29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Herkese iyi geceler hakkımızda hayırlısı artık elimizden geleni yaptık
-
@elitnur çoğu kaynakta "çok ivedi yargılama"olarak geçiyor. Salt kanun hükmü göz onune alınırsa eyvallah ama meb ve ösym sınavları ivedi yargılama kapsamında değil diyemeyiz.
-
Adli hakimlik sınavını kimse tartışmıyor herhalde formda göremedim yerini bilen var mı
-
@Marsiyal, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@sikilaccisamatha hepsi Vatandaşlık hocam
Tesekkur ederim
-
@RootofAllEvil o dedikleri erken ödeme indirimi. Mükellefin talebi ile indirim yapılmıyor. Uzlaşma sağlanıyor. Sonra mükellef ödeme yaparsa erken ödeme yaptı diye yüzde 25 ulaşılan tutarsa indirim yapılıyor. Mükellef ulaşılan tutar üzerinden 376 indirim talep edemez. Çok alakasız bağlantı yapmaya çalışıyorlar. Erken ödeme indiriminin 376 ile alakası yok
-
@frieddmann artı bide idarece tarh olacak. Resen değil
-
@frieddmann evet kardeşim beklediğim cevap buydu bende bunu düşünüyorum cezada indirim müessesi gibi düşünmemek gerekiyor
-
@frieddmann neden idarece tarh peki?
-
@frieddmann erken ödeme değil hocam yalnız normal vadesinde
-
@frieddmann bende aynı yorumla kanun değişmiş olsa bile öncüle tam oturmuyor diye düşündüm o yüzden yanlış kabul ettim
-
@RootofAllEvil soruda öngörülen süre içinde bildirimde bulunmamış diyordu. mükelleflerin vergi kanunlarıyla belirlenen zamanlarda müracaat etmemeleri veya aynı kanunlarda kendilerine yüklenen mecburiyetleri yerine getirmemeleri sebebiyle
-
@Marsiyal, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@frieddmann bende aynı yorumla kanun değişmiş olsa bile öncüle tam oturmuyor diye düşündüm o yüzden yanlış kabul ettim
Bende oyle hatırlıyorum yani degisene gore secenekler oturmuyordu zaten diye hatırlıyorum
-
@adalet erken ödeme mi vade mi onu tartışmayacam. Ama yine 376 kesinlikle talep edemez mümkün değil
-
@RootofAllEvil resen vergi tarhı maddeler halinde tek tek sayılmış. Sorudaki olay re'sen vergi tarhına girmiypdu
-
- cezalarda indirim başlığı altında düzenlenmiş
- 1.fıkrada vergi dairesine başvurarak indirimden faydalanıyor
- 2.fıkrada kanuni ödeme süresi içinde öderse indirim yapılır vergi dairesine başvurma şartı yok burada ödemezse bunan faydalanamaz
Benim yorumum bu şekilde
-
@RootofAllEvil hocam idarece tarhı sertkan erdurmazın kitabında Resen ve ikmalen tarha girmeyen diğer işler diye anlatmış örnek olarakda sınav sorusundakine benzer bir örnek vermişti benim ordan kalmış aklımda ondan idarece tarh yaptım ben
-
Kanun maddesine itiraz edilmeye başlandığına göre ben kaçıyorum
-
Arkadaşlar cezadaki kabahat sorusunun tam olarak cevabı nedir?3 öncülde doğru mu?
-
@adalet
7194 sayılı kanunun 26 ncı maddesiyle değişen fıkra; Yürürlük: 07.12.2019)Mükellef veya vergi sorumlusu;-
İkmalen, resen veya idarece tarh edilen vergiyi veya vergi farkını ve vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yarısını ihbarnamelerin tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili vergi dairesine başvurarak vadesinde veya 6183 sayılı Kanunda belirtilen türden teminat göstererek vadenin bitmesinden itibaren üç ay içinde ödeyeceğini bildirirse kesilen cezanın yarısı,
-
Uzlaşmanın vaki olması durumunda, üzerinde uzlaşılan vergiyi veya vergi farkını ve vergi ziyaı cezasının %75'ini, bu Kanunun ek 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendinde yer alan ödeme süreleri içinde öderse üzerinde uzlaşılan cezanın %25'i,
indirilir.(**)
Mükellef veya vergi sorumlusu ödeyeceğini bildirdiği vergi ve vergi cezasını yukarıda yazılı süre içinde ödemez veya dava konusu yaparsa bu madde hükmünden faydalandırılmaz.Şimdi bende buna takıldım kanun maddesinde öderse uzlaşılan verginin belli tutarı indirilir diyor. Uzlaşma müessesi zaten ikmalen resen ve de idarece tarh edilen vergi ile vergi ziyaı cezasına yönelik değil mi vergi dairesi ile mükellef anlaşırsa takdiri oranda belli oranda indiriliyor cezası burada yer alan belli sürelerde öderse indirim yapılacağıdır uzlaşma sağlanırsa yapılan bu indirimin üstüne mükellefin tekrar indirim talep etmesi diğer cezalarda indirim müessesine giriyor benim yorumum bu şekilde
-
-
@adalet kardeşim mükellef aynı anda hem 376 dilekçesi hemde uzlaşma dilekçesi verip ikisinden de birlikte faydalanma. 376 indirim ayrı Bi maddede. Ödeme de indirim ayrı Bi maddede. Mükellef kesilen vzc için ya uzlaşma talep eder yada cezada indirim 376 talep eder. Senin dediğin ödeme indirimi mükellefin bunun için bir talebinin olması gerek yok talep edecek Bi müessese yok. İnternetten yada vezneden ödeme yaparken bakacakki benim bin liralık cezam vardı 200 düştü uzlaşma sonucu artı 200 lira üzerinden yüzde indirim yaptı sistem otomatik. 150 düştü bunu ödeyecek. Bunu düşün indirimin 376 ile alakası yok bunu anlatmaya çalışıyorum