29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@34idari gerci zaten söylüyordu herkes fakat şu an daha rahat konusulabilir bence. Daha önce herkes soruların menfaatine olacak şekilde iptalini istiyordu. Artık en azından bu durum ortadan kalkmış olur.
-
@2pacalypse forumda yeni grup kuruldu mülakat için
-
@34idari gayet güzel bir öneri
-
@34idari uzlaşmaya kesinlikle dava açılmalı ben kazandım ama yine ne gerekiyorsa yaparım kesinlikle hak kaybı söz konusu
-
Şimdiye kadar okuduklarımla ilgili yorum yapayım:
Arkadaşlar her şeyden önce şunu düşünmek gerekir, ÖSYM bir soruyu iptal etmek yerine doğru cevabı değiştirebilir mi ? Böyle bir uygulaması daha önce olmuş mudur ? Sınav kılavuzunda bunu yapabileceği yazıyor mu ?İkinci olarak şunu belirtmek gerekir ki, 7194 sayılı kanunun 26. Maddesinin yürürlük tarihi 7 Aralık 2019'dur. Fakat bu kanunun 213 sayılı kanunun 370. Maddesine getirdiği değişiklik ÖSYM'nin yorumladığı gibi mi ? Bana kalırsa değil. Ben hala orada bi talebe bağlılık göremiyorum.
-
@Hayaller71 ben de sizin gibi düşünüyorum.
-
1- hmk hakem kararlarının iptali sorusunun iptali için, (HMK'daki edilebilir ile sorudaki edilir ifadelerinin arasındaki fark nedeniyle)
2- vuk uzlaşma sorunun doğru cevabının sadece III kabul edilmesi için, (zaten tartışıldı)
3- medeni hukuk tanıma sorusunun doğru cevabının yalnız III kabul edilmesi için, (II. öncüldeki resen ifadesinin yanlış ve eski bir ifade ediliş biçimi olması nedeniyle)dava açacağım. ilgilenen arkadaşlarla gerek buradan gerek özelden haberleşelim.
-
@34idari göremeyiz çünkü yok öyle bir şey.
-
@SAkmazlar madde 376 olacak hocam pardon
-
@34idari ben onu kast ederek yazmıştım zaten dikkat etmedim açıkcası verdiğiniz madde numarasına
-
silinen mesajlar-ım-ız mı oluyor nedir?
-
@geliruzmani2013 ben katılırım
-
Elinde sorular ilk açıklandığı zaman cevabin yalnız 3 olduğunu gösteren ekran görüntüsü var mı arkadaslar uzlaşma sorusu icin
-
@geliruzmani2013 gerek yok zaten ÖSYM açıklama yapmış resmi sitesinde cevabın degistigine dair
-
Soru iptal grubuna ekler misiniz
-
themis in instagram hesabını takip ediyorum da canımı sıktı biraz. geçen sene doğru sayısı tahmininde bulunmuştu ve haklı da çıktı ama bu sene sadece puan tahmininde bulundu doğru sayısı olarak bir şey söylemediler takip ettiğim kadarıyla. 84 civarı bir puanla kapatır dedi idari için. bugün de ''biz yüksek kapatıcak diyince kızıyordunuz bakın yüksek yüksek kapattı işte'' demeye getirdi ama net olarak 78-79 civarı kapattı buna hiç değinmemiş. ayrıca çalışma yöntemi olarak da kanun yeterli değil kanundan çalışıp da kazanan çok az demişler. benim gördüğüm çoğu soru direkt kanun metninden gelmeydi. onun için mantıklı gelmedi bu açıklama bana. yani tamam ticari bir kuruluş kitapları satılsın ister ama şu sınava bakıp da bu bir kanun sınavı değil demek de ne biliyim..
-
@kitapsever çalışmalarımın çoğunluğu kanunlardandı bu sınavı geçmenin yolu bol bol kanun okumaktan geçiyor
-
@34idari idari yargı testi 20.soru diyor ama bende 15.soru bu şekilde mi açıklamis yani
-
@kitapsever hocam bu standart sapma olayi çok saçmaladı bence bu sınavda. Ben idari testinde bir doğru daha fazla beklerken dahi(uzlaşma sorusu) puan olarak 92.4 hesaplaniyordu.
Şu an 1 doğru eksik idari testiyle bile 95.3 gelmiş. Asıl sapmayi getirenin idari testi olmasına ragmen bu durum bana saçma geldi. Puanlar doğru sayılarıyla alakasız şekilde hormonlu.
Adli tabanı 81.8 ya 3.000'ci adam 81.8 aldı, cidden şaka gibi.
-
@2pacalypse bir standardı olmayan "standart" sapma