9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@IS-LM, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
cevap 2 aya anca geliyor garantici olun.
İnsanlar yazılı sınavı kazandıktan sonra eşdeğerlik taleplerine "red" cevabı gelirse burada tam anlamıyla kaos yaşanır. Davalar vs. bir çok kişi mağdur olur.
-
@parpp cevap 2 aya anca geliyor garantici olun.
Emsal karar varsa en geç 1 aya gelir ama yoksa 12 ay sürebilir.
-
@RootofAllEvil idari hakimlikte kim seçer diye öncüllü sordu. hatırlatayım da mantık hatası oluşmasın . ayrıca secımle basa gelen kara organlarının feshini hem kaymakamlıkta hem de ysk secım mudurlugunde sordu bilginize
-
themis idare hukuku 19. basım var elimde şu an piyasada 21.baskı var elinde bu kitabı bulunduran arkadaşlar kitapla ilgili çok fazla degisiklik var mı
-
@vuralkara bence kazanan herkesin eşdeğerlik durumunu 1 aya gelir. Yine de sormak istiyorum İstanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. cidden ben siyaset bilimi ile kamu yönetimi bölümleri ayrı yazıldığı için şimdi denklik mi almak zorundayım.
-
Arkadaşlar kaymakamlıkta kazanılması durumunda atama kura ile mi yapılıyor yoksa tercih hakkımızda olacak mi? Birde kadınlar atamada doğuya gönderiliyor mu? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim herkese iyi çalışmalar
-
@İrving-Fisher tercih hakkı oluyor. Doğu batı kuzey güney hepsi aynı memleketin vazife bölgeleri. Bu mesleğe başlarken göze alınıyor bütün bunlar. Tabi ki ayrım gözetilmiyor. Daha kritik konumdaki ilçelere daha deneyimli kaymakamların atanması bakanlığın takdirinde tabi ki.
-
@parpp Ciddisi değili yönetmelik ortada. Ayrıca eşdeğerlik.
-
pdf olan var mı güncel
-
@brunomars123, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@parpp cevap 2 aya anca geliyor garantici olun.
Emsal karar varsa en geç 1 aya gelir ama yoksa 12 ay sürebilir.
Yeter be kardeşim, bi eşdeğerlik konusunda milleti karamsarlığa surukledigin, 'Acaba eşdeğerlik verilecek mi diye düşündürüp ders çalışmasına engel olduğun yeter ... tamam anladık ekonometriye verilmedi , bu durumdan fazlasıyla mağdur oldun, hak arayışında destek istedin amenna ... ama sen biraz abartmaya başladın, milleti karamsarlığa sürülüyorsun,ve bunu bile isteye yapıyorsun.. pardon ama ne 12 ayı, nereden biliyorsun bu konuda bakanlık ve yök'ün görüşmediğini.. sana göre maliyeye de verilmeme ihtimali var çekoya da , hatta örneğin maliye için emsal karar yok 12 aya ancak gelir de mi... destek toplamak için bile isteye bu şekilde davranman milleti karamsarlığa sürüklenen hoş değil.
-
Herkese iyi çalışmalar arkadaşlar türkiye ekonomisi ile alakalı sınav sistemine uygun iyi bir soru bankası var mıdır ve metin kayanın hukuk soru bankası hakkında ne düşünüyorsunuz
-
Önerebileceğiniz bir soru bankası var mı arkadaşlar ?
-
@keynesinabv, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Önerebileceğiniz bir soru bankası var mı arkadaşlar ?
Kas, status, kaimmakam, rituel
-
@vuralkara themis kaymakamlık kitabı hakkında fikrin var mı hocam ?
-
@vuralkara çok teşekkür ederim themis kaymakamlık soru bankası var fakat sorular kpss soru bankası ile neredeyse birebir aynı zorlayıcı bir şey bulamadım. Ritüelden yana kullanacağım hakkımı umarım yardımcı olur. Şimdiden çok teşekkür ederim.
-
@adalet, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@vuralkara themis kaymakamlık kitabı hakkında fikrin var mı hocam ?
Hocam themis temel taslardan biri. Aklima o an gelmedigi icin yazmamisim. Anayasa kismi biraz zor ve detay gelebilir. Onun dışında diğer bölümler gayet sinava uygun ve doğru formatta. Benm gozumde Kas ve themis en basta yer alir. Diger tum kaynaklar bu ikisinden sonra gelir.
-
@can-mavi hocam kafası karışanlardan biri de benim, siyaset bilimi ve kamu yönetimi için denklige başvurmalı mıyım ?
-
Arkadaşlar sizce idare ve anayasadan konu anlatımı kitabı almalı mı yoksa kpss kaynakları+kanun+soru bankası mı alınmalı ?
Birde themis tavsiye edilmiş themisin sadece idare hukuku olan bir de kaymakamlık seti var. Konu eksiği hissediyorum sizce hangisi alınmalı? -
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar .ilanın ve sınavın herkese hayırlı olmasını temenni ederim. Son yönetmelik değişikliğinden sonra yeni bir tartışma konumuz daha olmuş maalesef .hangi bölüm direk sınava girer hangi bölüm denklik almak zorunda gibi kafa yoran bir husus var. Ekonometri mezunuyum ben. Denklik konusunda, arkadaşlardan bazilari aldıkları olumsuz cevabı paylasmislar burda sağolsunlar yardımları için .gerci olumlu cevap gelmis olsaydı da ben artık girmeyecektim. Son 3 sinavı geçip mülakatlara takılan biri olarak naçizane tecrübelerimi paylaşmak isterim özellikle hangi kaynaklardan çalışmak iyi olur konusunda: iktisat için Erdal ÜNSAL'ın kitapları tek başına yeter de artar bile hatta ekonomi bilgisi için de genel kültür olarak çok işinize yarar. Anayasa ve idare hukuku alanında da themisi öneririm. Bu iki ana dersi bu kaynaklarla hemen hemen halledersiniz, hem okuması da yormaz zevklidir. Dediğim gibi iktisat idare ve anayasa bu sınavın neredeyse yüzde 70 lik bir kısmı .bu alanlar sağlam çözülür ise sınavın çoğu gider azı kalır .geriye kalan kısımlardan da türkçe ve tr ekonomisi eşit ağırlık sahibiler. Onlari da az hasarla atlatırsiniz inşallah sınavı kazanmış sayilirsiniz. Turkce için kendinizi fazla yormayın. Ben hiç bakmamistim bile .zaten hepiniz üniversite sınavından başlayarak kpss vs. Gibi sınavlarda türkçeye aşina olmussunuzdur. Ha yine de vaktiniz kalırsa dil bilgisine (yazım kuralları, imla hatalari , noktalama işaretleri vs. Gibi konulara bir bakin) 2 soru fln dil bilgisi geliyor gerisi paragraf sorusu zaten. Tr ekonomisi için yasin çoban artık kültleşti. Onun kitabı da okuması zok zevkli. 2 3 günde bitirirsiniz. Fazla uğraşmayın derim başka kitaplarla zaman kaybedersiniz .hem piyasadaki tüm tr ekonomisi kitaplarını okusaniz bile bu alandan çıkacak sorular için garanti alamiyorsunuz. Gidip alakasız bişey sorma ihtimalleri çok yüksek .bir idare hukuku ya da anayasa gibi nerden soru gelebileceği kestirilmiyor. En azindan 1 kaynak okursanız bir aşinalik olur. Direk bilgi sorulmazsa akıl yürütme şansınız olabilir . kitabin faydasi mutlaka olacaktir, en azindan cikacak 5 6 sorunun 2 veya 3 unu yaparsiniz .gerisi de şans artik. İnsan hakları da tr ekonomisine benzer şekilde hatta daha ongurulemez.ben bu alana da çalışmıştım 1 kaynakdan ama sınavın birinde hiç ise yaramazken diğerinde 2 soru felan yapabilmistim .kısacası insan hakları da osym nin insiyatifinde. Bu kısımda tr ekonomisi gibi en fazla 2 günde halledilir .belki soru çözmek işinize yarar ama. Geçen sene yanılmıyorsam anayasa hukuku alanından bir iki soru insan haklari alanına girmişti .temel hak ve hürriyet alanıydı galiba. Bir de genel kültür olarak lahey sorulmustu. Şans lazım bu alanda. Çok derine inmenizi tavsiye etmem. Avr. İnsan hakları mahkemesinin teşkilat Yapısı yargılama usulleri ,BM insan hakları sözleşmeleri vs. Bakmıştım .işinize yarar belki bunlardan sorarlar bu sene. Bunların disinda geriye bazı kanunlar kalıyor .idare hukuku özel mevzuat dediğimiz .mesela dilekçe hakkı kanunu, bilgi edinme kanunu ,jandarma kanunu ,kamu denetçiligi kanunu, insan hakları ve eşitlik kanunu vs. Bu konular da idare ve anayasa çalışırken karşınıza ister istemez çıkacak zaten .belli bir yol katedmis olacaksınız .ama mutlaka mevzuat gov.tr. den bu kanunları okuyun. Hepsi kısa kısa genelde .jandarma hariç. Mahalli idareler kanunlarina da ( belediye ,büyükşehir bekediye, il ozel idare vs.) idare hukugu calisirken calismis olacaksiniz otomatikman ama yine de idare calisirken bu konulara geldiğinizde mutlaka kanunlarını da açın ve koordineli gidin. Themisi önerme sebebim de tam burada önem kazanıyor .kanunları açmadan bile bayagi yol alıyorsunuz ama konular sırasıyla güzel ve akıcı ilerledigi ve okuyanı yormadigi için kanunlari da aynı anda konu başlıkları ile okuyorsunuz. Misal belediye meclisinin görevlerini kitaptan okurken kanunu da bir yandan açın ve beraber okuyun .böylece hem daha iyi çalışmış olursunuz hem de 2.kez calismaya gerek kalmaz. Akla daha iyi yatar. Bir de 2017 anayasa degiskliginden sonra özellikle CB teşkilatında oluşturulan birimlerin kimlerden olustugunu, görevlerinin neler olduğunu ,hangi kurumun nereye bağlandığını mutlaka bilin. Mesela politika kurulları ofisler fln kuruldu .bunları iyi öğrenin .yeni seçim kanunlarina mutlaka bakın . Diyeceklerim bu kadar .bir de sınav süresi hayli hayli yetiyor merak etmeyin. Allah yardımcınız olsun arkadaşlar .
-
Bu arada soru çözerek mi çalışmak iyi yoksa konu ağırlıklı mi çalışmak iyi hususu ise kisiye özel bir mevzu arkadaşlar. Ben gerçekten bir soru ya da deneme bile çözmeden girmiştim. Benim çalışma şeklim ile bir başkasının ki bir olmayabilir .kimine de soru çözmek iyi gelir .o konu da bişey diyemem .benim pek vaktim de olmuyordu zaten soru çözmek için .konulara iyi çalışinca soru çözmeye gerek duymamistim ama son girdiğim 4 5 yıllık sinavlarin ki kpss de dahil hepsinde aynı yolu izledim. Bu farklı bir yol .siz kendinizi daha iyi bilirsiniz .nasıl iyi çalışıyorsaniz öyle devam edin. Birden strateji degişmeyin. Kalan 2 aylik süre de eğer konulara asinaliginiz var ise gün de 3 saatlik çalışma ile yeter. Bir 20 gün fln iktisat 20 25 gün idare anayasa kalan günler de diğerleri için yeter bence ama konular daha önce çalışılmış ise.