9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@çölkaplanı hayır bu da bir problem değil zaten.
-
@mia_nur Hocam güzel döktürmüşsünüz emeğinize sağlık. Ancak ben halen türkçe doğru ve yanlış sayısını merak ediyorum. Benimki 12 d 2 y var siz anlayın ingilizce seviyemi.
-
@böğürtlen arkadaşım şunu söylemişti,İdare Hukuku Fransa’dan alınmış,oldu olacak Fransızca sorsunlar o halde.Foruma üye olmaması büyük şans.
-
@Ömermuhtar şıklarda “Savaş aramayanlar” da vardı o da olabilir.
-
[01:00, 28.11.2019] Sefa: Arkadaşlar iyi akşamlar.
Birkaç saat emek vererek ve @amirim den aldığım ilhamla güncel kulis bir analiz yaptım.
2 soru iptal durumunda her birimiz için 6 farklı olasılık, 3 soru iptalinde ise 10 farklı olasılık var.
2 soru iptali için altı farklı senaryo 69,5 net yapan 400. adayımız için şu şekildedir.
Her iki soruyu da doğru yaptıysa 68,88, her iki soruyu boş bıraktıysa 70,92, ikisini de yanlış yapmışsa 71,43 puan alıyor. Ara ihtimaller ise bir doğru bir yanlış için 70,15, bir doğru bir boş için 69,90, bir boş bir yanlış için de 71,17 puan alıyor.
2,5 netin 98 soru üzerinden puan karşılığı olarak 2,55 puan arasında savrulacağız. Kimimiz yukarı kimimiz aşağı. Bu savrulma sıralamaları da değiştirecek. Örneğin, 69,5 net en iyi ihtimalde 71,43 puan alacak. Buna karşılık iki soruyu da doğru heybesinde sayan 72 net sahibi de 71,43 puan alacak. 68,25 net ise maksimum 70,15 puan elde edebilecek. 70,5 net de 69,9 ile baraj altı kalabilecek. Baraj ihtimalleri ise 70,15, 70,41, 70,66 veya 70,92’dir. Burada barajı belirleyecek olan şey 68,25 net ile 70,75 net arasında kalanların iptal sonucu nereye savrulacağıdır. Bir başka deyişle ilk aşamada 2 soruyu bu aralıktaki çoğunluk doğru mu yaptı? Yanlış mı yaptı?
Yorumumu da yapayım. Söz ettiğimiz aralık sınavın ilk bini olduğuna göre en azından bir (iptal) soruyu doğru yaptıklarını varsayıyorum. Diğeri boşsa 0,40'lık, yanlışsa 0,65’lik bir yükselmeye yol açacak. İki soruyu doğru yapanlarsa baraja aşağı ivme verecek. Velhasılıkelam baraj tahminim 70,15 veya 70,41’dir.
Not: Net yazdıklarım 100 üzerinden puan yazdıklarım 98 üzerindendir. Böyle yapmamın sebebi ise analize ilham veren @amirim in verdiği bilgide 400. kişinin 100 üzerinden 69,5 net yapmış olmasıdır. -
Arada önceki yılların nihai başarı listelerini açıp acaba açıklandığı gün listede adımı görsem nasıl hissederdim diye tek ben düşünmüyorum değil mi
-
@Atabey_06, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@mia_nur aman aman daha türkçeyi yapamıyoruz ortalık ztn karışık :)))
Bana göre en zor bölüm Türkçe o 14 soruya 30 tane iktisat sorusunu değişirim :)))
-
@wollstonecraft şu an postu deldirtmemenin gayreti içerisindeyiz (;
-
@cenk hocam bu işin proflari Monopol sorusu yanlis dedi eğer iptal etmezlerse davalık olur...
-
ALLAH (CC),sağlık versin.Olmadıysa vardır bir hayır.Çok düşünmeye gerek yok.
-
@wollstonecraft günaydın.Bende aynen arkadaşım bakıyorum ara ara listelere yalnız değilsin
-
@Larendeli hocam aklıma soktunuz benimde acaba 4 aralıktan önce açıklanma ihtimali varmı mesela cuma günü öğleden sonra yada pazartesi sabah
-
@Muhsin-Çelebi, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
[01:00, 28.11.2019] Sefa: Arkadaşlar iyi akşamlar.
Birkaç saat emek vererek ve @amirim den aldığım ilhamla güncel kulis bir analiz yaptım.
2 soru iptal durumunda her birimiz için 6 farklı olasılık, 3 soru iptalinde ise 10 farklı olasılık var.
2 soru iptali için altı farklı senaryo 69,5 net yapan 400. adayımız için şu şekildedir.
Her iki soruyu da doğru yaptıysa 68,88, her iki soruyu boş bıraktıysa 70,92, ikisini de yanlış yapmışsa 71,43 puan alıyor. Ara ihtimaller ise bir doğru bir yanlış için 70,15, bir doğru bir boş için 69,90, bir boş bir yanlış için de 71,17 puan alıyor.
2,5 netin 98 soru üzerinden puan karşılığı olarak 2,55 puan arasında savrulacağız. Kimimiz yukarı kimimiz aşağı. Bu savrulma sıralamaları da değiştirecek. Örneğin, 69,5 net en iyi ihtimalde 71,43 puan alacak. Buna karşılık iki soruyu da doğru heybesinde sayan 72 net sahibi de 71,43 puan alacak. 68,25 net ise maksimum 70,15 puan elde edebilecek. 70,5 net de 69,9 ile baraj altı kalabilecek. Baraj ihtimalleri ise 70,15, 70,41, 70,66 veya 70,92’dir. Burada barajı belirleyecek olan şey 68,25 net ile 70,75 net arasında kalanların iptal sonucu nereye savrulacağıdır. Bir başka deyişle ilk aşamada 2 soruyu bu aralıktaki çoğunluk doğru mu yaptı? Yanlış mı yaptı?
Yorumumu da yapayım. Söz ettiğimiz aralık sınavın ilk bini olduğuna göre en azından bir (iptal) soruyu doğru yaptıklarını varsayıyorum. Diğeri boşsa 0,40'lık, yanlışsa 0,65’lik bir yükselmeye yol açacak. İki soruyu doğru yapanlarsa baraja aşağı ivme verecek. Velhasılıkelam baraj tahminim 70,15 veya 70,41’dir.
Not: Net yazdıklarım 100 üzerinden puan yazdıklarım 98 üzerindendir. Böyle yapmamın sebebi ise analize ilham veren @amirim in verdiği bilgide 400. kişinin 100 üzerinden 69,5 net yapmış olmasıdır.aaynen hocam tüm mesele iptallere kilitlendi hangisi iptal olur hangisi olmaz iptal olanları doğru hesaplayanlar büyük yara alacakken yanlış ve boş bırakanlar yukarı yönlü çıkacak. velhasılıkelam bu yıl da geçen yıl gibi sınır da kalan kardeşlerimizin olduğu yıl olacak. geçen yılın 69.75 mağdurları gibi mağdurlar olacak
-
bence iptal soruları göz önünde bulundurmayarak yapılan okumada 69.50 de kaldı. ÖSYM şuan iptalleri değerlendirecek acaba yanlış mıyım? ?
-
@çölkaplanı hocam bence iptal olan oldu yada olmadı sonuçları degerlendirdiler, öle 69.5oldu sadece tahmin ama
-
@sessessc onu düşündüm de hocam iptal olursa hiç bir türlü neyle carparsan 69.50 puanla kalamaz
-
o zaman bu durumda bu 69.50 dedikleri kesinlikle nettir.
1 soru iptal olduysa eğer 70.195 puan,
2 soru iptal olduysa eğer 70.89 puan,
3 soru İptal olduysa eğer 71.585 puan ile kapattı.
zaten daha fazla iptal sorusu olamaz. o yüzden sadece bu 3 ihtimali görüyorum ben. -
@çölkaplanı bu ihtimal tamamen yanlış çünkü soru iptal edilirse farklı ilk 400'ler çıkar bu da birçok varyasyon çıkarır.
-
Eğer iptal sorular değerlendirilmeden 69,50 ile kapattıysa liste yine çok değişir. 69,50 yapan son kişi ve üstünde olan 399 kişi iptal olacak soruları doğru işaretlemişse 69,50 den sonraki birçok kişi üste çıkabilir. Bir sınav bu kadar karmaşık hale getirilebilirdi. Aylarca bu iş için uğraşıp bu denli hata yapmak kolay değil. Tebrik etmek lazım ÖSYM'yi. Herkese iptal soru için 1 puan eklenmesi en adil yöntem olurmuş. Keşke bu yöntem tercih edilseymiş sınav kılavuzunda.
-
@forceful evet bu ihtimal de var bunu düşünemedim doğru.