9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@can-mavi, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@brunomars123, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@IS-LM, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@parpp cevap 2 aya anca geliyor garantici olun.
Emsal karar varsa en geç 1 aya gelir ama yoksa 12 ay sürebilir.
Yeter be kardeşim, bi eşdeğerlik konusunda milleti karamsarlığa surukledigin, 'Acaba eşdeğerlik verilecek mi diye düşündürüp ders çalışmasına engel olduğun yeter ... tamam anladık ekonometriye verilmedi , bu durumdan fazlasıyla mağdur oldun, hak arayışında destek istedin amenna ... ama sen biraz abartmaya başladın, milleti karamsarlığa sürülüyorsun,ve bunu bile isteye yapıyorsun.. pardon ama ne 12 ayı, nereden biliyorsun bu konuda bakanlık ve yök'ün görüşmediğini.. sana göre maliyeye de verilmeme ihtimali var çekoya da , hatta örneğin maliye için emsal karar yok 12 aya ancak gelir de mi... destek toplamak için bile isteye bu şekilde davranman milleti karamsarlığa sürüklenen hoş değil.
Onu bana değil böyle saçma yönetmelik düzenleyip de bölüm ayrımına gidenlere söyleyeceksin. Eşdeğerlik çıktığından beri bu konuda insanlara en çok yardım eden benim elimden geldiğince, siz insanlara yardım ettiğinizde iyi hoş biz edersek mi karamsarlığa sürüklüyoruz.
Yök'ün sitesini açıp eşdeğerlik konusunda araştırma yapmadığın belli; YÖK diyor ki daha önce alınan emsal karar varsa (siyaset bilimi ve kamu yönetimi, ekonometri vb gibi) 1 ay içerisinde sonucu açıklarız, emsal karar yoksa (çeko,maliye gibi) üniversiteler arası kuruldan görüş isteriz bu da 1 ile 12 ay arasında sürer diyor. Aç eğitim öğretim daire başkanlığı sitesini kendin bak.
Bakanlık bu konuda çalışma yapmıyor, duyumlarını alıyoruz yapsa zaten ilandan önce cbk değişir ardından yönetmelik düzenlenirdi ilan da aynı şekilde geldi
Pek de önemi yok, yönetmeliğin durdurulması talepli iptal davasını açtık mahkemenin dosyayı incelemesini bekliyoruz olumlu olumsuz yakında sonuç çıkar.
Destek toplama gibi niyetim yok, he çeko, maliye reddedilirse (maliye kabul olabilir) o zaman desteğin en büyüğünü zaten görürüz.
-
@brunomars123 bolum ayrimina gidilmesi konusunda ben de en az senin kadar karşıyım, böyle olmaması lazımdı.. bakanlığın çalışma yaptığı yok diyorsun ,bakanlığın yönetmelik kapsamında yaptığı bir çalışma yok , bakanlık eşdeğerlik başvurularının mülakata kadar cevaplandırılması konusunda yaptığı çalışma var, sen işte bunu bilmiyorsun hep kendi acından düşünüyorsun...
Dava açmak en doğal hakkın, ancak istersen bir bak idari yargılama usul kanunu göre iptal davası alabilmenin şartları nelerdir , bi araştır... hak ihlali hani? Sınavı kazandın da mülakat öncesi mi cıktı bu yönetmelik? Eğer öyle olsaydı hak ihlali olurdu, ama şuan resmi olarak bir hakkın ihlal edilmedi bunu sen de biliyorsun..
Ben iyilik yapınca mi karamsarlığa surukluyorum diyorsun, sen iyilik yaparken en kötü senaryolardan bahsedip insanların kafasını karıştırıyorsun, forumda veya face de farketmez -
Madde 2 – 1. (Değişik: 10/6/1994-4001/1 md.) İdari dava türleri şunlardır:
a) (İptal: Anayasa Mahkemesinin 21/9/1995 tarihli ve E:1995/27, K:1995/47 sayılı
kararı ile; Yeniden Düzenleme: 8/6/2000-4577/5 md.) İdarî işlemler hakkında yetki, şekil,
sebep, konu ve maksat yönlerinden biri ile hukuka aykırı olduklarından dolayı iptalleri için men-
faatleri ihlâl edilenler tarafından açılan iptal davaları,
b) İdari eylem ve işlemlerden dolayı kişisel hakları doğrudan muhtel olanlar tarafından
açılan tam yargı davalarIptal davası açtığını söylüyorsun cbk ve yonetmelik hangi unsur yönünden sakat ?
Çok merak ediyorum davayı neye dayandirdin -
45 sayılı Cb kararnamesi ile Hazine ve maliye bakanlığı bünyesinde “borçlanma genel müdürlüğü” kurulmuştur.
Bu ilave ile 219. maddede düzenlenen Hazine ve Maliye Bakanlığı hizmet birimleri şu şekli almış oldu;
a) Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü
b) Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü
c) Muhasebat Genel Müdürlüğü
ç) Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü
d) Borçlanma Genel Müdürlüğü
e) Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürlüğü
f) Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü
g) Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü
ğ) Sigortacılık Genel Müdürlüğü
h) Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürlüğü
ı) Personel Genel Müdürlüğü
i) Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü
j) Teftiş Başkanlığı
k) Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı
l) Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı
m) Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığı
n) Malî Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı
o) Strateji Geliştirme Başkanlığı
ö) Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
p) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
r) Özel Kalem Müdürlüğü -
Yürütmenin durdurulması
Madde 27 – (Değişik: 10/6/1994-4001/12 md.)- Danıştayda veya idari mahkemelerde dava açılması dava edilen idari işlemin yürütül-
mesini durdurmaz. - (Değişik: 2/7/2012-6352/57 md.) Danıştay veya idari mahkemeler, idari işlemin uygu-
lanması halinde telafisi güç veya imkânsız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka
aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda, davalı idarenin savunması alındıktan
veya savunma süresi geçtikten sonra gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebi-
lirler.
Söz konusu cbk ve yönetmelik hangi maddesi açıkça hukuka aykırı...
Eğer yök kararına dava açsaydın anlardım ama yönetmelik ve kararnameye dava açılması ve sonuç biraz zor
- Danıştayda veya idari mahkemelerde dava açılması dava edilen idari işlemin yürütül-
-
Arkadaşlar selamlar,
YÖK’den cevap geldi. Bölüm isimleri arasında farklı olmasına rağmen iki bölüm de geçerli deniyor. Örneğin;Uluslararası İlişkiler ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü denk sayılıp eşdeğerlik verilmiş.
-
@themga sabah sabah aldığım güzel haber teşekkür ederim
-
@themga hocam eşdeğerlik almamıza gerek varmı sbky lerin
-
@themga benim de sabah sabah aldığım en güzel haber.
-
@Willsmithh hocam bence alın gönlünüz iyice rahat olsun. Dilekçeye 3 hafta civarında cevap geldi. Sınava girene kadar yetişir bile.
-
Yeter be kardeşim, bi eşdeğerlik konusunda milleti karamsarlığa surukledigin, 'Acaba eşdeğerlik verilecek mi diye düşündürüp ders çalışmasına engel olduğun yeter ... tamam anladık ekonometriye verilmedi , bu durumdan fazlasıyla mağdur oldun, hak arayışında destek istedin amenna ... ama sen biraz abartmaya başladın, milleti karamsarlığa sürülüyorsun,ve bunu bile isteye yapıyorsun.. pardon ama ne 12 ayı, nereden biliyorsun bu konuda bakanlık ve yök'ün görüşmediğini.. sana göre maliyeye de verilmeme ihtimali var çekoya da , hatta örneğin maliye için emsal karar yok 12 aya ancak gelir de mi... destek toplamak için bile isteye bu şekilde davranman milleti karamsarlığa sürüklenen hoş değil.
Onu bana değil böyle saçma yönetmelik düzenleyip de bölüm ayrımına gidenlere söyleyeceksin. Eşdeğerlik çıktığından beri bu konuda insanlara en çok yardım eden benim elimden geldiğince, siz insanlara yardım ettiğinizde iyi hoş biz edersek mi karamsarlığa sürüklüyoruz.
Yök'ün sitesini açıp eşdeğerlik konusunda araştırma yapmadığın belli; YÖK diyor ki daha önce alınan emsal karar varsa (siyaset bilimi ve kamu yönetimi, ekonometri vb gibi) 1 ay içerisinde sonucu açıklarız, emsal karar yoksa (çeko,maliye gibi) üniversiteler arası kuruldan görüş isteriz bu da 1 ile 12 ay arasında sürer diyor. Aç eğitim öğretim daire başkanlığı sitesini kendin bak.
Bakanlık bu konuda çalışma yapmıyor, duyumlarını alıyoruz yapsa zaten ilandan önce cbk değişir ardından yönetmelik düzenlenirdi ilan da aynı şekilde geldi
Pek de önemi yok, yönetmeliğin durdurulması talepli iptal davasını açtık mahkemenin dosyayı incelemesini bekliyoruz olumlu olumsuz yakında sonuç çıkar.
Destek toplama gibi niyetim yok, he çeko, maliye reddedilirse (maliye kabul olabilir) o zaman desteğin en büyüğünü zaten görürüz.
1- Sana kardeşim diye hitap eden birisine karşı, söyleyeceksin gibi saygısız ifadeler kullanman hiç hoş değil.
2- Desteğin alasını toplamaya çalıştın, kendin bu foruma neler yazdığını unuttun mu? Yetmedi, Özgür Demirtaş'a bile yazmışsınız. Hayır, ondan umut beklemekte ne bileyim
3- İşine gelmeyen idari kararlar için saçma demen! Bir üniversite mezununa yakışıyor mu hiç?
4- Kaymakamlık sınavından önce hukukun temel ilkeleri üzerine çalışmanı tavsiye ediyorum sana zira hala iptal, hukuksuzluk, yürütmenin durdurulması gibi kavramları özümseyememişsin.
5- @can-mavi o kadar haklı ki .. İnsanları karamsarlığa sokmanın hiçbir kimseye hiçbir faydası yok -
Çekocu olup da cevao alan
-
şu zamana kadar yayımlanan 44 CBK'ni https://hukukmusavirligi.diyanet.gov.tr/kategoriler/cumhurbaşkanlığı-kararnamesi burada sırayla bulabilirsiniz, arkadaşlar.
-
@can-mavi 2 ayrı dava açıldı zaten hem yönetmeliğe hem de yök kararına, en az 4-5 avukatla durum görüşüldü zaten kafamıza göre dava açmadık
-
@Tardukağan, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
1- Sana kardeşim diye hitap eden birisine karşı, söyleyeceksin gibi saygısız ifadeler kullanman hiç hoş değil.
2- Desteğin alasını toplamaya çalıştın, kendin bu foruma neler yazdığını unuttun mu? Yetmedi, Özgür Demirtaş'a bile yazmışsınız. Hayır, ondan umut beklemekte ne bileyim
3- İşine gelmeyen idari kararlar için saçma demen! Bir üniversite mezununa yakışıyor mu hiç?
4- Kaymakamlık sınavından önce hukukun temel ilkeleri üzerine çalışmanı tavsiye ediyorum sana zira hala iptal, hukuksuzluk, yürütmenin durdurulması gibi kavramları özümseyememişsin.
5- @can-mavi o kadar haklı ki .. İnsanları karamsarlığa sokmanın hiçbir kimseye hiçbir faydası yok- Söyleyeceksin ifadesinde argo mu var küfür mü var onu anlayamadım saygısız ifade ise kullanmayalım
- Yazdığım eski mesajlara git bak, hepsi eşdeğerlik belgesi ile ilgili bilgi paylaşımı. Çeko ve maliye üak'dan görüş bekliyor dediğimde yalan mı söyledim? Hani nerde belgeleri? Özgür Demirtaş ismini ilk senden duyuyorum, öyle birisiyle görüşmedim tanımam etmem kafanızdan uydurmayın.
- Bu sadece benim işime gelmeyen bir durum değil, tüm ekonometri mezunları veya eşdeğerlik reddedilenler mağdur.
- Ortada hem hukuksuzluk var hem de mağdur edilme var. KTÜ Ekonometri mezunu kaymakam varken grubumuzda KTÜ Ekonometri mezununa eşdeğersizsin demek mi hukuki?
- Karamsarlığa soktuğum yok kimseyi, çeko ve maliye görüş bekliyor dedim hepsi bu.. sizin okuduğunuz bölümler reddedilseydi tutumunuzu merak ederdim doğrusu
-
@brunomars123 ortada hiçbir hukuka aykırı durum ve hak ihlali maalesef ki yok, bu konu idarenin tasarrufundadır ve idare bunu uygun görmüştür, evet bence de yanlış bir uygulama ama sonuçta takdir idarenin..
Eğer ki bu kararname ve yönetmelik sınav ilanı ile mülakat arasında yayınlanmış olsaydı hak ihlali ve hukuka aykırılık o zaman doğardı, ancak şimdi böyle bir durum yok..
Ekonometri mezunu kaymakam var Şimdi ekonometri mezunlarini sınava almıyorlar diye bir hukuki dayanak olamaz, zaten hak kazanmadan 'önceden böyleydi şimdi böyle' diye bir hukuki dayandırmanin onu doğal olarak kapatılmış durumda.. Iptal davası yetki sebep şekil konu ve maksat yönünden aykırılık dolayısıyla menfaati ihlal edilenler tarafından açılır, ama kararname ve yönetmelik acısından bu 5 unsur yönünden hicbir aksaklık söz konusu değil.. ayrıca kazanılmış bir hakkın da maalesef yok -
Ayrıca, "sizin okuduğunuz bölümler reddedilseydi tutumunuzu merak ederdim doğrusu" soruna da cevap vereyim,
Bak ben seni en samimi şekilde söyleyebilirim ki anlıyorum, bence olmaması gereken bir uygulama hele ki hiç alakasız bölümler sınava girebiliyorken . Benim seni eleştirdiğim nokta destek bulmak için olmayan şeyleri olmayacak şeyleri olacakmış gibi göstermen -
@can-mavi avukatlarla yaptığımız görüşme sonucu ki en az 4-5 avukatla durumu görüştük hepsi de hukuka aykırı durumun olduğunu söyledi. Bende dava dilekçesi var, bunu okuduğumda zaten hukuka aykırı durumun olduğunu anlayabiliyorum. Yök daha önce aldığı kararla bile çelişiyor, daha önce tüm kamu kurum sınavlarına iibf ile girebilir kararı var ki ekonometri iibfnin ana bölümüdür bu kararla o kararı da çiğnemektedir. Yök'e de dava açıldı zaten
-
@can-mavi ben olmayacak şeyi olacak gibi göstermedim,çeko ve maliye görüş bekliyor reddedilebilir de kabul de edebilir dedim ki durum öyle.
İnan destek toplama gibi niyetim yok, biz 5 kişi davayı açtık diğer ekonometri mezunlarının umrunda bile olmadı ama esas sorum şu: çeko da red alırsa onların mezunları bizden fazla olduğu için ortalık daha çok ayağa kalkar. -
@themga uluslararası ticaret ve 'uluslararası ticaret ve (finansman,lojistik,taşımacılık vs)' bölümlerine eşdeğerlik verilmedi arkadaşlar bilginize. YÖK'ten gelen cevap böyle.