9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
"İnkılap tarihinde soru kaçırmayacağınız bir kaynak" yazmıştı bir arkadaş ama bulamıyorum hatırlayan var mı?
-
admin denklik için ayrı bir başlık mı açsanız?
-
https:/ /www.google.com/url?sa=i&source=web&cd=&ved=2ahUKEwi5nPmsp83kAhWE-aQKHSeHC3QQzPwBegQIARAC&url=https%3A%2F%2Fwww. memurlar. net%2Fhaber%2F854881%2Fkaymakamlik-sinavi-feto-operasyonu-165-gozalti-karari.html&psig=AOvVaw3pssL07E2ZZy1o8wyTr1QL&ust=1568447221061320 Geçmiş olsun 2012 lilere
-
Nohutçu'nun Ateş kitabı nasıl arkadaşlar, kullanan var mı?
-
arkadaşlar kas soru bankası son baskı 10. baskı mı ? 9. baskı mı ?
-
Ya arkadaş sayfadaki son iki günlük akışa bakıyorum forum üyeleri kaynak ile ilgili tavsiyeler istemişler ancak bu sınavı kazanan kıdemli kardeşlerimizden hiç kimse cevap dahi vermemiş herkesin tek derdi varsa yoksa denklik muhabbeti forum amacından sapmaya başladı bence denklik için ayrı sayfa açılsın
-
@enea ilgiyi dağıtma çabası da olabilir..
-
@enea sınavı kazanan kıdemli kardeşlerinizin cevap vermeme nedeni, aynı soruların daha önce zibilyon kere yanıtlanması olabilir mi
-
Ben bu sınava ilk kez geçen yıl girmiştim . Neredeyse 0 Temelle ( okuldan mezun olduğum halimle ) yaklaşık 50 günlük bir çalışma yapmıştım . 69 da kaldım. Abartılacak , çok çok büyük calışmalar gerektirecek bir sınav olduğunu düşünmüyorum ben . Kalan süre verimli geçirilirse yapılabilir . Bir de KPSS de güzel bir temeliniz varsa insan haklarına bakmanız ve mevzuat okumanız yetecektir ( bunu da şuna dayanarak söylüyorum geçen yıl p48 i 90 olan arkadasım böyle bir çalışma ile kaymakamlık adaylıgı sınavında sıralaması 70 lerdeydi .Mülakatta elendi orası ayrı ) ben Ahmet nohutçu hocamızın kaymakamlık kampı kitabından çalışmıştım . Alan kısmını iyi yaptım ama insan hakları ve Türkiye ekonomisi bitirmişti beni . İktisatım da kötüydü . Setin insan hakları kısmı yeterli mi tartışılır , iktisatı tamamen özet zaten . Ama diğerleri bence fazlasıyla yeterli. Bu yıl girmeyi düşünüyorum ama ekstra bir çalışma yapmayacağım . Yani ben kazanamadım daha önce , bu bir başarı mı o da tartışılır ama benim çalıştığım kaynak ve tavsiyelerim bunlar . 50 küsür günde bu sınavı isteyen kazanır . İstemeyen , emek vermeyen 3 ayda da 3 yılda da kazanamaz . Kolay gelsin herkesee
-
Soru olarakta KAS’tan gittim . Onu eklemeyi unutmuşum . 2 tur bitirmiştim onu . Hiç deneme çözmedim.
-
@fatos_ ilk girişinde 1.olup mezun olur olmaz kaymakam olanda var.bu veri bize snavın çok kolay olduğunu göstermez degilmi?
-
Yıllardır kurum snavlarına giriyorum daha mulakata girmeye hak kazanma kontenjanı dolmayan bir test snavı görmedim.ve bu snava kolay diyorsunuz
-
@dedekorkut benim vurgu yaptıgım şey o değildi . Burada arkadaşların arada kaldığını gördüm süre konusunda . Yetişebileceğini , KPSS gibi uzun soluklu bir çalışma gerektirmediğini söyledim . Tabiki bu sınava da yıllarını vermiş olanlar var ama ben kendimden ve tanıdıklarımdan örnek vererek planlı , verimli bir çalışmayla yetişebileceğini söyledim . Karşılaştırmak gerekirse temel olmadan 50 günde KPSS kazanan yoktur galiba ama bu sınav kazanılır .
-
@fatos_ 50 gunde konular yetisir snavda kazanılır ama dediginiz gibi temel olması şartı ile ama bu snav kesinlikle kolay bir snav değil.
-
@dedekorkut ben kendi adıma , kendi düşüncelerimi içeren bir yorum yaptım . Sizde sizin düşüncelerinizi içeren bir yorum yapın . Arkadaşlar hepsini görüp düşünce sahibi olsun. Benim düşüncemi bu üslupla yargılayıp konuyu dağıtmanın , burayı boş bir tartışma çukuruna döndürmenin kimseye faydası yok insanlar bunları okumak için girmiyor buraya ve evet sınav kolay bir sınav , doğru çalışmayı bilene . İyi günler
-
@fatos_ uslubumda ne var onu anlayamadım
-
@dedekorkut ben de denk gelmedim
-
Dostlar herkese merhaba. Kaynak soran arkadaşlar fazlasıyla mevcut; bu dostlarımız diğer konuya bakarlarsa her alanda birçok kaynak önerisi bulabilirler. Yine de güncel olması açısından kendi çözdüğüm kaynakları ve tavsiyelerimi yazmak istiyorum. Ben piyasadaki çoğu kitabı bitirdim. Themis, Kas, mas, kaim-makam soru,kaim-makam konu, plus ultra, mülki amir, Reşit Gürbüz insan hakları, insan hakları atlası, Yasin Çoban'ın Türkiye Ekonomisi, Zeynel Dinler/Yüksel Bİlgili ve monopol iktisat setleri, KAS deneme seti vs. bitirdiğim kitaplar. Sınava nisandan beri çalıştığım için bütün bu kaynaklara çalışma fırsatım oldu, bu noktadan hareketle sınava 2 aydan az bir zaman kaldığını da göz önünde bulundurursak size bu kaynakların içinden optimum faydayı sağlayacağınızı düşündüğüm kitap önerileri şunlar olacak: Öncelikle her kanun - kararname için ayrı ayrı hazırlanmış bir soru bankası tavsiye ederim, MAS, Plus ultra ve Kaim-makam bu şekilde hazırlanmış kitaplardan, bunları inceleyip birini alabilirsiniz. Genel hatlarıyla her alan için karma sorulardan oluşan bir soru bankası çözmek de sınava odaklı gitmeniz açısından faydalı olacaktır, THEMİS, KAS, MÜLKİ AMİR vs. de bu tarz hazırlanmış, bu kitaplardan da birini çözmeniz bence yeterli ve gerekli. İktisat biraz seviyenize bağlı, ancak vaktim yok sadece tekrar yapacağım derseniz monopol ve 4T'nin kaymakamlık için iktisat kitapları var, tekrar için düşünülebilir. İnsan hakları kısmı biraz şans işi, sınav, Reşit Gürbüzün kitabının anlatımı akıcı, yine İnsan hakları atlası da özet bilgilerden oluşuyor, ikisi birlikte bitirilebilir. Benim son tekrar için çalışacağım kaynaklar ise şu şekilde; "Kas, Kaim-makam soru bankası, Monopol iktisat, İnsan hakları Atlası, Yasin Çoban Türkiye ekonomisi, Tarihin pusulası".
-
Ya arkadaşlar çok fazla yorum yapılmış tek tek dönüp bakamıyorum. Kaymakamlık sınavı ile ilgili başvuru tarihini falan bilen yazarsa çok memnun olurum. Telefonum donuyor çok fazla oynayamıyorum
-
@shehrazad İlk iletide sınav ilanı var dostum, oradan rahatlıkla bulabilirsiniz