29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kule34 bu hangi soruydu
-
@kule34 dava açacak mısınız bu soruya?
-
@RootofAllEvil hmk cevabı konkordato olan
-
hmk hakem kararlarının iptali ile ilgili soruya dava açacak olan var mı benden başka?
bir de medenideki tanıma sorusuna?
-
@kule34 kardeşim sen de abarttın iyice ya kanun metni açık. Yok kurgu yok bilmem ne mahkemeye itiraz edilirse bu soru için dava reddedilir kesinlikle
-
@SAkmazlar açıcam tabi ki ..bir de şunu unutmayın arkadaşlar böyle bir standart sapma olayında doğru yaptığınız bir soru bile iptal olsa siralamaniz ilerleyebilir hatta şöyle anlatayım uzlasma sorusu çoğu kişi yanlış yapmış zaten iptal olsa da sıralama fazla oynamaz ama eğer hmk 6 değil de 4 soru üzerinden standart sapma hesaplanirsa bu sizin lehinize olabilir
-
@RootofAllEvil hocam bak böyle diyeceğini biliyordum ama lütfen biraz daha geniş düşün geçmişte böyle iptaller oldu şimdi kanunu hiç bilmiyormuş gibi oku soruyu lütfen siz kanunu çok iyi bildiğiniz için bu yanılgıya düşüyorsunuz
-
@RootofAllEvil kesinlikle boşa kurek çekmek konkordato sorusu o kadar net ve açık.
-
@marshallgil ben de biliyorum cevap açık ve net ama soru kurgusu yanlış anlamı ifade etmiyor cevaplara bakarak soruyu degerlendirmeyin sorunun anlatimında eksiklik var lütfen üşenmeyip açıp okuyun
-
Yargı sizin gibi bakmaz soruya soruda ne sorulduğu net mi değil mi ona bakar yani kanun metnine de bakar evet ama ondan önce sorunun sorulus şekline bakar
-
@kule34 yok cevap amaçsal da aksi söylenen cevap var mı?
-
@pijamalıhakim birden çok cevabı var o sorunun amacsal yorum sistematik yorum iki şık da olabilir kanun metninde açıkça yazıyor
-
@kule34 Uzlaşma sorusunda şöyle bi durum da var listeye girenlerin çoğu bu soruyu bizim aksimiz şeklinde cevapladıklrı için ham puan ve ayrıca çokça ss aldı ki bu iptal olursa onalrın sıralaması gerileyecek
-
@kule34 irtibata geçebiliriz dava ile alakalı olarak
-
@pijamalıhakim hocam mülakata kalanların durumu değişmez artık. Atıyorum 280. Kişiyim, yeniden değerlemeye 320 oldum. Yine de mulakattayim.
-
@kule34 yok ben o soruyu zaten sistematik yaptım ve amaçsal beni tatmin etmiyor ruh dediğimiz şey bir bütündür ve bütünlüğü sistematik yorum sağlar.
-
@34idari hayır mülakata kAlanlara lafımız yok hakları korunsun ama bizim hakkımızda verilsin.
-
@pijamalıhakim öyle olur zaten hocam. Mülakata kalanların sıralaması düşse dahi mulakata girer onlar. Sizinki yükselirse siz de girersiniz
-
@pijamalıhakim şöyle söyleyeyim sistematik yorum daha doğru bir cevap olabilir ama kesinlikle tek cevabı olamaz
-
Arkadaşlar şimdi kim hangi soruya dava açmayı düşünüyor detaylıca yazın bence buraya tartışalım. Artık kazananlarin bı menfaat çatışması olmayacağından dolayı onlar da fikrini söylesin dürüstçe.