9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar bence çağrı merkezinin yada herhangi bir hocanın iptallerle ilgili değerlendirmelerine kulak asmayın. @amirim bile bilgi paylaşırken bu konuyu sınavın açıklanmasına bıraktı. Keza Kutluay hoca da iptallerle ilgili kesin bir şey söylemedi. Sadece sınavın kaçla kapattığı hakkında benzer duyumlar var. Burada herkes bir fikir yürütüyor bence birbirimizi kırmadan herkesin düşüncesine saygı duyarak tartışmayı sürdürelim. Senin düşüncen kesin yanlış benimki kesin doğru diye bir durum olamaz. Çağrı merkezleri bir bilgisi olsa da genellikle paylaşmaz genel bilgilendirme yapar. Bu konuda sınav tarihi içinde tartışmalar oldu. Buradan arayan kişiler oldu ama yuvarlak cevaplar alındı her seferinde. Ama sınav tarihi bilgisine başka kaynaklardan ulaşan arkadaşlarımız vardı. KOP sorusunu doğru işaretledim ama sınav anında iptal olması gerektiğini düşünerek işaretledim. Ama bu soru temelinde yanlış sorulmuş, mevzuat belirtilmeden sorulmuş, ayırt ediciliğini kaybetmiş bir soru. ÖSYM bunu iptal edebilir ama önceki sınavlarda olduğu gibi iptal de etmeyebilir. Bunu önceden kestirmek çok güç. Ancak sağlam kulis bilgisi edinebilecek kişiler öğrenebilir ancak ÖSYM bu konuda en katı kurumlardan. O yüzden iptaller konusunda kendinizde beklenti oluşturmayın maalesef yüzde yüz hatalı olsa da iptali olmayabilir. Hukuki haklarınızı saklı tutmak üzere sabırla 4 aralık tarihini bekleyin.
-
@uygurmustafa Kardeş Kutluay hoca kısmi iptaller var dedi
-
Kısmi iptal kadar anlamsız bir cümle duymadim
-
Benim anlamadigim cagri merkezi bilmiyolarsa bilmeyiz biz derler ama benim aradigimda beyfendi kesin bir dille biz bilgilendiriliyoruz dedi. Yanlis anlasilmasin iptaller olsaydi benim puanim artiyordu ama ben 400 un dolmadigi bilgisine guvenerek iptal olmadigini dusunuyorum.
-
@Teşkilatçılar Ama altta sorulan sorulara cevap vermedi görmezden geldi. Şu şu sorular iptal oldu demedi. Hatta kabul edilebilirlik sorusu için iptal edilmişse karşı harekette bulunuruz dedi. O da bir duyum üzerine muğlak bir paylaşım yaptı. Ona da inanarak bence beklenti oluşturmamak lazım. ÖSYM de çalışan abiniz kardeşiniz kuzeniniz falan yoksa gerisine şüpheyle yaklaşın.
-
@whshw aynen öyle. ÖSYM çalışanlarının bizimle zoru mu var? ÜÇÜNCÜ KEZ ARADIM
Israrla belirttim iptal konusunu dedi ki iptal bilgisi önce sorular açıklandığında belirtilir orada belirtilmezse sınav açıklandığında da nadiren belirtilebilir ama bizim bilgimiz olurdu. Buradan anladığım İPTAL YOK. -
Her söylenene inanan bir kaymakam olursanız yarın o köylü kurnazı muhtarlar sizi bir bidon süte , tereyağı , bala kandırır taşrada ....( Not: lafım orayı burayı aradım iptal olmuş ,olmamış ,yana yatmış çamura batmış diyenlere)
-
@komiser amirim komiserim mi oldun
-
@ENTRY yok ben gerçekten amirim değilim , hep okuyucuydum ama dayanamadım .
-
@komiser hakkımızı aramayalım mı? Üç beş kendini hoca sananların lafına inanacağıma ÖSYM'yi arayıp sınavı yapan kuruma inanırım.
-
Arkadaşlar telefondan alınan bilgilere çok itibar etmemenizi tavsiye ederim.
-
@lanternight güzel kardeşim ösymdeki memurun sana bilgi verme yetkisi yok ki , bu sınav hala gizlidir , iptaliyle herşeyiyle açıklanınca belli olacaktır , adamlar sizi başından savmak için terane söylüyor sizde hemen yazıyorsunuz ; tamam emek verdiniz , heyecanlısınız biliyorum ama ; böyle köylü kurnazı memurları da çok kâle almayın , en çok hak eden 100 kişinin kazanması dileğiyle ...
-
@komiser keşke memurun söylediklerini buradan herkes duyabilseydi. Benim görüşüm SORU İPTALİ YOK. Tüm gözlemler, hocaların sessizliği, amirimin aldığı bilgiler, içişlerinden gelen birkaç bilgi bize SORU İPTALİ OLMADIĞINI işaret ediyor.
-
@lanternight tamam
-
ÖSYM nin kendi içinde bi yasak kaldırma süreci var. Kimse yağmurun ne zaman yagacagini bilemez ama atmosferde gerekli oluşum bittiğinde bı hafta öncesinden yağmurun nasıl geleceği bilinir. Eskiden ÖSYM bakanlığa sadece kazananları gönderir herkes sıralamasını bakanlıktan ogrenirdi. ÖSYM yi arayınca bakanlığa gönderdik oraya sorun derlerdi. Kısacası ÖSYM kendi içinde işi tamamlayınca gerekli birimlere bilgiyi servis ediyor. Santraldeki arkadaşin dediklerini kenera atmayın.
-
@Mehmed-Kemal KESİNLİKLE
-
bazı arkadaşlar vardı link işinden anlayan bir baksa bize de bilgi verse bu gün açıklanma durumu olur mu acaba?
-
@ENTRY beklemedeyiz.
-
@kema-boratav acaba kaydettiği doğru cevap şıkkının değişmesi mi ?
-
@Keynesin-Faizi siz anlıyorsunuz galiba biz de sizi beklemedeyiz o halde:)