9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@mia_nur bir soruyla forumun havası ancak bu kadar güzel değişebilirdi.
-
Sınavın genel olarak en kaliteli kısmı bence Mahalli İdareler kısmıydı. ÖSYM çok güzel bir mesaj verdi. 5302 - 5393 - 5216 sayılı kanunların belli başlı yerlerini değil ek maddelerini dahi iyi bilin, dedi resmen. 442 sayılı kanun haricindeki 8 soru gayet güzel ve bu sınava yakışır şekildeydi.
-
@Chapus katılıyorum hocam kanun okuyanlar mükafatlarını alacaklar sonunda
-
@hasi-moto farkedilmesi ve katılım olması çok güzel değil mi? yanıtlayanlar eksik olmasın ️
-
@mia_nur kisisel hırslar ve çözümü elimizde dahi olmayan konuların tartışılmasından çok daha iyi olduğu kesin:)
-
@dlkaptan bu sene sınavın 70+ kapatacağını düşünüyorum. 400 kişi de mülakata kalır. Fakat 400. Kişinin neti 73 74 olmaz. Geçen senelerde de mülakata kalmıştım. Bu sene migren ağrısı ile girdim sınava. Benim için zor bir sınavdı.
-
Bence de genel kultur yetenek kismi ne kadar ozensizse ikinci bolum bir o kadar yaratici sorular barindiriyordu ve detay soru cidden coktu. İdare kisminda 41 soruluk kisma iyi calistigimi dusunmeme ragmen hic hic gormedigim duymadigim bes alti soru vardi bunlarinda ucunu bos biraktim zaten. Yani artik daha detay calisilmali dicem ama idare zaten derya deniz daha ne kadar detay calisilabilir bilmiyorum.
Boyle bir sinavinda 70 ustune cikcagini dusunmuyorum -
arkadaşlarım kusura bakmayın da neresi detaydı idare sorularının? soruları okumadan doğrudan yanıtını işaretlediğim 6 adet soru oldu idare de. ki 32/3 yaptım.
anayasayı hiç demiyorum,tamamı çok basit sorulardı.
yanlış anlamayınız ama siz,kaliteli soru ile yapılamasın diye nerede dipte köşede bilgi var onu soralım durumunu karıştırıyorsunuz bence.
ki dediğiniz gibi olsa idi anayasa ve idare yi konuşurduk sınavın belirleyicisi olarak,güzeller güzeli Türkçemizi değil
ya da iktisat marjinal t.e. 3-4 sorusunu değil
bu soruyu böyle kodladım -
@k-k Hocam her sorunun detay olması zor olması mümkün değil.Her soru fazlaca detay olsa kimse kalem oynatamaz ve ÖSYM istese bunu çok kolay yapar.
Sınavı belirleyici 15-20 detay sorusu oluyor.tabi ki hazırlananlar için şıklar okunmadan yanıtlanacak kolay sorular olacaktır -
@k-k hocam detay derken 41 sorunun 41 de detay demek istemedim burdan bunu nasil anladiniz normalde gecen yillarda uc tane detay geliyorsa bence bu sayi bu sene bes alti soruya tekabul ediyordu. Detaydan kastım bu. Benimde soruyu okumadan isaretledigim cevaplar var ama genele baktigimizda genel resmi degistirmiyor bence. Anayasada benim yanlisim yok ama anayasada bence eleyici sorularda vardi yani. Eger kolay bir idare sorulsaydi herkesin neti minimum arti uc olurdu bence
-
hayır sayın hocalarım
en azından benim,"kaliteli soru"dan anladığım şey biraz başka -
@k-k yanlis anlasilmasin aramizda bir net varmis idarede ama kolay dediginiz idareden 31 netiniz varsa zor olsa ne olurdu dusunemiyorum
-
@whshw sorular çok düşündürücüydü,mahalli idareler isim görelim,tarih gün süre görelim işaretleyip geçelim tarzında değildi.anayasa ve idarede fazlaca vakit harcadım diyebilirim
İktisatta monopol s,tobin ile ilgili olan soru,ad ile ilgili olan sorular beni çok oyaladılar
Açıkçası sınav esnasında bir şok yaşadım ve 70 ile kapatır diye düşünmüştüm bende. -
@whshw işte onu diyorum hocam. amaç bana boş bıraktırmak ise bu,bana da size de sınav 1.mize de hem de rahatlıkla yaptırılır. örneğin spor bak. fahri bir şeyler vardı o soru. ben buna kaliteli soru demem ki. bu, sorumlu olunan onlarca yasanın yüzlerce maddesinden ayrıntı olan ve yapılmasın diye sorulmuş bir soru. ama örneğin bakın usuma ilk o geldi o yüzden onu diyorum,geçen sınavdaki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,seçmenlerin seçmesi sorusu,benim kaliteli sorudan anladığım budur (daha da kalitelileri vardır ayrıca).
Ama bu sınav için anayasa ve idare sorularının kaliteli olduğunu ben düşünmüyorum açıkçası.
benim düşüncem budur. -
@sbf1983 onu bilmiyordum ama bu konuya özel ilgileri var belli ki
-
arkadaşlar yavaş yavaş bu sürecin ilk yarsının sonuna geliyoruz. haftaya çarşamba günü daha ne önümüzü göreceğiz. hepimiz için hayırlı bir hafta olsun inşallah
-
400 kişi dolmamış duyumu gelse hiç fena olmaz
-
Merhaba arkadaşlar, hislerim beni yanıltmaz inşallah tahminimi söylüyorum: 70 kazandıracaktır.
4 Aralık'ta görüşmek üzere... -
@sonsuz bu habere çok fazla ihtiyacım var. 2 gün önce rüyamda mülakata kalıyordum dün ise rüyamda elendiğimi ve 76 ile kapattığını gördüm..
-
@parpp2 aynen hepimizin ihtiyacı var 76 fazla geldi