29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Mulakata kalan arkadaşlar, süreç nasıl gelişir bundan sonra? Bilgisi olan var mı? Grup falan mı kursak biz de?
-
Dava açıldığında çoğu iptal olur arkadaşlar merak etmeyin uzlaşma sorusu amacsal yorum sorusu hmk tahkim sorusu medeni nafaka sorusu vs hak yerini bulur sıralama tekrar yapılır tekrar mülakata çağırırlar
-
@kule34 amaçlarda cevap ne deniyor
-
@pijamalıhakim amacsal yorum
-
@pijamalıhakim evet aynen o şekilde bende yaptım kanuna göre sorduğu için her ulaşılan vergi için mükellef kafasına göre ind talep edemez bide tek bir şartla ind olur o da talebe gerek yok kanun emrediyor indirilir diyor
-
@geliruzmani2013 kesinlikle haklısınız yani bunu nasıl inceleyenler göremiyor aklım almıyor şaka gibi bir sınav şaka gibi inceleme yazık tek kelimeyle yazık !!
-
@kule34 bende onu düşünüyorum itiraz edildi madem bi kanuna bakilmistir diye düşünüyorum hadi baktın ama nasıl okudun anlayamiyorum çok açık yazılmış
-
Zaten 100 sorudan bir soruyla kaybedip kazanıyorsun o kadar yığılma var 1 soruyla 100 -200 kişi sıralama değişiyor ve sorulan sorulara bak itiraz sonucu verilen karara bak neresinden tutsan olmuyor bir sürü iptallik soru şaka gibi yazık verilen emeklere
-
-
@geliruzmani2013 arkadaşlar iptal davası açmak için grup kurduk katilabilirsiniz
-
Adamlar almış kanunu eline ne yazıyorsa uyarlama yapıp soru sormuşlar acaba kanun güncellenmiş mi kaldırılan kurum var mı nasıl hukukçu bu soruları hazırlayan anlamak mümkün değil
-
@kule34 cımbızla laf çekmiş gibi olacağım ama medeni hukuktaki nafaka sorusunun neresi hatalıydı? Kanuna göre cevabı doğruydu yoksulluk nafakasında kusur aranmaz.
-
Hocam kanuna göre doğru ama soru iptallerinde sadece kanun metnine bakılmaz sorunun kurgusu yanlış zaten sorun direk kanun metninden kopyalanıp sorulması
-
@pijamalıhakim ben de aynı şekilde cevap verdim.
-
@25Torsteinn ben itiraz etmiştim ÖSYM sonuç açıklama dışında bir dönüş yapmadı, iş yargıya kaldı artık.
-
@kule34 net bir şekilde soru eski kanuni duzenlemeye gore soruldugu ortada...cevapta ona gore verilmisti zaten....sonradan degisen kanuna cevabi uyarlamislar...bu kanun degisikligi 07.12.2019 da degilde 29.12.2019 da yani sinav gunu olsa ne olacak...dolayisiyla buyuk tutarsizlik var burda
-
Hmk da teminat sorusu vardı soru şu: aşağıdakilerden hangisi davalı tarafın muhtemel yargılama giderlerinin karşılanması için teminat gösterilmesi gereken hallerden birisidir?
Şıklardan biri şu:ilama bağlı alacak için ilamli takip yapılması ..açın soruya bakın aynen böyle şimdi soruyorum kim teminat gösteriyor hadi bakalım soruya ve sikka baktığında kimin teminat göstermesi gerektiğinden bahsetmiyor olduğu gibi kanun metninden alıp yapıştırmış -
Şimdi diceksiniz ki yav kanun var metin açık bu soruda iptal mi olur.olur arkadaşlar olması lazım kanunda yazıyor diye kanuna göre doğru diye saçma sapan kurgusu olan anlam bozukluğu olan soru soramazsin
-
Merhaba arkadaşlar.
Adlide Gk 22-52 ile dışarda kaldım. 22-53 yapan kazanmış.
Adlide iptal olma ihtimali olan soru falan var mı acaba? Yoksa artık kesin olmaz mı ? -
Soruyu tekrar tekrar okuyun soruda davacı diye bir kelime var mı siklarda var ama iki sikta davacidan bahsetmiyor böyle soru sorulmaz kusura bakmayın sen teminatı soracaksın ama kimin göstereceğini belirtmeyecksin olmaz bu