29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
arkadaslar diger başlıkta matrah kitabında 20'den fazla hatali yer olduğu yazildi. bende eski basim bir kitap var. oranlari filan degistirdim ancak diger hatali yerler nereler icime kurt dustu. malum sinava da az kaldi. sizin dikkat ettiginiz yerler varsa zahmet olmazsa yazar misiniz?
-
@varetopilfredo ''hocam hatali kisimlari yollar misiniz? degistirelim. zahmet olmazsa tabi.''
hocam diğer grupta bu cümleyi siz paylaştınız. insanları mı kandıryorsunuz? siz kimsiniz ki hem kitabı düzeltme yetkisine sahipsiniz hem de eski kitabım var diye soru soruyorsunuz? -
izmir de ikamet etmekte olan M , Ankara idare mahkemesinin gorevli oldugu bir davada asagidakilerden hangisine dava dilekcesi verirse idari dava acilmis sayilmaz?
A) Bursa idare mahkemesi baskanligina
B) Çankiri asliye hukuk hakimligine
C) Konya asliye hukuk hakimligine
D) Polatli asliye hukuk hakimligine
E) Kirsehir asliye hukuk hakimligine -
@malik, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
izmir de ikamet etmekte olan M , Ankara idare mahkemesinin gorevli oldugu bir davada asagidakilerden hangisine dava dilekcesi verirse idari dava acilmis sayilmaz?
A) Bursa idare mahkemesi baskanligina
B) Çankiri asliye hukuk hakimligine
C) Konya asliye hukuk hakimligine
D) Polatli asliye hukuk hakimligine
E) Kirsehir asliye hukuk hakimligineC
-
@Cura polatlı asliye hukuk mu?
-
@malik d
-
@malik D
-
Il sınırları içerisinde idare mahkemesi var cunku ilce asliyeye verilemez
-
@malik c konya İdare ve vergi mah mevcut
-
Kdv kanuna göre vergilendirme dönemi faaliyet gösterilen takvim yılının kaçar aylık dönemidir
2
4
3
1
6 -
@kemankeşş niye C hocam kirsehirde de asliye demis burdaki ayirimi tam anlayamadim polatli diye biliyordum C diyor
-
@olursaolur C diyor ama cevap
-
-
@malik muhtemelen baski hatasidir hocam
-
@olursaolur hocam ben polatli diye biliyorum yanlis degilim demi
-
Polatli'da idare mahkemesi olmadigi icin asliye hukuk mahkemesine verebilir ama Konya'da idare mahkemesi oldugu icin oraya vermek zorunda.
-
@malik hocam şimdi şöyle bir il de idare veya vergi varsa verilmez zaten bir ilçenin de büyükşeir belediyesi kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın verilebilir ama büyükşehirin uzantısı bir ilçe olmaması gerek Atıyorum Ankara ili Çankaya ilçesi Asliye hukuka verilmez mesela
-
@olursaolur bir daha düşünün hocam
-
@Cura kirsehirde de idare mahkemesi var ama asliye hukuk hakimligine vermis
-
@kemankeşş hocam konyada da kirsehirde de idare mahkemesi oldugu halde kirsehiri kabul edip konyayi niye kabul etmiyor