29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@2pacalypse çok saçma bir uygulamaymış hocam. o sorunun cevabını ilk başta b yapmışım, ösym gitmiş, kim olduğu belirsiz bir hocanın saçma beyanına uyup cevabı değiştirmiş ve o soru yüzünden kazanmam gereken hakkı kaybediyorum. sonra uygulamanın hatalı olduğu anlaşılınca, daha önceden kazanmam gereken hakkı aylar sonra kazanıyorum ve sırf bu yüzden eleniyorum. çok kötü bir uygulama.(tepkim size değil hocam, bu uygulamaya tepki gösteriyorum.)
-
Arkadaşlar hem adli yargı için hem idari yargı için daha önce yapılan ek mülakatlarda kazananlar olduğunu biliyorum.İçiniz rahat olsun, önyargılı olmayın.
-
@ahmetozcelik35 uzlaşma sorusu benim de b'ydi hocam ben de mağdur oldum ama yapacak bir şey yok dediğinde sonuna kadar haklısın ÖSYMnin tek işi sınav yapmak her sene hatali sorular bulabilmesi cidden şaşırtıcı ben hazirlasam ben bile hatasız hazırlarım herhalde ya
-
@azimlikedi tarih sorusuna da açılmış şu türk hocaların derslere girmesi falan filan vardı ya cevabı lozanda kapitülasyonlarin kalkması olan. İptal edilir mi bilmiyorum ama baya tartışmalı bir soru. Şu resen düzenlenen noter senetli medeni sorusuna da açılmış dava. Benim bildiklerim bunlar.
-
@azimlikedi benim de bildiğim esastan reddedilen hmk sorusu ile bir türkçe bir de tarih sorusu var. Türkçe hangisi bilmiyorum ama tarih kozan kapitülasyonlar sorusuydu
-
@ahmetozcelik35 hocam ek mülakat la kazananlar var .pgm sitesine baktım azonce . Ek mülakat la kazananlar için açıklamalar var duyuru bölümünde ... nasipte varsa belki sizin ek mülakatla olurken, ilk giren arkadaslardan kazanamayanlar olacak ... Hayırlı olsun insallah
-
@ahmetozcelik35 bir de şunu soyleyeyim, o soru dediğin gibi hatalı değildi, cevabı çok bariz B idi. Tabi değişiklik oncesi. Bu sorular değişiklik öncesi hazırlandığı için ve değişiklik sonrası "hatalı" hale geldiği için sorun çıktı. Değişiklik sonrası bile cevabın B olması gerektiğini söyleyen hocalar oldu. Bence de yine de B olarak kalmasi gerekiyor. Sınavda bu değişiklik meselesini bile bile gidip B'yi isaretledim bu kadar yeni bir olayı sormuş olamazlar diye. Adamlar gitti cevabı değiştirdiler, iptal bile etmediler yani. gerçekten çok acemice yönetildi süreç, sorunun iptal olmasi şarttı.
Her neyse benim açımdan değişen bir durum olmadı o sorumun yanlış sayılması ama 260larin puanı bile 83.9 civarındayken 1 soru iptaliyle(yani 1.1 puan) 83.6 barajının direk dışında kalacaklarini dusununce acayip mağdur olanlar oldu, puanı 83 Ken 1 puan gelse adam 250 civarına falan geliyor düşünün.
Bilemiyorum artık süreç nasıl işler, mesela şimdi iibfden 20 kişiyi alsalar, sonradan kota dolduğu için zaten otomatik elerler herhalde ek mülakatla gelenleri. Bilmiyorum valla ek mülakat hakkında duyduğum tek şey alimin cok istisnai olduğu. Ben yerinizde olsam 2020 sınavına kasarim, zaten olur da girerseniz her türlü kazan kazan durumu. Hakkınizda hayırlısı olsun kötü bir olay gerçekten en az 100 kişiyi direk etkiledi bu durumlar.
-
Eylül ortası biter mi bu süreç sizce
-
@birsorumolacaktı hocam şu an ne desek boş ya. 4 agustos salı günü mesai tekrar basliyor bayram arasından sonra. Komisyon da bir tatilini yapar gelir 1.5 ay her gün mülakat yapmaktan bıkmış olurlar 4 ağustostan sonrası Allah kerim, 11 ya da 18 eylül cuma günleri çok mantikli geliyor bana. Ağustos sonuna da şaşırmam, Ekim başına da şaşırmam ama.
-
@Sabahola Hocam hakem sorusuna bilirkişi heyetinin raporu soruda hata olmadığı yönünde geldi, bu soru gibi medeni hukuktaki resen sorusuna da aynı şekilde rapor düzenlenmiş, her ikisinin de bilirkişi heyet raporlarına bugün itibariyle itirazımızı sunduk. Durumlar bu şekilde.
-
@2pacalypse komple elemiyolar üstelik iibf için kota olayında ek mülakatta yok çok şükür bilirkişi raporu bizi onayladı tek soru bilirkişi kabul ettihmk tarih Türkçe VS geri kalan hepsi bilirkişilerce olumsuz sonuçlandı bu hafta bilirkişi raporuna arkadaşlar itiraz etti biz uzlaşmaya açmıştık rapor olumlu şuan muhtemelen cevap B şıkkı olacak
-
@Hanibalbarca inşallah olur hocam. Yukarıda uzun uzun yazdım zaten okumussundur bence de cevap B olmali, en azindan iptal edilmeli. Hakkınızda hayırlısı olsun
-
@Econumist hmk sorusuna itirazımızı sunduk bilirkişi raporunda edilebilir ve edilir arasındaki farktan ziyade kanunun pratikte nasıl uygulandığı açıklanmış, yani sanki sınava giren herkes yılların hakimi bilirkişi uygulamada su oluyor o yuzden iptal edilir demiş yani saçmalamış sayın bilirkişi, umarım yeni bir bilirkişi heyeti atanır da derdimizi anlar aslında anlaşılmayacak bişey yok çok basit bir detaydan bahsediyoruz ama gel gör ki ilginç raporlar geliyor, uzlaşma sorusundan önce hmk hakem sorusunun iptal edilmesi gerekiyordu.
-
@Econumist sorunun tekrar eski cevabına donmeside o kadar kişinin hak ihlaline neden olacak ilk aşamada e yanlış sıkkini yapıp onca kişinin önüne geçip mülakata girenler oldu ilginç şeylere şahit oluyoruz
-
Arkadaşlar ivedi yargılama/özelleştirme yüksek kurullu olan soruya da dava açılmıştı bildiğim kadarıyla onun akıbeti hakkında bilgisi olan var mı
-
@hkmhkm hocam o soru doğru, kanunun 20.maddesinde açık bir şekilde özelleştirme yüksek kurulu kararlarına karşı ivedi yargılama usulü uygulanabilir diyor. o soru iptal olmaz.
-
@ahmetozcelik35 soruyu tartışmak için sormadım ki zaten defalarca tartışıldı ama nihai kararı mahkeme verir. Ben sadece dava sürecini merak ediyorum.
-
Adli yargıda iptal edilecek soru yok o zaman diyebilir miyiz edinilen bilgilere göre
-
@2pacalypse hocam o sorunun cevabı değişiklik olmasına rağmen b şıkkıdır. bu konuda nurettin bilici’ye sordum, uzlaşma komisyonunda çalışan kişilere de sordum. hepsinin verdiği yanıt: “%25’lik indirim, cezada indirim değil, uzlaşılan verginin erken ödenmesini teşvik etmek için getirilen bir erken ödeme indirimidir. cezada indirim değildir. uzlaşma ile cezada indirimin bir arada uygulanması mümkün değildir.” bu soru doğru hocam. ösym’deki kişiler, kanun değişikliğini yanlış yorumlayan bir hocanın gerekçesini anlamadan kabul etti.
-
@ahmetozcelik35 kesinlikle bu şekilde hocam. ben de vergi dairesi başkanlığı usul müdürlüğünde 3 yıl çalıştım. uzlaşma olayına biz bakıyorduk. o indirimle kanun değişikliğinde bahsedilen indirim farklı şeyler.