9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@parpp2 iyi siz sonuçları görüyorsunuz ben daha sınava bile giremedim hep geç kalıyorum rüyamda
-
merhaba arkadaşlar. forumu nisan ayından beri takip ediyorum. ama ne üye olmuştum ne de herhangi bir yazı yazmıştım. sınav için hepinize geçmiş olsun. zor bir somav olduğunu düşünüyorum. kurstaki hocalarımız ve daha önce sınava girmiş tecrübeli arkadaşlarımız 70 ya da yakın bir puan ile kapatacağını söylüyorlar. ilerleyen günlerde ve sonuç açıklandıktan sonra süreci anlatan ve daha uzun, yeni hazırlanan arkadaşlara yol gösterici bir mesaj yazmak istiyorum. çünkü biz de ilk başlarken çok zorlandık ve bolca yanlış yönlendirildik. bu camianın samimi insanlara ihtiyacı var. son 7 gün. artık sabırsızlanıyorum.
-
@sonsuz Sınav gününden beri burayı takip ediyorum. Gerek buradan gerekse tecrübeli arkadaşlardan almış olduğum geri bildirimler sonucunda sınavın bu sene 70-72 aralığında kapatacağını düşünüyorum. Hepimiz için hayırlısı ne ise o olsun
-
@Daywalkers, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar merhaba, Geçen Sene Forumu şöyle bir okudum. Bastan Yapılan listede 240 kusur kişi varken sonra listeyi 215lere indirmişler @dlkaptan neden böyle bir şey yapıldı bilmiorum.
Geçen sene sınav sonuçları açıklanmadan 8-9 gün önce 70 net ve üstü yapan kişi sayısının 350 kişi civarında olduğunu ilk söyleyen kişi bendim. Bunu artistlik olsun falan diye de yazmıyorum yanlış anlaşılmasın. Tabiki herkes tahminlerinde yanilabilir. Ben sadece gecen sene kendi yaptigim istatiğe nazaran bu yilda kisisel dusuncemi son olarak 26 Kasimda yazicam.
Ama suanki düşüncem şudur. (Baştan 74-75 diyordum)
70 neti geçen 400den fazla kişi var. Ama bu çok fazla değil. Sınavın 72 net ile kapatacağını düşünüyorum ve 73 net ve daha fazla yapanlar yaptıkları netlerinden eminse şimdiden hayırlı olsun. 70 net yapan 400 den az kişi çıkarsa şaşırtıcı bir sonuç olur benim için.Bugün 26 Kasım (;
-
@Godot37 herkesin 100 tam doğru yaptığı varsayımında evet öyle. Ama örneğin iptal soruyu doğru yapmış kişi iseniz. Bu doğru ile rakip eleyebileceğimiz artısını başta kaybediyoruz. 70 net ile başlayan o doğruyu kaybettiği için 69 nete iniyor. 691,0111 vs olsa en fazla 69,70 net yapar. Ama aynı durum o soruyu hatalı eden için ise başta soru iptali ile soruyu doğru yapmış gibi sayılacağı için azalması gereken 0.25 neti kendisine eklenecektir. 70 neti olan 0,25 (yanlışın götürdüğü iade edilecek) 70,25 ile başlayacak ve artı olarak da 1,0111 gibi çarpımdan faydalanacak. 70,251,011= yaklaşık 70,95 ile artıya geçecektir. Böylece soruyu hatalı eden 70 neti olan, doğru eden 70 neti olana göre işlemlerden de anlaşılacağı üzere farklılık oluşuyor. İzahata istediğim yer burası ama buna da sessiz kalma ile idare yetindi.
-
@Ömermuhtar
Az çok belli yakında bir arkadaş paylaşım yapar.
Bu sene forum..neyse -
@Daywalkers Bu ortamda o arkadaşı bulmak zor:) özelden yazar en fazla:)
-
@Daywalkers, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Bu sene forum..neyse
hocam biz merkat ediyoruz tahminlerinizi durum nasıl olur acaba .? siz forumun eskilerindensiniz ki öngörüleriniz de tutuyor genel olarak..
-
120 soru üzerinden yanlışın doğruyu götürmediği, standart sapmanın olmadığı 2012 kaymakam adaylığı sınavında başka bir forumda netlerini yazanların ortalaması (45 kişi) 95,08 iken 3 doğru aşağısında 92 doğru ile kapatmış, yani %76,67 doğru yapma oranı yakalanması gerekiyormuş;
yanlış doğruyu götürse idi -> 120 sorudan 92 doğru yapan 28 yanlış yapmış ve 7 doğrusunu kaybederek 85 net yapmış olacaktı; bunu 100 soruya uyarlarsak 85/120=0,7083 -> 0,70*100=70,83 nete tekabül edecek idi. (yanlış doğruyu götürse idi bilmediği soruları sallamayıp boş bırakacağından 0,5 ile 2 arasında daha aşağıya da inebilecektir. 68-70 civarı olurdu muhtemelen ve buna ilaveten bu sınavda yanlış hatırlamıyorsam alım sayısı 60 idi ve 240 kişi kazanabiliyor idi, alım sayısı 100 ve kazanan sayısı 400 olsa idi sanırım kapattığı net durumu 65-68 bandında gerçekleşirdi.)
(2012 sınavının tüm soruları ösym nin sitesinde mevcut, zorluk açısından bu sınavla mukayese edilebilir)80 soru üzerinden yanlışın doğruyu götürmediği, standart sapmanın olmadığı, her sorunun puan değerinin 1,25 olduğu 2014 kaymakam adaylığı sınavında yine başka bir forumda netlerini yazanların ortalaması (27 kişi) 62,33 iken sınav 63 doğru ile kapatmış, yani bir önceki sınava göre yaklaşık %3 lük bir artış göstererek %78,75 doğru yapma oranı gerekiyormuş;
yanlış doğruyu götürse idi -> 80 sorudan 63 doğru yapan 17 yanlış yapmış ve 4,25 doğrusunu kaybederek 58,75 net yapmış olacaktı; bunu 100 soruya uyarlarsak 58,75/80=0,7343 nete tekabül edecek idi. (yanlış doğruyu götürse idi bilmediği soruları sallamayıp boş bırakacağından 0,5 ile 2 arasında daha aşağıya da inebilecektir. 71-73 civarı olurdu muhtemelen ve buna ilaveten bu sınavda alım sayısı 60 idi ve 240 kişi kazanabiliyor idi, alım sayısı 100 ve kazanan sayısı 400 olsa idi sanırım kapattığı net durumu 68-71 bandında gerçekleşirdi.)100 soru üzerinden yanlışın doğruyu götürdüğü 2018 kaymakam adaylığı sınavında bu forumda netlerini yazanların ortalaması (225 kişi) 69,537 iken sınav 400 kişi dolmadan 69,75 net ile kapattı, bu sınavın da doğru-yanlış rakamları aşağı yukarı 75 doğru 21 yanlış 4 boş gibi bir duruma işaret etmekte; yani daha önceki test sınavlarına oranla 1,5 ile 3,75 arasında daha az doğru yapıldığını göstermekte (bunun yanlışın doğruyu götürdüğü durumda kişilerin bilmediği soruları işaretlemekten ziyade boş bırakma eğiliminden de kaynaklandığı söylenebilir.)
Yine 100 soru üzerinden yanlışın doğruyu götürdüğü 2019 kaymakam adaylığı sınavında bu forumda netlerini yazanların ortalaması (233 kişi) 73,47 iken sınav ..................................... net ile kapattı.
Bu zamana kadar bize fikir verecek olan en yakın tarihli 4 test sınavı bulunmakta ve bunların iki tanesine (2012 ve 2014) girebilmek için KPSS P37 puan türünden asgari 80 ve üzeri alınması gerekiyorken, diğer ikisine (2018 ve 2019) doğrudan girilebilmekteydi.
2012 sınavına 1062 kişi başvuru yapıp ve 993 kişi sınava girerken 2014 sınavına 1112 kişi başvuru yapıp ve 1060 kişi sınava girmiş. Bu alım sayısının 60 olduğu durumda yazılı sınava kabul edilebilme durumundan dolayı 1000 civarında kalmıştır, alım sayısı 1000 olsaydı 1600 civarı gerçekleşir ortalama 1500 kişi de sınava girerdi muhtemelen. Bunun da sınava kaç kişi başvurursa başvursun sınavın ortalama 1200-1600 kişi arasında geçtiğini gösteriği söyleyebiliriz.
Ez cümle, geçmiş yıllarda yapılan sınavların doğru ortalaması (76,67+78,75+75)/3=77 doğru olarak gözüküyor, bu da 23 yanlışa tekabül ediyor, net sayısı ise 71,25 olarak gözüküyor, bu sınav da çok kolaymış canım denilecek bir sınav değilken, bir sürü tartışmalı sorunun mevcudiyeti var iken, son üç test sınavından afaki bir sapmanın yaşanmayacağı kanaatindeyim, sınavın forum ortalamasının tıpkı 2012 yılındaki gibi sağlıklı aşağıya yönlü bir sapma ile kapatacağını (70 netin altında kalanların netlerini yazdırmaya gerek duymadığı çokça konuşuldu edildi) soru iptal ihtimalleri ile beraber 69,50 ile 72 net aralığının ihtimal dahilinde olduğunu düşünüyorum. Herkese sabırlı bekleyişler diliyorum..
-
@dlkaptan
Gördüğüm en sağlıklı tahmin -
@dlkaptan saygılar. Ösymde bile bu istatistikler yoktur.
-
@dlkaptan Listenin güncellenmiş hali mevcut mudur?
-
Biraz konu disi olacak ama 2018 sinav sorularina nerden ulasabilirim
-
@dlkaptan yaptığınız analiz dikkate değer. Ben ilk günlerde 71.50 - 72.00 bandında bekliyordum. Ama sanki bir miktar daha aşağı çekilebilir gibi geldi bana. Sadece tahmin.
-
@dlkaptan gerçekten yaptığınız analiz çok sağlam. Tebrik ederim dilerim dediğiniz gibi olur
-
@dlkaptan yaptığınız araştırmayı takdire şayan buldum gerçekten mükemmel olmuş emeğinize sağlık
-
@dlkaptan elinize, aklınıza sağlık çok güzel bir değerlendirme olmuş. Tahmin aralığınıza bende katılıyorum. Hangi soruların İptal olacağı belirleyici olacak. Ben açıklandığında askerde olacağım inşallah herkes için hayırlısı olur:)
-
Bir arkadaşım tam sınırda ve KOP sorusunu doğru yapmış. 76 D 24 Y ile endişeli bir bekleyişi var. Son 15 günde KOP sorusunu düşünmekten saçları beyazladı desem abartmış olmam. Sizce iptal olmama gibi bir durumu olabilir mi bu sorunun? İptal olursa 69,69 neti olacak ve şansı kalmayacak böyle durumda olanlar içinde gerçekten çok zor bir durum.
-
@lanternight, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Bir arkadaşım tam sınırda ve KOP sorusunu doğru yapmış. 76 D 24 Y ile endişeli bir bekleyişi var. Son 15 günde KOP sorusunu düşünmekten saçları beyazladı desem abartmış olmam. Sizce iptal olmama gibi bir durumu olabilir mi bu sorunun? İptal olursa 69,69 neti olacak ve şansı kalmayacak böyle durumda olanlar içinde gerçekten çok zor bir durum.
Benim de 74 doğru 16 yanlışım var ve KOPu doğru yaptım.. Kaderdaşıma selamlar..
-
@moonlight Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun inşallah gönlünüzce olur.