapıyı aralar, kimse sorunun sınırlarını çekemez. Nitekim normlar hiyerarşisine göre her şey bir üste göre hazırlanır.
2- Kabul edilebilirliğe dair KARAR ile kabul edilebilirlik incelemesi nokta sizinle aynı fikirde olmadığımız da nettir. Kabul edilebilirliğe dair inceleme edemez demiyorum, nitekim bu dediklerinizi bu inceleme sonucu verdiği KARAR ile yerine getiriyor. Ama KARAR başlığı altında sadece düşme ya da ret yetkileri var. Diğerlerini esas incelemesi edebilecek yerler gönderiyor. bu göndermeyi KARAR algılıyorsanız 27. madde de bunun açık ya da en azından ima ederek yazması gerektiğini söylüyorum. Çok önemli nühas farklılıklarım mevcut ve bunun tartışmasını edecek kadar maalesef yeterli zamanım da mevcut değil. Ösym itiraz cevabını da buraya koyarım, onun üzerinden değerlendirme ederiz. Böylece farklılıkların ortada paydada erdiği bir hukuki cevap elimizde olur. Hangi cümlenin ne ifade ettiğini daha önemlisi ösym kurulunun ne kabul ettiğini onun üzerinden gideriz. Böylece daha sağlıklı bir yere varmış olabiliriz. Şimdilik müsaadenizle hocam.Hocam bu soruya itiraz ettinizmi
-
@kema-boratav evet gereklerimi de sunarak itirazımı yaptım. Farklı fikri olana da saygım var. Benim görüşüm bu noktada net ve itirazımı da yani yasal hakkımı kullandım. Takdir ösym'nindir.
-
@a-tas hesap numarasi olarak hangisini yatirdiniz ucreti osymnin sitesindeki ziraat bankasina mi
-
@Willsmithh hocam benim bölümüm de sbky. Ne olur ne olmaz alayım dedim. Anladığım kadarıyla tek tek almaya gerek yok. Genel olarak sbky ye denklik verilmiş. Yök ün cevabında sbky ile kamu yönetimi programının eşdeğer olduğu yazıyor. Bireysel bir şey değil yani herkes için geçerli olan bu.
-
@399mia arkadaşım sen daha burda milletle soru yanlış mı diye düşünürken ben sınav esnasında kop ve monopol sorusunun hatalı olduğunu biliyordum hatta monopolle ilgili daha önce paylaşım yaptım küsuratlı çıkıyor diye. Bütün bu yanlışa rağmen cevapları doğru işaretledim sebebi kopta Nevşehir'in sonradan eklendiğini biliyordum monopolde ise asıl bulduğum şıklarda yoktu ve acaba tüketiciden üreticiye rant fazla geçişini soruyor diye 50 yaptım. Ayrıca diye tartışalım zaten 82.5 giderse 2 tane gitsin ki soru yanlış iptal olsun buna katılıyorum. Gelmiş millet sallamış diyorsun ayıptır kardeşim milletin emeğine yazık ediyorsun. Sınırda olan arkadaşlarımız tabi ki tartışıp hakkını arasın ama millete sataşma
-
@aslan38, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@a-tas hesap numarasi olarak hangisini yatirdiniz ucreti osymnin sitesindeki ziraat bankasina mi
hayır o aktif değil, havale de almıyor iceriden de yatıramıyorsun. Halk bankası kurumsal ödeme ibanı verdiler. oraya yatırdım
-
Bu sınavda yaklaşık 1000 kişi 65i geçmiştir zira adam akıllı 3000 civarı hazırlanan oluyor bu sınavlara, 1000kişi arasında yarış geçer bakalm kaçla kapıcak
-
@Yunus1059 gerek var hocam ben de başvurmadım henüz. Umarım geç kalmış olmayız
-
Yillardir insanlari secmek uzerine kurulmus bi kurumun boyle hatalar yapmasi veya hata olmasa bile bir seyin suyu vukuundan beterdir sozuyle insanlari karsi karsiya birakmalari insanlarin hakkina girmektir.
Diger bir hak meselesi ise bu formda ki arkadaslarin insanlarin zihnini manipulasyon ile tutarsiz ongoruleri ile mesgul etmeleri.
Bakin samimi arkadaslarima sesleniyorum 4 aralik cok uzun gelebilir ama inanin o kadar uzun degil girmeyin bu forma cunku bu form artik zemberegi bosalmis saat gibi tutarsiz ve yalan yanlis bi cok sey insanlarin agzindan sonunu dusunmeden cikiyo. Yok su soruya itiraz edilmis yok su soru boyleymis yok su hoca bunu cozmus yanlışmış yok su iptal edilecekmis
alin fikirlerinizi kebdinize saklayin su sinav icin nitelikli yorumlar yapin sizin yaptığınız analitiklikten ve zeka piriltisindan uzak yorumlarinizi allah mubarek etsin -
@edielik bencede netle sorunun yanlış olmasının veya o soruyu özelde bilmenin ilgisi yok sınav bu istediğini bil sonuç önemli kardeşim bende yüksek yapanları tebrik ediyorum sen dahil mesele sınavda yapmak zaten bilmek sadece yetmiyor zaten listede forumun belli üyeleri var ama seni tenzih ederim listenin üstünde sallayanlar elbet vardır
-
Arkadaşlar buralarda yazılanlara çok fazla takılmayın bazı farklı düşünen insanlar çıkıp burada manipülasyon yapıyorlar, bundan da zevk alıyorlar diye düşünüyorum. Sınava ilişkin yorumlara bakılırsa geçen seneki sınavdan pek farkı yok hatta daha kolay diyen de duymadım. 70 üstü ihtimali olan beklesin. Bir yorum gördüm 1000 kişi arasında geçiyor bu yarış diye. Katılıyorum. O bin kişinin de en az 200'ü 65-69.99 bareminde kalacak. Emek veren herkese saygılar, gerilmeyin, sabredin.