29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Marsiyal ben de son kpss den sonra öyle düşündüm ama kpss 40 soru burada 3 soru ve hakimlik
-
@RootofAllEvil pdf notu nereden indirdiniz bende bütçe kısmi güncel değil de ben de indirip oradan çalışayım rica etsem
-
Peki iktisat nasıl çalışılmalı ? Yüzeysel baktım konulara ama piyasalardan sonrasına hiç bakmadım
-
@RootofAllEvil hocam C mi
-
@elitnur google da bulduğumu indirdim bütçe kısmına 5018 ile anayasadan bakacam kamu harcamaları borçlanma maliye politikası konuları için indirdiğim nota bakarım
-
@malik evet c diğerleri kanunda bilinen adresler başlığında sayılmış
-
Vergi hatası ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Vergi mahkemesi ve danıştay tarafından vergi hatası ile ilgili verilen karar kesinleşmiş olsa bile düzeltilebilir.
B) Zamanaşımı süresi dolduktan sonra meydana çıkan vergi hatası düzeltilemez.
C)Kendi aleyhlerine düzeltme yapılan kimselerin vergi mah. dava açma hakkı vardır
D) Lehine vergi hatası ortaya çıkan mükellef tebliğ tarihinden itibaren 5 yıl içinde parasını almadığı takdirde hakkı düşer.
E) Açık ve mutlak vergi hataları resen düzeltilir. -
@adalet D mi hocam
-
Şahsi fikrimce kotada geldiğine göre iktisat maliye vergi hukukçularda yapabilsin diye kolay sorulacağı yönünde ancak ceza, borçlar medeni konusunda zorlayacağını düşünüyorum
-
@çalışma-uzmanı geçen sene de maliye soruları kolaydı hukukçuların dahi yapabileceği kadar, tezinizden hareketle bu sene de öyle olabilir
-
Arkadaslar elinde guncel hakimlik pdf denemesi olan var mi
-
@adalet d olması lazım 5 yıl değil 1 yıl içinde parasını iade almazsa hazineye gelir kaydediliyor
-
Arkadaslar belki daha once konusulmustur ama yargic denemeleri mi sinava daha yakin esas denemeleri mi acaba
-
@hukukcukişi Monopol denemelerinden uzak durum hocam da hangisini alırsınız bilmiyorum. İki gündür çözüyorum, sınav öncesi moralim sıfır
-
@wow hocam esas denemesi 4 lü yargicta ikili hemen birini alip cozebilirsiniz forumda o ikisi onerilmisti moralinizi bozuyorsa birakin monopolu hukukta yanlis soru cok oluyor yanlista olabilir sorulari belki bilemiyorum
-
@hukukcukişi yargic 7 li
-
@hukukcukişi monopolün denemesinde kamu kısmı yapılıyor da özel hukuk kısmında öyle sorular sormuşlar ki.. Sağolun hocam, temin ederim yargıç denemelerini
-
Tarih sorusu gelsin.Osmanlı Devleti'nin Haçlılarla yaptığı ilk savaş Niğbolu Savaşıdır.D/Y
-
Mali tatil konusunda 7 gün mü 5 gün mü uzadığını nasıl ayırt ediyorduk ?
-
@zenginmemur y. sırsndığğ