29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
HMk ya göre Tahkim usulünde hakemlerin en az 5 yıl ve daha fazla kıdeme sahip bir hukuçu olması şarttır D/Y
-
-
@80üstamadnnmsz hakemlerin en az birisi hocam hepsinin değil çeldirici gelebilir bu sene
-
@kemankeşş aaa evet OraYa hiç dikkat etmedim .teşekkürler
-
@çalışma-uzmanı benim çalıştığım kitapta her iki durum için de fikri içtima kabul edilmemiş. Gerçek içtima uygulanır demişler. Gerekçesi suç genel teorisinde. Bazı yazarlar fiil=hareket diyorlar. Bazıları fiil= hareket+netice+illiyet bağı diyorlar. Farklılık buradan kaynaklanıyor. ÖSYM neyi kabul ediyor ona bakmak lazım.
-
@Dumspirospero ösym fikri içtima kabul ediyor konsensus çıkmış sorularda var berber sorusu fikri içtima. Gözlük sorusuda aynı mantıkla fikri içtima olması lazım.
-
Arkadaşlar 1 yılda 12 KDV beyannamesi vermemek ile 12 genel usulsüzlük suçu oluşmaz mı? Tekerrür takip eden 2 yılla geçerli diye biliyorum. Kaynakta 1 genel usulsüzlük ile 11 tane 1/4 oranında genel usulsüzlük cezası deniyor. Bu konuda muhtelif cevaplar var, yardımınızı bekliyorum
-
Arkadaşlar soru paylaşımi yapmak iyice kafanızı karıştırmıyor mu?Hele hmk gibi bir konudan herkes kanun diyor o zman tartişması bile yanlıs kanunu ezberleyin.İibf mezunu biri hmk dersi almadı.
-
@çalışma-uzmanı bir suç işlemek icrası kapsamında başka bir suç işlenmesi, yani adami öldürmek niyetli ateş ediyor cam da kırılıyor, aynı şekilde birini öldürmek ve cebindeki parayı çalmak, bu örnekleri verip gerçek ictima sayılır deyip ayrı suç ayrı ceza kabul etmiş çalıştığım kitap
-
@elitnur adam öldürmek için ateş etmede tek fiil var ve camda kırılıyor ama öldürüp cüzdan çalmada iki fiil var hocam ilki fikri içtima ikincisi gerçek içtima oluyor o yüzden ikisi aynı değil kaynağınız sıkıntılı bi kaynak sanki.
-
Iyukta ve hmk da yargilamanin yenilenmesinim sureleri farkli mi?
-
@zubizubi evet
-
@80üstamadnnmsz tesekkur ederim
-
@zubizubi AİHM 3 ay 10 yıl hmk 1 yıl iyık
-
İdari sözleşmelerde orman sözleşmeleri çıkarsa var mı kabul edeceğiz
-
@çalışma-uzmanı orman sozlesmesi artik bir idari sozlesme degil diye biliyorum
-
@whshw konsensüs orman sözleşmeleri kalktı demiş ama yıne aynı kitap tablo halinde yazarken yıne eklemiş o yüzden şaşırdım
-
@çalışma-uzmanı yani eskiden evet idari sozlesmeydi ama artik degil bu sekilde bilin hocam
-
@dzndr KDV elektronik ortamda verilmesi gereken bir beyanname olduğu içim genel değil özel usulsüzlük cezası kesilir özel usulsüzlükte de tekerrür uygulanmaz uygulamada durum bu şekilde kardeşim verilmeyen her beyan İçin özel usulsüzlük cezası kesilir
-
Arkadaşlar tekrarlar bende uzun sürüyor öyle baştan savma da geçmek istemiyorum sizde de mi böyle