29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kemankeşş ah be 3 müydü 🤭
-
@malik bu tarz soru sınavda gelmez gelirse de asliyelerden birini sulh yaparlar cevap o olur. Kanun maddesi ne diyorsa cevap o ben hangi ilde idare mahkemesi var hangisinde yok bilmek zorunda değilim
-
Yarış atı eğitilmesi eser sözleşmesi midir?
Öğrenciye ders verilmesi eser sözleşmesi midir? -
@Dumspirospero, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Yarış atı eğitilmesi eser sözleşmesi midir?
Öğrenciye ders verilmesi eser sözleşmesi midir?Ikisi de vekalet sozlesmesidir.Eser sozlesmesi olmasi icin bir sonuc taahhudunde bulunmasi gereklidir.
-
@Dumspirospero borçlar özele giriyor sanki
-
@Cura Polatlı olan şık
-
Türk Borçlar Kanununa göre, faiz veya irat borcunu ya da bağışladığı bir miktar parayı ödemekte temerrüde düşen borçlu, borcun muaccel olduğu tarihten başlayarak temerrüt faizi ödemekle yükümlüdür. D/Y
-
@RootofAllEvil faiz borcuna temerrüt faizi yürütülemez, yanlış?
-
@elitnur faiz borcuna temerrüt yürütmekle ilgili değil soru
-
@RootofAllEvil madde kaç hocam kanunda. D
-
@kemankeşş borçlunun temerrüdü ile ilgili hükümlerde madde 121
-
@RootofAllEvil altını çizmişim bir de Y
-
@RootofAllEvil icra takibine girisildigi yada dava açıldığı günden başlayarak md121
-
@kemankeşş evet
-
Arkadaşlar sınava 10 gün kaldı. Olur ya şu kaynak çok kötü yok bu iş olmayacak gibisinden boşuna çalışıyoruz gibi, yazan atıp tutan arkadaşlara kafanızı takmayın. Olduğu kadar olmadığı kader sonuçta bir sinav dünyanin sonu değil. Kazanirsak hakim olacağız adalet gibi kutsal bir yola ömür adayacagiz. Hak ile kardeşlik ile kazanan kazansın. Canınızı sıkmayın. 1 Asır önce samsuna köhne bir vapurla yola çıkan Vatan sevdalilarininda da hayalleri vardı. Azmettiler başardılar bu ulusa en büyük motivasyon kaynağı oldular. Azmedin kardeslerim ne kadar rakip olsak bile ALLAH herkesin gönlüne göre hayırlısını versin. Hadi çalışmaya devam
-
ben bir İİBF'li olarak geçen yıl 710'lardaydım sıralama olarak bu yıl daha çok çalıştım %20lik kota falan hiç korkutmuyor beni. hukukçular bu sınava yüklenmiyor o açıdan avantajlıız. 3000 kişinin içine girmek 300'ün içine girmekten daha kolay geliyor onlar için riske girmiyorlar idari hakimlik için. bizim şansımız çok yüksek. İnşallah hakkımızda en hayırlısı olsun
-
@orduluhakim, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
ben bir İİBF'li olarak geçen yıl 710'lardaydım sıralama olarak bu yıl daha çok çalıştım %20lik kota falan hiç korkutmuyor beni. hukukçular bu sınava yüklenmiyor o açıdan avantajlıız. 3000 kişinin içine girmek 300'ün içine girmekten daha kolay geliyor onlar için riske girmiyorlar idari hakimlik için. bizim şansımız çok yüksek. İnşallah hakkımızda en hayırlısı olsun
Kota zaten mulakatta uygulaniyor sinav icin degil.Korkmuyorsaniz 200 kusur IIBF'li arasinda 20 kisi arasina girmekte basarilar size.
-
Bugünle birlikte sayarsak sınava 8 gün var konu eksiği kalmamıştır diye düşünüyorum kaldıysa bile kpss ye yönelik özet notlardan eksikleri kapatabiliriz. Öte yandan son haftada sınava girmeden mutlaka 1982 Anayasası, borçlar kanunu ilk 206 maddeyle ceza kanunu ilk 75 madde ve 6706 sayılı adli işbirliği kanununu da mutlaka okuyalım bir de medeni kanunun ilk 202 maddesi
-
@RootofAllEvil idare hukuku için hangi kanunlar acaba?
-
Arkadaşlar geçen yıl tarihte kolay sorular sorulmuş.Kaldıraç adli kitapta inceledim daha önceki yıllarda bilgi üzerine yorumlu sorularda gelmiş. Tarihten lisans bitirmiş birisi olarak, 12 soru geldiğini hesaba katarsak ters köşeye bırakabilir tarihten salt ezber yerine soru da çözmek gerekli olduğunu düşünüyorum. Molalarda hukuk dışına kafa dağıtmak için soru çözmek faydalı olabilir. Motivasyonumuzu düşürmeden yanlis bile yapsaniz o yanlislardan birseyler ögrenir farkli bakış açısı ile girebilirsiniz sorulara.