9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@murad00
Amaç ne?? -
@dzndr hocam yanlis hatirlamiyorsam 2016 acik ucluda da soruldu bu soru.
-
@skrbrdr sorunu problemi olan varsa ozel msjlara acigim sacma sapan sekilde ithamlarda bulunmayın tam kacla kapatr vs vs tahminlere donduk yine hortladi bu tartsma ortami kimse ile polemige girmek istemiyorum burayi mesgul etmeyin skntisi olan yazsn msji
-
Arkadaşlar kaliteli bulduğunuz en beğendiniz soru hangisiydi ?
Ben Şu cevabı kişisel gelirden en yüksek pay plan ücret maaş sorusunu çok sevdim ve çok ayırt edici buldum iyi ki sormuş ÖSYM dedim içimden.
Bu konu konuşuldu mu daha evvel bilmiyorum ama ?
-
@mia_nur Sayıştay sorusu kaliteli idi bence , avrupa yerel yönetim özerklik şartı sorusu güzeldi özellikle genel kültür ve uluslararası mevzuat bağlamında
-
@Willsmithh evet Sayıştay sorusu öyleydi nerden nasıl çalıştım hiç hatırlamıyorum bilmiyorum ama doğru şıkkı bulmam mutlu etti.
-
@siyasal_ist, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Murad00 isimli kullanıcı ile yasaklanan mehmetcik isimli kullanıcı aynı kişilerdir. Bann yedikten sonra yeni bir hesap açıp hala provake etmeye çalışmak normal bir kişinin yapacağı iş değildir muhtemelen problemleri var. Kendisine tekrardan söylüyorum özelden yazma arkadaş uzak dur ve beni provake etmeye çalışma ben küfür etmem boşuna uğraşıyorsun. Forumdaki kaymakam aday adaylarına sesleniyorum bu arkadaşa dikkat edin aman.
Daha buyuyecekler abisi ellesme oynasinlar zamane cocuklari park bulamiyor gelip burda oynayip seviniyor. Cocuklari sevindirmek buyuk sevaptir hayir dualarini alalim.
-
Bence en kaliteli soru yerel yönetimlerle ilgili direk anayasadan sorulan soru mali denkleştirme yaptım yurt dışı ilişkiler di cevap
Net bilgi gerekiyordu o kısmı defalarca okuduğum halde aklım böyle bir çıkarımda bulunmamışSayıştay sorusu da bir diğer güzel soruydu
Bence sınavın en kötü niyetli sorusu yanlış yaptığım iktisat sorusu 4 katı 3 katı
Sınavda ösym böyle kelime oyunu yapmaz diyip 4 ü işaretledim orada sorunun içeriğini tamamen gölgeleyen bir son dakika şaşırtmaos var zaten her sene kalitesiz çıkıyor iktisat soruları bence içeriğe önem verilmeliydi o soruda -
@VİNNİE-JONES bende çarpanla aramı bu yıl düzeltmiştim tam anlamıyla öğrenmiştim ancak kelime oyununa geldim.
iktisatta tobin ile ilgili faiz ıvır zıvır sorusunu şıklardan yapmaya çalışmam ise bir çılgınlıktı resmen.10 dakika uğraştım 1.5 nete mal oldu,üzdü. -
@VİNNİE-JONES bence yetki gaspı, yetki saptırması soruları güzeldi geçen sene gelmemişti işlem teorisi ve e-belediye sorusu bilmeyen adamın doğru yapma ihtimali çok azdı.
-
@revenge işlem teorisi ile ilgili çok detaylı çalıştım Ahmet Nohutçu’nun kitabını son gün tekrar etmiştim,sorular kolay geldi ben öyle düşünüyorum.
-
@mia_nur geçen sene hakimlik sınavında işlem teorisi sorusu iptal edilince korkmuş olabilir ösym :))
-
@revenge o değilde sınav çok zordu gerçekten
-
@mia_nur aynen tarihin en zor kaymakamlık sınavıydı
-
@VİNNİE-JONES hocam kusura bakılmasın da o soru da kalitesizdi bana göre. çünkü doğrudan anayasada geçip geçmeme soruyordu. "mâlî denkleştirme",kavram olarak anayasada geçmiyor ki.
("...görevleriyle orantılı gelir kaynakları sağlanır...")
eğer öyle ise "üniter devlet" de kavram olarak geçmemekte anayasada.
eee şimdi yok mudur anayasada üniter devlet olayı?
kusura bakılmasın ama bu sınav anayasa hukuku ve idare hukuku olarak kalitesiz ve de adaletsiz bir sınavdı; o kadar ayrıntı bilgi çalışıyoruz ama genel anlamda genel geçer şeylerden sorular geldi,böyle olunca da herkes yaptı; böyle olunca da idare hukuku ve anayasa hukuku TEMELLİ bir mesleğin sınavını Türkçe belirledi/belirleyecek.
evet bir yönetici çok iyi Türkçe de bilmelidir ama mesleğe girişi de olmayıversin bi zahmet.
bakanlık sınavlarını ösym yapmamalı bana göre. -
@revenge insanın bildiği konularda bile yanlış yaptırdı bir çok kişiye.. çok çok zordu bencede..
-
Ufak bir katkı adına... Mali denkleştirme sorusu KPSS Kamu Yönetimi çıkmış sorularda mevcut. Yılını tam hatırlayamadım fakat 2011-2012 olabilir.
-
@k-k
Genel olarak sınavın özentisiz ve kalitesiz olduğunu bende düşünüyorum. -
@Chapus yeri gelmişken (belki de gelmemişken ) ÖSYM nin çıkmış soruları tekrar etmesini kalitesiz olarak bulmuyorum ben.ben onların Önemli bilinmesi mühim konuları test ettiğini düşünüyorum.sabah Türkiye ekonomisi ile ilgili bir soru vardı da oradan aklımda kalmıştı ifade etmek istedim.
Velhasıl kelam bu soru kaliteliydi ️ -
Gençlik ve Spor Bakanlığı Fahri görevlendirme sorusu kaliteli ve zor bir soruydu bence arkadaşlar. Bu sınav 400-380 arasında kalır.