9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@çölkaplanı belkide bilgilidir ama mulakat sonrasinda niahi listedeki 100 kisiden kac kisi bu saydigi dusunurleri ozumsemis onlarin felsefesini anlamis liyakata sahip olacak.oaflulere herkes yukleniyor burdan dayisi amcasi babasi sayesinde kaymakam olanlara tek laf edilmiyor asıl sorunu kimse dillendiremiyor.mesele dogruları oldugu gibi soyleyebilmek konu aofse vurun abaliya ama konu dayi ise gomun kafalari kuma.
-
Bu aof olayindaki son yazimi yazdim her kim olursa olsun herzamn ok gibi dogru olsun dogruların pesinden gitsin bu dunya kime sultan suleymana kalmamis kaymakama hic kalmaz.
-
@çölkaplanı hocam sana katılıyorum @siyasalllı kardeşim aristo platon weberi artık olurda kaymakam falan olursan gittiğin ilçelerde anlatırsın sonuçta onların da haberi yoktur bu zatlardan artik anlatirsin onlara aristoyu ve digerlerini yazik cahil kalmasınlar... Biz sana Allah'ın Peygamberin adaletinden bahsediyoruz sen hala platon diyorsun. Neyse onun hesabını artık ahirette verirsin.
@skrbrdr kardeş aöf de okudum örgünde okudum hatta hukuk 'ta öğrencisiyim isim de var cok sukur kimse ortalığı karıştırmiyor provakasyon da yapmıyor. Ben sadece kendime göre yazmadım bunları beni eleyebilirler çok önemli değil. Hak hukuk adalet kavramlarından bahsediyorum. Sizin uzak olduğunuz şeylerden. Çünkü siz insana üzerindeki etikete göre bakarsınız biz içindeki insana yapabileceklerine fark bu. Diploma kıyafettir asıl olan o diplomanın neler kattigidir. Sana da pek bisey kattığını sanmıyorum.
-
@paraşütçü-walras senin o küçümsediğin ve sözde talip olduğundan makamdan Recep Yazıcıoğlu geçti . bak bakalım nasıl mucizeler yaratmış.
-
-sayın bakan aof ile ilgili çalışmalarımız bitti.
-bakıyorum. evet bu tamam bu da tamam. ee kamu yönetimi koymuşsunuz buraya.
-efendim nasıl gözden kaçırdık bilmiyorum. affedin lütfen.
-şimdi bizim yüzümüzden aofliler kaymakam olacak
-neyse neyse komisyondakilere söyleyin platon mlaton azıcık da hegel megel sorsunlar.
-tamam efendim. -
Küçük(!) bir yorum da ben yapayım istedim.
Kaymakamlık mesleği benim için lise yıllarından itibaren bir tutkuydu. Çeşitli nedenlerle çalışma hayatına başlamak kendi açımdan bir zorunluluk teşkil ettiği (ve çalıştığım yerdeki birim amiri diyebileceğim yöneticimiz “ya okul, ya iş!” dediği) için örgün İİBF den ayrılarak eğitim hayatıma açıköğretimden devam etmek zorunda kaldım. Sonrasında açıköğretim fakültesinden mezun olmama rağmen sınava hazırlanmadım. Çünkü çevremdekilerin söylediklerinin ve yaptığım araştırmalar sonucunda (sadece) açıköğretim mezunu olarak kaymakamlık sınavının mülakatını geçen bir aday örneğine rastlamadım. Sırf bu negatif tutum nedeniyle, yarım bıraktığım okulumu aftan da yararlanarak örgün eğitimle 2017 yılında tamamladım. Söylenenlere göre genel kanı; açıköğretim mezunu arkadaşlarımızdan birinin kaymakam olmasının, mevcut diğer ve potansiyel sonraki açıköğretim mezunları açısından da emsal teşkil edecek olması.
Amacım örgün eğitim mezunu arkadaşlarımızla bir kıyas yapmak değil elbette ama kabul edilmelidir ki çeşitli mesleklerde çalışmakta olup da ister sadece açıköğretim mezunu olsun, isterse kaymakamlık sınavı için geçerli mezuniyet şartları dışında bir örgün eğitimden mezun olup da ikinci üniversite kapsamında açıköğretimden mezun olsun, oldukça başarılı fazlaca kişi mevcut. Kaymakamlık sınavında da pekala çok iyi dereceler yapabilirler. Buna şaşırmamak, özellikle bu durumu fevkalade bir durum gibi abartmamak da gerek.
Ayrıca önümüzdeki süreçte açıköğretim mezunu bir arkadaşımız yazılı sınavda birinci de olabilir. Belki o durumda her şey daha somut bir hal alabilir. Eğer yazılı sınavda birinci olan açıköğretim mezunu arkadaşımız elenir ve süreç medyanın gündemine gelir de bakanlık öyle veya böyle bir açıklama yaparsa o zaman durum nihayete erebilir.
Ama şunu söyleyebilirim, eğer açıköğretim mezunu arkadaşlarımızın da örgün mezunu arkadaşlarımız gibi kaymakam olabilme şansları olursa, (her yıl yapıldığı düşünülürse) bir sonraki sene sınava giren aday sayısı 50 Bin ve iki sene sonra (lisans tamamlama yaparak sınava girmeye hak kazananlar ile) sayı 100 Bin ve kaymakam olan en az %50 olur. Çalışmak zorunda kalıp da örgün okuyamayan veya yarıda bırakan arkadaşlarımız yanında, diğer mesleklerde çalışmakta olanlar açısından da cezbedici olacağı için açıköğretime yönelim artacaktır. Böyle olunca da, (halihazırda) gerçekten bu mesleğe olan arzusuyla özellikle belli bölümleri hedefleyip kazanan, okuyan ve bitirerek sınava hazırlanıp mülakata kalan arkadaşlarımız için durumun pek de adil olmayacağı bir gerçek. Bakanlığın engelleme sebeplerinden biri de bu olabilir. Bunu destekleyen bir örnek vermek istiyorum. Bundan 4 veya 5 sene önce Dikey Geçiş Sınavında açıköğretim adalet mezunu olan adaylar ile örgün adalet meslek yüksekokulu mezunlarının hukuk tercih kontenjanlarını dahi ayırmışlardı. Gerekçe olarak da örgün adalet mezunlarının açıköğretim mezunlarından (özellikle ÖBP anlamında) daha düşük puan aldıkları için yok denecek kadar az örgün mezununun hukuk fakültesine yerleşebilmesiydi. Sonrasında durum yargıya taşındı ve bu ayrım ortadan kalktı. Ancak kaymakamlık sınavı sadece çoktan seçmeli sınavdan ibaret olmadığı, akabinde sözlü sınava da girmek gerektiğinden, yargıya taşıdığınızda mevcut şartlarda bir sonuç alamıyorsunuz. Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurduğunuzda ise vereceği yanıt kısaca; “sözlü sınavların uygulanmasında Anayasanın eşitlik ilkesi uyarınca hakkaniyet, ehliyet ve liyakat niteliklerinin göz önünde bulundurulması, bununla birlikte adaylara yöneltilen soruların aday tarafından (zarf usulü benzeri) seçme yoluyla sorulması ve sözlü sınavların görüntü ile kayıt altına alınmasının yerindeliği” yönünde tavsiye kararı olacaktır. Daha önce de sözlü sınavların görüntü ile kayıt altına alınması gündeme gelmişti ama bir sonuç alınamamıştı.
Sözün özü şu; bakanlık zımni olarak diyor ki, “günümüz şartlarında eğer kaymakamlık sözlü sınavında şansınız olmasını istiyorsanız, 81 ilimizin güzide üniversitelerinden veya denklik alabileceğiniz yurtdışındaki üniversitelerin (onlara da şans tanınmıyor olabilir) herhangi birinden mevzuatta belirtilen bölümlere ait diplomaları almak zorundasınız!” Çünkü bakanlık belli sebeplere dayanarak(!) kapıyı aralamak istemiyor. Ama bence sadece günümüz şartlarına dayanarak da düşünmüyor. Kapıyı aralarsa önünü alamayacağını biliyor. Bu durumda devlet ve kamu yönetiminin icrası ve disiplini açısından önemli bir geleneğe sahip (ayrıca şu durumda üst düzey bürokrasinin çoğunluğunu işgal eden yöneticilerin de mezunu olduğu) İİBF, SBF gibi fakültelere büyük darbe vurabileceğinin de farkında. “1987 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri Ankara’ya yürüyecek” başlıklı haber arşivine baktığınızda bunu görürsünüz. Çünkü 1991 yılında KHK ile değişse de, SBF veya hukuk mezunu olmayanlar o dönemde kaymakam veya vali olamıyordu.
-
@siyasalllı güzel kafa gerçekten, ben de siyasal bitirdim ama kayıtta verdikleri çantanın içinden bana çıkmadı bundan
-
Forum yöneticileri artık müdahale etse iyi olacak gibi çünkü bu tartışmalardan özellikle bu konudaki tartışmalardan usandık Allah’ın izniyle olacak olan olacaktır neden bu kadar birbirinizi kırmaya üzmeye meyillisiniz anlamıyorum bırakın artık bu cümleleri ak ve kara önce 4ünde sonrada mülakatta belli olacaktır ego tatmin etmenin de bu egoya cevap vermenin de manası yok
-
@albertcamus sende çok iyiysen zaten buralarda çemkirmezdin neyin hırsı ve hazmedilemezliği bu?
-
silinmiştir
-
Gerçek anlamda berbat insanlar doldu buraya Allah muhafaza bunların yönetici olma olasılığı beni korkutuyor.
-
Adamlar tutturdu aöf 2 güne bir gelip karıştırıp gidiyorlar ama hala anlatılanı anlayan yok aöflülete haksızsın diyem yok ama yeri burası olmadığını burada 2019 kaymakamlık konusulduğunun farkımda değiller komik bir durum
-
benim anlamadığım dönüp dönüp aöf ye giriyoruz bırakın arkadaşlar sınavı kazanan kazansın gerisine zaten komisyon karar verecek biz ne kadar tartışırsak tartışalım dönüp dönüp aynı konu hortlatılıyor içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
-
“”“” nedense hiç şaşırmadım bu kibir bana siyasaldan tanıdık geldi. 73 civarı netim var ve iptal edilmesi beklenen soruları dogru yaptım ve kimseye forumdan 100 kez kazamassınız gibisinden bi laf etmedik çünkü HAKLARI . Hukuki haklarını kullanan insanlara söz söylemeye hakkın yok hele ki bu forumda.istanbul siyasal adına saldırdığı arkadaslardan özür diliyorum.””””” @siyasalllı yazmama kararı almıştım ama sırf senin için geri döndüm 11 gün önce bu cümleleri sen kurmuştun bak hiç değiştirmeden kopyala yapıştır yaptım hatırladın mı noldu devran mı döndü
-
Arkadaşlar bence artık bu Aöf mevzusu kapansın ülkemiz sadece kendi menfaatlerini savun çan insnalarla doku artık olay hakaret boyutlarına varmış bu foruma bu kalite yakışmıyor. Tamma bende aynı durumdayım ama bu kısır döngüden kimse fayda sağlayamaz verilen emeğin farkındayım aynı emeği bende verdim ve geçen sene elendim bu sene ne olacağını bilmiyorum haklı bir tepki var ama bence bu konu farklı bir başlık altında konuşulabilir forum ahalisini daha da bu konu ile meşgul etmeyelim bence konunun başka bir başlık altında savunulması hem organizasyon anlamında bir birliktelik oluşturur hem daha sağlıklı bir yol izleme fırsatı verebilir bize
Bu alanda bunu sağlayamayız. -
Aöflü kankalarımıza(hocalarımıza ikisi aynı şey) sesleneyim biraz da, arkadaşlar burada hak aramak çok absürt değil mi? Yani buradaki kaymakam adaylarının çoğu parasız işsiz belki sağlık sigortaları bile yok kendim onlardan biriyim Size hakkınızı verecek konumda değiller buralarda boş yapmayı bırakıp gidip hakkınızı verecek insanlarda ve yerlerde hakkınızı aramanız gerekmez mi? Yanlış mıyım? Sonra örgün aöf ayrımına gelince, aöflüler bal gibi yüksek netler yapabilir ne var bunda adam çalışır yapar ben de şunu iddaa ediyorum 5 ay çalışayım ADLİ hakim savcılıkta ilk 150-200 e girerim ee o zaman birçok hukukçudan daha çok mu hukuk bilmiş olacağım? Peki hukuk fakülteleri neden var o halde 5 ayda bitiyorsa bu iş? Üniversitede pişiyorsunuz düşünce yapınız, olaylara bakış açınız değişiyor yani dersleri geçtim her vize final size bir şeyler katıyor. Eee bir de şuna değinmek lazım Aöflü kankalar size söylüyorum ben bilmiyor muydum lise sonrası bir işe gireyim evleneyim çocuklarım olsun evde sıcak yemek, hayali bile çok güzel. Ama bunlardan fedakarlık yaptık makarnayla tavuk dönerle menemenle ömür geçirdik ve de piştik tabiki, siyasallı isimli arkadaş durumu biraz farklı ifade etmiş godotlarla hegellerle şuna gelelim ee madem devlet aöflüyü sınava neden almış? Biz ne bilelim ve ne yapıverelim arkadaşlar
-
Arkadaşlar acaba bir duyum bir gelişme var mı acaba önceki yıllardan birileri tecrübe mi paylaşıyor , sınavla alakalı bir şeyler mi söyleniyor diye giriyorum bakıyorum AÖF . Artık gerçekten çok sıktınız. Başlık açmak zor değil , açın orada tartışın saatlerce. Bu başlığın amacından çok saptınız artık . Ya da üşeniyorsanız biz derdi sınav , mülakat ve sonrası olanlar başka baslık açalım . Yeter .
-
Açıköğretimi daha çok maaş yükseltmesi derece yükseltmesi ya da bulunduğu sınıflandırmada kariyer amaçlı devletten alınan sertifika olarak düşünmek lazım. Açıköğretimden kaymakam alındığını ya da biraz daha genişletelim hakim savcı avukat alındığını düşünelim. Kim gider o zaman üniversiteye? Üniversite varlık nedenini kaybeder değil mi? Burada topu @siyasalllı arkadaşa atıyoruz, sayın siyasallı lütfen sokratesten, üniversitelerin varlık felsefesi üzerine öğrendiklerinizden bize biraz bahseder misiniz? Yani niye var bu üniversiteler?
-
Belki önemli bir seyler yazılmışır diye foruma giriyorum. Yine klasik Alaylı-mektepli tartışmaları.. Aöf kısır döngüsü.
-
@kema-boratav hocam o vakte kader kaymakamlık mesleği cetvel 1 e girer ististani olur farklı birşey olur bence