9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@çölkaplanı, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@Tardukağan harbi ne oldu bu sucuklu oralete :))
en son küstürdüler sonra çekip gitti geçen sene bu zamanlardı
-
@kaymakam-rüzgar kim canımı yakabilir kardeşim ? Ortada bi haksızlık olduğunda buna ses çıkartmak suçsa tamam sözüm Yok canım yansın seni mi kırıcam
-
@Tardukağan kaymakam olarak atanmadı mı yani?
-
@çölkaplanı, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@Tardukağan kaymakam olarak atanmadı mı yani?
bilmiyorum en son 107. dönem sınavında çok iyi bir derece yapmıştı
-
Merhabalar.. samimi olarak bu tip sınavlara emek verip sonuc bekleyen, daha önce bu tip tecrubeleri yaşamamış arkadaşlar için, naçizane bazi tecrübeleri yaşamış bir arkadaşınız olarak fikirlerimi paylaşmak isterim.. öncelikle trollerle alakali şunu söylemek isterim ki; trollerin hiçbirinde mantık aramamak lazım; zaten o trol arkadaşlar mantıklı hareket etmemek adına trolluyorlar.. ayrıca kaymakamlık sınavındaki hukuk agirliginin zannederim herkes farkındadır.. bir Ankara hukuk mezunu olarak şunu söyleyebilirim ki; sınavdan sonra özellikle kolay gibi görünen anayasa hukukundaki meclis karar yeter sayısı ile alakali vb. soruların birçoğunu, bazı adaylar ben zaten bunu yanlış yapmam diye dusundugu için doğru kabul ediyordur, ancak bu ve bunun gibi birçok sorunun ne yapıldığıni biz 4 Aralık itibariyle göreceğiz.. daha çok hakimlik sınavında yaşadığım tecrübe itibariyle 4 Aralık günü bir çok hesap kapanır ve sessizliğe gömülür.. özellikle hukukta belirli sorular son derece celdiriciydi ve yiğit yılmaz hocaninda bahsettiği yaklaşık 8 kadar soru beklenmeyen ve zorlayacak sorulardandi.. Türkçe genelde bu tip sınavlarda kazanma kapasitesine sahip kişiler için belirli okumalar yapildiginda en fazla bir kaç hata yapilabilen bir kısımdır.. ancak bu sınavda dışardan bakildigi zaman kolay ancak şiklarin birbirine çok yakın olmasindan dolayı çok hataya düşüren bir kisimdi.. Türkiye ekonomisi iktisatta ise soruyu hatta sorunun kastettiği dönemi bilmenize rağmen soru kokundeki farklı anlamlarda dolayı kacirabileceginiz sorular mevcuttu.. hakeza 4 soru çıkmasına rağmen tarih kısmıda,6 soru çıkan insan hakları kismida öyle cepte keklik değillerdi.. toparlayacak olursak sınavdan sonra bir kac soruda netlik olmadığı ve hatta bariz hatalı olduğu için iptal olma noktasindadir.. eminim 4 Aralık itibariyle o uçan kaçan birçok kişi dahil olmak üzere kazanamadığı icin sınav sonucuna itiraz edecek noktaya gidecektir.. çünkü sınav soruları ÖSYM nin son zamanlardaki net soru sorma stratejisinden bariz uzak bir şekilde hazırlanmıştir.. kaynak bollugunun olduğu doğrudur.. ancak bu kaynaklar özellikle celdirici özellikte olan sorulara karşı çok büyük oranda bir çözüm uretememistir.. tutturduklari sorular çoktur.. ancak kazanması beklenen adayın bilmesi beklenen soruyu tutturmak yani her soru bankasında standart olan soruyu tutturmak soru tutturmak değildir.. tüm bunların ışığında ben taban puanın öyle uçuk kaçık Bir puan olmasını beklemiyorum ancak muhtemelen 400 kişinin mülakata kalacağını düşünüyorum.. ve son olarak emin olun sınavı kazanıp mülakatta elenmek daha acıdır..inşallah seçilecek 100 kişi kasilmaktan koltuktan düşecek tipler olmaz.. vatandaşın sorunlarına çözüm uretebilecek, makama sırtını dayayan değil, makama güç veren değer katan, bayrağı hakkıyla temsil eden arkadaşlarımız olur..
-
@Ömer-Özkan tebrik ederim başından beri tutarlı ve güçlü bir yazı ...
Hukuk mezunu arkadaşlar hakikaten yıllarca okullarında ve toplumda pompalanan aşırı özgüveni kontrol malesef edemeyenler ile dolu.
Tabiki bu durumun tersi olan nitelikli ve az da olsa iyi bir kitlede var.
Burayı bu özgüven inanın farkında olmadan trolluyor.
Zat emin yaptığı yanlistan ama napıyor kibire yenik düşüp buraya yazamıyor yani 4 aralığa kadar kendini kandırma uzeine bir algı yaratıyor neden ? Çünkü çevre baskısı var. -
Ya arkadaşlar burda böyle mahalle abisi gibi ağızlara konuşmak hoş olmuyor ayrıca içerden tanıdığı veya sohbeti bu makamdaki insanlarla ilişkisi olan olabilir bu onu burda mertebe olarak yukarı çıkarmaz kaymakam olacağız diye kasıntı laflara ağır ahkam kesmeler hiç gerek yok
-
Dostlar şimdi bir kardeşim ile görüştüm.
Ben burada kardeşlerimi ikna edemiyorum yardım.edermisin diye kendisi halihazırda görevde.
C.Başkanlık sistemi ile uygulanacak teamül videoda izleyiniz.
Burada AÖF olamaz diyen olursa CB 4.sayili iç işleri bakanlığıni ilgilendiren kararnameyi okutun
Eğer elenirseniz bu kararnameye istinaden idareye dava açabilirsiniz.
https://youtu.be/aqsleU9Eif4 -
@kaymakam-rüzgar nihai listede aöf li olduğun için almadık yazmıyor hocam neye istinaden açacak davayı komisyon ben aöf olduğu için almadım demek zorunda değil
-
@Willsmithh güzel kardeşim hiç bir kardeşime asla bir tavır almiyorum lakin Fetonun ne olduğunu biliyoruz dimi ...birilerinin omuzu üzerinden gerçeklere ateş açmayın güvenmeyin o dağlara canlar ben bunu diyorum.
-
@Willsmithh değerli kardeşim zaten seni AÖF olarak elemiyor ki seni beğenmediği için eliyor.
Birde şunu unutmayın ki başarısızlık durumunu buraya yikmayalim.
Sen idareye davani aç bak bakalım komisyonun önündeki evraklarda nelere not veriliyor ve ne verilmiş !
Hep kolaya kaçıyoruz Allah aşkına mücadeleci olun ...o zaman ben size şunu diyeyim buna ne diyeceksiniz doğu üniversitelerinden mezun olan kaç kaymakam tanıyorsun ! -
Oturdukları yerden sadece iki tane ders çalışıp bilgilendiğini zanneden insanlar ötekileştirilip ayrımcılık yapıldığına kanaat getiriyorlar. Eleştirmenin doğallıktan çıkması bu gibi insanların ötekileştirmeye duydukları sempatidendir. Herkes meşgul olduğu işe çaba gösterse çok da fena olmaz gibi.
-
@kaymakam-rüzgar bu arkadaş İstanbul Siyasal mezunu yazıyorsunuz bari araştırıp yazın...
-
@dlkaptan hocam geçen seneki listede (sayfa 363 de) 223 kişiden 112 si 70 üstü geri kalan 111 kişi 70 altında olarak ismini yazdırmış bu sene 70 altında kalarak ismini yazdıran çok daha az kişi mevcut olmasına rağmen geçen seneye oranla daha kısa sürede daha fazla kişi isim yazdırdı. Dolayısıyla bu durum forumun bilinirliğinin artması veya insanların arkadaşlarını da listeye dahil etmesi gibi nedenlerle listeye katılımda artış olduğunu gösteriyor ve geçen seneki 3.30 Luk oranın daha aşağıda bir orana dönüştüğünü gösteriyor sizin yaptığınız istatistik güzel lakin 1.95 oranı çok makul gelmiyor. Dışarıda olan kişi sayısını temsil eden oranın 2.5 civarına tekabül edeceğini düşünüyorum. Bakalım 4 Aralık'ta nasıl bir sonuç olacak.
-
Benim netim 72,75 yazdırmayı unutmuşum
-
@The-kaymakam, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@dlkaptan hocam geçen seneki listede (sayfa 363 de) 223 kişiden 112 si 70 üstü geri kalan 111 kişi 70 altında olarak ismini yazdırmış bu sene 70 altında kalarak ismini yazdıran çok daha az kişi mevcut olmasına rağmen geçen seneye oranla daha kısa sürede daha fazla kişi isim yazdırdı. Dolayısıyla bu durum forumun bilinirliğinin artması veya insanların arkadaşlarını da listeye dahil etmesi gibi nedenlerle listeye katılımda artış olduğunu gösteriyor ve geçen seneki 3.30 Luk oranın daha aşağıda bir orana dönüştüğünü gösteriyor sizin yaptığınız istatistik güzel lakin 1.95 oranı çok makul gelmiyor. Dışarıda olan kişi sayısını temsil eden oranın 2.5 civarına tekabül edeceğini düşünüyorum. Bakalım 4 Aralık'ta nasıl bir sonuç olacak.
Yok hocam 1,95 e katılmıyorum zaten, sadece bir hesap idi o. Öyle 4 aralıkta zaten herşey belli olacak ne söylesen boş, buranın maksadı da zaten genel manada böyle şeyleri konuşmak, soruyu tartışmak, barajı tartışmak, 4 aralığa kadar oyalanmak, burada oyalanırken şunla kapatır bunla kapatırdan ziyade sınava katılanlardan net verisi topayıp ona göre bişeyler söylemek daha akılcı geliyor diye öyle hesaplamalar zaten, ama maalesef "ceteris paribus" deyince oluyor bu sonuçlar. Oysa diğer değişkenler sabit değil size katılıyorum bu rakam bence (ceteris paribus) bu yıl 2,2 ila 3 arası çılacak gibi, bakalım yirmi günden düştük
-
Kaymakamız Anıl ADIGÜZEL 29 Mayıs 1991 yılında Merzifon'da doğdu. Liseyi İstanbul/Bağcılar Barbaros Anadolu Lisesi'nde bitirdi. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde okudu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dış Ticaret Bölümü' nü tamamladı. Bunu AÖF mezunu diye mi paylaşıyorsun ?
@kaymakam-rüzgar, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık SınavıArkadaslar, AÖF kaymakamları paylaşıyorum
Varan 1 : Afyonkarahisar / Sinanpaşa Anıl Adıgüzel ....devamı gelecek.
-
@dlkaptan aynen hocam dediklerinize katılıyorum. Liste mevzusunda da geçen sene de bu senede emeğiniz büyük kendi adıma teşekkür ederim.
-
76 net yaptim bende beni de ekleyin
-
@dlkaptan 76 net yaptim bende 2 hatirlamadigim soruyu yanlis kabul ettim