9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar yasin çobanın son 5 lisinin içindeki türkiye ekonomisi ile sadece türkiye ekonomisi kitabındaki konu anlatımı aynı mı? Cünkü sadece türkiye ekonomisi kitabında 380 soru var ben sadece konu anlatımı istiyorum
-
@fatos_, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Ben bu sınava ilk kez geçen yıl girmiştim . Neredeyse 0 Temelle ( okuldan mezun olduğum halimle ) yaklaşık 50 günlük bir çalışma yapmıştım . 69 da kaldım. Abartılacak , çok çok büyük calışmalar gerektirecek bir sınav olduğunu düşünmüyorum ben . Kalan süre verimli geçirilirse yapılabilir . Bir de KPSS de güzel bir temeliniz varsa insan haklarına bakmanız ve mevzuat okumanız yetecektir ( bunu da şuna dayanarak söylüyorum geçen yıl p48 i 90 olan arkadasım böyle bir çalışma ile kaymakamlık adaylıgı sınavında sıralaması 70 lerdeydi .Mülakatta elendi orası ayrı ) ben Ahmet nohutçu hocamızın kaymakamlık kampı kitabından çalışmıştım . Alan kısmını iyi yaptım ama insan hakları ve Türkiye ekonomisi bitirmişti beni . İktisatım da kötüydü . Setin insan hakları kısmı yeterli mi tartışılır , iktisatı tamamen özet zaten . Ama diğerleri bence fazlasıyla yeterli. Bu yıl girmeyi düşünüyorum ama ekstra bir çalışma yapmayacağım . Yani ben kazanamadım daha önce , bu bir başarı mı o da tartışılır ama benim çalıştığım kaynak ve tavsiyelerim bunlar . 50 küsür günde bu sınavı isteyen kazanır . İstemeyen , emek vermeyen 3 ayda da 3 yılda da kazanamaz . Kolay gelsin herkesee
güzel bir PR çalışması daha.
-
@balporsuğu
1 Sorunun cevabı)Daha önceki kaymakamlık çıkmış sorularda ve diğer kurum sınavlarda genelde yazım yanlışı ve noktama işaretleri çıkıyor.
2 ve 3 Sorunun cevabı)Elindeki kaynaklar bence yeterli
5 Sorunun cevabı)Geçen sene themis kaymakamlık soru bankası kullandım.Sınavla alakası yoktu.Ama THEMİS konu anlatımı kitapları güzeldi.Bu sene KAS aldım soruları sınav ayarında. -
@hayırlısı035 cevapladığın için teşekkür ederim abi sağol
-
Değerli forumdaşlar sığ tartışmalardan uzak duralım zira zaman daralıyor. Eksiklerimize odaklanmakta fayda var diye düşünüyorum.
Cümleten Rabbim kolaylık versin -
2017 de mulakattan elenen biri olarak kendi sahsi tavsiyem; eger hem soru bankasi cozme hem de konu calismasini ikisini bir arada götüremeyecekler varsa bence tercihinizi konu calismaktan ve de ilaveten mevzuat okumasindan yana yapin. Soru bankasindan konu ogrenmeye calismayin ve de konu eksigini sorulardan tamamlamaya calismayin. Kisiden kisiye degisebilir bu durum tabiki de.ben gecen sene aldigim soru bankasini bitireyim derken, konu tekrarim yetismedi 60 da kaldim. Öncüllü sorular can yakacaktır bu sene de. Mevzuat okurken buna dikkat etmekte fayda var. Belli bir seviyedeyseniz kpss alanda 60 ustu alirsiniz. Kendinize güvenin yapilabilir bir sinav, zamani iyi degerlendirin.. kolay gelsin arkadaslar.
-
Sayın arkadaşlar herkese kolaylıklar diliyorum.
Elimde fazla kitaplar var Ankara içine elden teslimat yapabilirim.Zeynel Dinler 3lu Iktisat 80 tl
Ahmet Nohutcu Kas 9. Basim 45 tl
Yasin Coban Turkiye Ekonomisi 30 tl
Themis idare hukuku notları 17. Basim 25 tl
Anayasa hukuku Soysal Aygün 15 tl
Idari teskilat ve mahalli idareler Soysal Aygün 25 tl
Insan hakları Kutluay Kararlı 20 tl
Insan hakları safa sazak soysal aygün 20 tl -
Eşdeğerlik konusunda şöyle bir şeyle karşılaştım. Okumayan bilmeyen vardır diye atmak istedim ben de.
"6 Eylül 2019 tarihinde FORUM üyelerimizden birisine gelen Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkez CİMER başvuru cevabı, Maliye bölümü ile eğitim şartında ayrı ayrı belirtilmiş olan bölümlerin birleşik halleriyle teşekkül etmiş Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerin eşdeğerlik belgesi almaksızın sınava katılabilecekleri şeklinde oldu."
-
@themga niye değiştirmiş olabilirler diye düşündünüz? geçen hafta tebliğ edilmişti.
-
@shehrazad
Merhabalar . AÖF işletme fakültesi havacılık yönetim i lisans mezunuyum bu sınava girebiliyormuyum ? Bilgi si olan varsa lütfen cevap yazabilir mı -
Merhaba arkadaşlar soru bankasından çalışmayı düşünüyorum sizce hangi kaynak uygun olur
-
@IS-LM Beyler benim bölümum işletme fakültesi işletme bölümü havacılık yönetimi programı . Denklik almama gerek var mı sizce
-
@kılıçlar O kadar fazla tartışma döndü bu kitap tavsiyesi konusunda, insanlar artık fikir beyan etmekten imtina eder oldu.
-
@paretowilffredo hakimlikte yaptığınız gibi kaymakamlıkta da kaynakları toplu şekilde kapsayacak ve çalışma yöntemini içeren bir yazı yazar mısınız? Soran çok fazla kişi oluyor
-
Türkiye deki seçim çevresi sayısı kaç oldu en son arkadaşlar ?
-
@fluence06 büyük ihtimal
-
@taromisaki9 her il bir seçim çevresi,
İstanbul ve Ankara 3 seçim çevresi,
İzmir ve Bursa 2 seçim çevresi,
Toplam 87 seçim çevresi.
1-18 mv arası >>> 1 seçim çevresi
19-35 mv arası >>> 2 seçim çevresi
36+ mv >>> 3 seçim çevresi -
Hayırlı günler. Çeko dan bir haber var mı?
-
Arkadaşlar BDDK ve SPK, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sitesinde ilgili kuruluş olarak gösteriyor. Bildiğim kadarıyla düzenleyici ve denetleyici kurullar ilişkili oluyordu. Yoksa hepsi değil de bazıları mı ilişkili kuruluş oluyor?
-
İktisat çalışalım diyoruz, mahalli idarelere şöyle bir bakıyorum hepsi uçmuş. İnsan hakları çalışıyorum, idare uçuyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.