29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Cura evet hocam baktım kanuna ama bununla ilgili çıkmış soru var
-
@çalışma-uzmanı, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@Cura evet hocam baktım kanuna ama bununla ilgili çıkmış soru var
Soru kac yilina ait?2011 oncesiyse 1086 sayili kanun yururlukteydi 6100 yerine belki o sebeble sorulmus olabilir.
-
@çalışma-uzmanı cıkmis soru hocam benim kaynagim ahmet nohutcu hmk ilişkisini kuramadim ama cıkmis soruyu baz almak gerekli
-
Hmkda ezber nasil yapılir.İibflerde neden bu ders verilmedi anlamıyorum.Medeni hukuk var usul yok fakültelerde
-
@Cura bulamadım hocam soruyu olabilir belkide teşekkür ederim
-
Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi Anayasada öngörülmüş idari vesayet ilişkisidir?
A. Tarım ve Orman Bakanı - Sivas Valisi
B. Çevre ve Şehircilik Bakanı - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi
C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı - Karayolları Genel Müdürü
D. İçişleri Bakanı - Personel Genel Müdürü
E. TOBB - Konya Ticaret Odası -
-
-
@olursaolur idari vesayet iki ayri tuzel kisilikte soz konusu oluyordu degil mi hocam yoksa yaniliyor muyum
-
@zenginmemur hocam konsensus var mı elinizde hmk için çok iyi bence.Hem aynı soruları üst üste çözünce oturuyor hem de ösym nin hangi konulara ağırlık verdiğini görüyorsunuz.
-
@samettin evet hocam
-
@samettin iki ayrı tüzel kişilik arasında oluşuyor evet doğru ancak soruda anayasada öngörülen dediği için merkezi idarenin yerinden yönetim kuruluşları üzerindeki denetim yetkisidir idari vesayet
-
Arkadaslar bu kota meselesi nasil.olacak herkes kendi icinde mi siralaniyor bu durumda mesela hukukta 77 78 dogruya gelme olasiligi olabiliyor mu yanlis mi dusunuyorum kendi icimizde mi siralanacagiz
-
@hukukcukişi, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Arkadaslar bu kota meselesi nasil.olacak herkes kendi icinde mi siralaniyor bu durumda mesela hukukta 77 78 dogruya gelme olasiligi olabiliyor mu yanlis mi dusunuyorum kendi icimizde mi siralanacagiz
Kota mulakatta uygulaniyor dolayisiyla 77-78'e dusme olasiligi pek yok.Mulakata mesela 200 IIBF,100 Hukuk mezunu kalirsa 200 IIBF'liden 20 kisi alinirken;100 Hukuk mezunundan 80 kisi alinabiliyor.Boyle de sacma bir olay.
-
Ben 300 kisiden 100 hukukcunun mulakata kalabilecegini idari hakimlik icin hic dusunmuyorum bir mantiksizlik var
-
Eger boyleyse cok sacma gercekten de hocam okadar hukukcu kalamayacak bile belki
-
@hukukcukişi, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Ben 300 kisiden 100 hukukcunun mulakata kalabilecegini idari hakimlik icin hic dusunmuyorum bir mantiksizlik var
2016 yilindaki alim 200 kisiydi.40 IIBF'li , 80 Hukuk mezunu alindi.Hukuktan kontenjani doldurmadi bakanlik mesela.Madem bu kadar IIBF'li istemiyor bakanlik o zaman ilana cikarken 20 IIBF'li hakim icin ilana ciksinlar en azindan mulakatta 80 kisiyle yarissak 220-230 kisiyle degil.
-
Evet cok haklisiniz herkesle dalga geciyorlar anlasilan madem kotayi doldurmayacaksin niye okadar kisilik ilana cikiyorsun bu sene de oyle olur bence hocam ya herkesi kendi icinde yap siralamayi ya da kota koyma herkes hakkiyla girsin ne diyim herkes icin hayirlisi
-
Bu sene de 2016'daki gibi olur.20 IIBF'li, 30 hukuk mezunu alir birakir.
-
En azindan kota olmasa o alim sayisi dolardi boyle oldugunu bilmiyordum ben gercekten cok mantiksiz okadar kisinin emegi bosa cikiyor cok tesekkur ediyorum hocam kolay gelsin iyi calismalar