9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
69.5 oldugu bilgisi kesin mi...iptalleri varsaymazsakk
-
@asımus iptal soruyu doğru ya da yanlış demeyin o soru yokmuş gibi sayın
-
@districtgovernor benim ve amirimin demek istediği aynen bu hocam
-
@skrbrdr şimdi soru iptali olmadan adamın 70 neti var listede,
Doğru yaptığı kop sorusu iptalse 69 ile liste dışı,
Yanlış yaptığı kop sorusu iptal ise 70,25 ile listede, -
Neyse ben anlamadım nasıl olacak ama inşaAllah 69.5 ve üstü kazanmıştır. Herkes nasıl olduğuna kafa yoruyor, beyin ızgara kokusu geliyor
-
Dostumm gercek su ki soru iptal ediliyosa yanlistir...dogrusu yok demek...kimin ne yaptiginin bi onemi yokk...onu sirf osym nin acikladigi cevaba gore benim dogrumu caldilar ...havasina da girmemeli adaylar
-
Yeminlen hiç birşey anlamadım
-
@amirim açık bir şekilde yazmış aslında 400. 69,5 net yapmış. Eğer soru iptalleriyle birlikte 69,5 ise ilk 400 dolmamış ve 70 puan altında olan herkes liste dışı kalmış. Soru iptali hariç 69,50 ise iptal olan soru durumuna göre 400 tamamlanabilir 69 küsürlü puanlara sahip olan arkadaşlarda 70 barajının üstüne çıkarak 400 ü doldurabilirler. Orası şuan belirsiz. Ama böyle bir bilgi varsa iptal dahilinde 69,5 netle kapatması kuvvetle muhtemeldir. Tabi bunu bekleyip görmek lazım.
-
@uygurmustafa Yorumumda ki net puan karışıklığı olmuş sonradan fark ettim. İptal durumunda net puan farkı oluşacağından 400.nün 69,50 puan alması kuvvetle muhtemeldir diye cümleyi düzelteyim.
-
Halihazırda 69,50 nette kalan aday soru iptali olmadığı takdirde baraj altı kalırken, örneğin eğer 1 soru iptali olursa ve aday da o soruyu mevcut ÖSYM cevap anahtarına göre yanlış işaretlemişse 70,45 puana yükselecek ve barajı aşacak. Ancak tersi durumda iptal edilen soruyu mevcut ÖSYM cevap anahtarına göre doğru işaretleyerek 70,25 neti olan aday ise 69,94 puana düşecek ve baraj altı kalacak. Hele 2 soru için buna benzer hesaplama yaparsak daha da farklı sonuçlar ortaya çıkıyor.
Değişik bir psikoloji yaşanacak. Özellikle 70 altında veya üstünde sınırda olup da hangi soruların iptal edileceğini bilmemek... 4 Aralık tarihine kadar beklemek...
"Kaderin üstünde bir kader vardır!" Hepimiz için en hayırlısı olsun.
-
En iyisi soru iptali olsa bile insallah 70 ve uzeri mulakata kalir diyelim cunku biri soru iptali var diyor birileri yok diyor bunu ancak 4 aralikta ogrenebiliriz. 70 ve ustu kazansin herkes mutlu olsun
-
@dmrl01, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Dostumm gercek su ki soru iptal ediliyosa yanlistir...dogrusu yok demek...kimin ne yaptiginin bi onemi yokk...onu sirf osym nin acikladigi cevaba gore benim dogrumu caldilar ...havasina da girmemeli adaylar
katılıyorum. şu düşünülebilir, "o konuyu biliyodum ösym soruyu doğru sorsaydı, bildiğim bir konuda neden soru iptaline maruz kalayım". Ancak şu da var ki yine birçok arkadaş konuyu bildikleri halde doğru şıkka ulaşamadıklarından temkinli davranıp boş bıraktılar ya da artık sallama noktasına gelip yanlış yaptılar. soru yanlış ise yapacak birşey yok. ben doğru yapmıştım mantığı yanlış. (ben ösym nin doğru saydığı şıkkı işaretledim, sonradan eklenenleri göz ardı ettiğini tahmin ederek, ancak kesinlikle iptal edilmeli)
-
@Ali-19 size kalsa 73.25 kapatiyordu hata 1.ninde 92 neti vardı.Meshur tablonuz unutulmazlar arasına girdi.
-
@amirim bence yazdığına yazacağına pişman oldu adam
-
@hasi-moto
90 üstü 2 kişi vardı hatta -
Yorumlari okuyorum gercekten üzülüyorum. Yorum yapanlarin cogu buyuk ihtimal ile mulakata kalacak ve belki de kaymakam olacak. Ama acikca yazilmis sonradan bir kac kisice izah edilmis “Turkce “ bir duyumu halen anlamaya ve sorgulamaya calisanlar var. Ben @amirim in yerinde olsam “kimlerle ayni kulvardayiz yahu” der uzulurdum.
-
@skrbrdr zamaninda kafasina göre tablo olusturup can sıkanlar simdi duyar kasıyorlar hocam enteresan
-
@anonim, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Yorumlari okuyorum gercekten üzülüyorum. Yorum yapanlarin cogu buyuk ihtimal ile mulakata kalacak ve belki de kaymakam olacak. Ama acikca yazilmis sonradan bir kac kisice izah edilmis “Turkce “ bir duyumu halen anlamaya ve sorgulamaya calisanlar var. Ben @amirim in yerinde olsam “kimlerle ayni kulvardayiz yahu” der uzulurdum.
Bakan bey bunun için okuduğunu anlayan Kaymakam lazım diyor bize ...
-
Anlamadığım bir konu açıklarsanız sevinirim. adayın 69.25 neti olsa ve iptal olan 2 soruyu da yanlış yapsa 1.0204081633×69.25=70.6632653061 ve yanlışların götürdügü puanı eklersek
70.6632653061+0.50=71.1632653061 yapıyor. Fakat 69.50 neti olup iptal olan soruları boş veya doğru yapsa
1.0204081633×69.50=70.9183673469 yapar. Görüldüğü üzere 69.25 önde oluyor. bu benim kafamı karıştırdı.
sadece 1 sorunun iptali gerçekleşirse ve 69.50 netteki adayın bos veya dogru yaptığını varsayarsak puanı
1.0101010101×69.50=70.202020202 oluyor.
Eger aday 69.25 net yapıp iptal olan soruyu yanlış yapmışşa
1.0101010101×69.25 =69.9494949495 oluyor ve yanlış yaptığı için giden 0.25 eklersek
69.9494949495+0.25 =70.1994949495 oluyor. Fark ise
70.202020−70.199494=0.002526 oluyor bu fark ile aday diger adayı geçmiş sayılıyor mu ? ?Eger sayılmıyorsa bu olasılık ya hiç gerçeklesmedi yada hiç soru iptal olmadı demektir.
İlk olasılıkta ise ya bu olasılık hiç gerçeklesmedi yada 2 soru iptal olmadı demektir.
2 olasılığı da ortadan kaldıran şey ise 69.50 puan olmasıdır.
Hesaplamaları telefondan yaptım umarım hata sizde hesaplarsanız sevinirim mesaiden bitiminden sonra tekrar gireceğim. -
Burda kafa karışıklığinin nedeni puan ve net ayrımının yapılmaması