29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@elitnur Hocam dediğinize baktım da, 2018 de kurulmu kapatıldı yoksa kurulun yetkileri Cumhurbaşkanınamı devredildi. Şuan Özelleştirme yetkileri Cumhurbaşkanında görünüyor, ama özelleştirme kararları hala ivedi yargılamaya tabi kararlar aynı yani, ama kapatılmış bir kurulun hala yürürlükte gibi sorulması sorunun iptali ihtimalini doğurabilir.
-
@Estevez hayırlısı olsun hocam
-
@Gülbeşeker yani özelleştirme yüksek kurulunun verdiği özelleştirme kararları dediği için takildim ben. Özelleştirme yüksek kurulu kapatılmış ve özelleştirme yüksek kurulunun verdiği özelleştirme kararlarını artık cumhurbaşkanı alıyormuş. Kanunda güncelleme yapılmamış kabul ediyorum ama öyle bir kurul kaldırılırken bunu sıkka koymak ne kadar doğru bilmiyorum cevaba göre itiraz edeceğim
-
@kamucu06 takdiri indirim olmaz kanun indirilir demiş yoruma kapalı
-
Geçen sene vergi soruları çok netti bu sene tartışmalı sorular çok.
-
Herkes elinden geleini yapıp çalıştı bu saatten sonra gerisi tebekkül artık
-
@elitnur Hocam şuna dikkat etmedim ama eğer bugün ki sınav da şıkta ' Özelleştirme kararları' demişse eğer soru iptal edilemez kanuna uygun , ama 'Özelleştirme kurulu kararları' demişse iptal edilme durumu olabilir, bunu hatırlıyormusunuz ben hatırlayamadım tam ne yazdığını.
-
@RootofAllEvil, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
İdari işleme karşı dava açılmasının kural olarak yürütmeyi durdurmaması ne ile bağlantılı? Ben hukuku uygunluk karinesinden yararlanma yaptım. İdari işlemler iptal edilene kadar hukuka uygunmuş gibi işlem görür şeklinde düşündüm.
Bence yerindelik denetimi yapilamama ile ilgilidir
-
@guymağduru onun cvp net kamu yararı http://www.erdem-erdem.av.tr/yayinlar/hukuk-postasi/vergi-yargisinda-yurutmenin-durdurulmasi/
-
@frieddmann, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@guymağduru onun cvp net kamu yararı http://www.erdem-erdem.av.tr/yayinlar/hukuk-postasi/vergi-yargisinda-yurutmenin-durdurulmasi/
Ters köşe diyorsunuz:)
-
@guymağduru aynen öyle
-
@frieddmann kamu yaratı ile ne alakası var çözemedim bana idari işlemeler hukuka uygunluk karinesinden dolayı dava açılması durdurmaz diye geliyor
-
@kemankeşş cevap hukuka uygunluk karinesi olması gerek. Yukarıdaki arkadaş link atınca biraz araştırayım dedim tereddütüm yoktu çünkü o sorudan. Bilimsel makalelerde idari işlemin dava açılınca durmaması yürütmeyi durdurma gerekliliği hukuka uygunluk karinesi ve kamu gücünden kaynaklanır denmiş.
-
HMK
~Devlet Aleyhine Tazminat~
~Islah~
~Tavzih~
Yargılama Gider Teminati
Hakem Karar Iptali Istinaf
Ihtiyati Tedbir Şartları
Yenileme Dilekçesi 3 ayMedeni
~Tanıma~
~Vasiyeti Tenfiz Memuru 15 gun~
~Hukmen Teslim~
Karışma Birleşme
Sözlü Vasiyet 1 Ay
Evliliğin Kendiliğinden Feshi
NafakaBorçlar
~Ifa Yerine Edim~
Kesin Hükümsüz
Ev Başkanının Sorumluluğu
Eksik Borç
3.Kişi Yararına Sözleşme
Takas Hakkından Feragat
Gorme EngellilerCeza
~Zamanaşımı Alt-Üst Sınır~
Kabahat Teşebbüs
Güvenlik Tedbiri Sınır Dışı
Zorunluluk sadece Yaşama
TR ye iade Şartları
Duzenleyici Islemle Guv Ted
Zincirleme Sucİdare
~Belediyenin Bilgi Edinme Yolu~
~Buyuksehir Olma Kriteri~
~Aylıktan Kesme~
Hukuka Uygunluk Karinesi
RTUK üyeleri TBMM
Guvenlik Hakkı
Buyuksehir Sayısı 30Iyuk
~Danıştay Ilk Derece Baktığı~
Kanun Yolları
Ivedi Yargılama sadece Temyiz
Ivedi Yargi OsymMeb Sınav
Adana Idare Mahkemesi
Dava Daireleri YD Karar Itiraz
Başkanlık KuruluAnayasa
3 Seçim Çevresi
HSK Yasama Kısıntısı
Başdenetçi Meclis Başkanı 4 Tur
Danıştay 3/4 HSK
Anaysa Değişiklik Teklifi 3/5
Meclis Soruşturması 1/10
CB Secimi Secmen KütüğüIktisat
~Reel Para Talebi Balansı~
P=MC
KDV Advolorem Dolaylı
Hızlandıran Tuketim Yatırım
Maksimizasyon
Giffen Mal
Sermayeden %2 zararVUK
~Menkul Sermaye Iradi~
~Uzlaşmada Indirim~
İzaha Davet 15 gün
Mal Bildirimi 15 gün
Mukellefin Şekli Ödevi Ödeme
Yoklama Memuru Inceleme
Amacsal Yorum
21.12.2023
Menfaat İstirak 100.000
İdarece Tarh
Ltd Ort Hisse Oranında
Beyanname Vermeme Ozel Usulsuzluk
Vergi Davası 3 Öncül
Rayiç BedelVatandaşlık
~Mecliste And Icme~
~Herkes icin Siyasi Hak~
Hak Arama Hürriyeti
AYM Yaş Şartı 45
1 ayda 5 Birleşim Katılmama
Yuķsek Hakem KuruluBenim maalesef GKGY 23 Alan 55 İnşallah gecen seneye göre biraz düşük kapatirsa belki olur yoksa kıl payı gidiyo elden :$
-
59 a 19 gibi duruyor benim tabi tartışılan sorular var 1 2 net oynar
-
@sikilaccisamatha borçlardaki soru aliud olacak ve medenideki rehin sorusunda benim bildiğim hükmen teslim ile rehin kurulamıyordu
-
@RootofAllEvil re’sen tarh olması gerekmiyor mu hocam ? Benim kaçırdığım bi şey mi var vukta
-
@wow evet resen olacak soruda kanuni süresinde beyan etmemesinden bahsediyordu ayrıca borçlar aliud medeni de zilyetliğin havalesi olacak
-
@RootofAllEvil üçünü de dediğiniz gibi yaptım inşallah doğrudur
-
@wow inşallah bugün sorular da açıklanır her şey netleşir