29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar geçen sene giren biri olarak şunu söyleyebilirim ki kesinlikle hem gk gy hem de alan sınavı bu seneden daha kolaydı en azından daha net sorular vardı ondan 60 yapmakla bundan 60 yapmak aynı şey o levent hocamıdır nedir soruları ve cevapları gördükten sonra her soru yapılır cevabı belli çünkü aa evet bu ya diyeceğin ama bu sınavda arada kalınan çok şık vardı burada arada kalınan en az 15 soru verebilirim sadece alanda o da
-
Eklermisin benide 23 gk 56 alan
-
@kamucu06 aynen öyle
-
@fkoseli size standart sapmadan çok yüksek puan gelir tahminim ve ilk 300 e rahat girersiniz.
-
@Abdurrahim Arkadaşlar geçen sene giren biri olarak şunu söyleyebilirim ki kesinlikle hem gk gy hem de alan sınavı bu seneden daha kolaydı en azından daha net sorular vardı ondan 60 yapmakla bundan 60 yapmak aynı şey değil o levent hocamıdır nedir çok bilmiş soruları ve cevapları gördükten sonra her soru yapılır cevabı belli çünkü aa evet bu ya diyeceğin ama bu sınavda arada kalınan çok şık vardı burada arada kalınan en az 15 soru verebilirim sadece alanda o da bu arada benim olur ya da olmaz ama bu sene geçen seneden düşük kapatır sonuçlar açıklandıktan sonra aha da buradayım
-
@kilici kaç gkgy kaç alan orası önemli hocam. Misal 60 alan 19 gky ise tamam. Dağılımı nasıl
-
@Econumist 22-57
-
@kilici peki 26 gky 55 alan ?
-
İdari kısmında yani 2. kitaptaki sorularda daha fazla net yapmak sapmayı daha çok etkiler bana kalırsa idari testindeki netler daha fazla olacak şekilde 22-57 ya da 21-58 in şansı var
-
Hem benim anlamadığım konu şu ceza genel de soruşturma ile ilgili soru soruyorlar bu soru tarzı ceza muhakemeleri kanuna girer
-
@efe_yakup Olur gibi duruyor. Gk gy iyi puan getirir.
-
@kd16 doğru sayısı hocam
-
@kamucu06 Soruyu ilk görünce bende öyle düşündüm hocam, yüzeysel bir soru olmuş ama.
-
Hocalarım alan 58 d/gkgy24 doğru ekleyebilirmisiniz
-
@Gülbeşeker bence bu ceza genel için problemli bir soru neden mi dersen son ceza muhakemeleri kanunu ile beraber seri ve basit yargılama usulü getirildi ve savcı da suçun alt ve üst sınırında temel cezayı belirleme yetkisi var bu düpedüz ceza muhakemesine ait olan bir alan bu soru ile ilgili dilekçe vermeyi düşünüyorum ösym ye cevabın yanlış olmasından değil dahil olmadığımızı düşünüyorum bu alana
-
@kamucu06 hangi soruyu diyorsunuz
-
@RootofAllEvil soruşturma ile alt ve üst sınırın belirlenmesi sorusu vardı ceza bölümünde idari yargı adayları için
-
Standart sapma ile ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar... soru bazında mı sapma geliyor yoksa ders bazında mi ... tecrübeli arkadaşlar belki daha iyi biliyordur
-
@kamucu06 tck ilk 75 madde hükümlerinde var o
Soruşturma koşulu olan cezanın hesaplanması
Madde 15- (1) Miktarının soruşturma koşulu oluşturduğu hallerde ceza, soruşturma evresinde ileri sürülen kanuni
ağırlaştırıcı nedenlerin aşağı sınırı ve kanuni hafifletici nedenlerin yukarı sınırı göz önünde bulundurularak hesaplanır. -
Arkadaşlar ben hala şu vergi de cezada indirim müessesine takıldım kanun kaç kere okudum ama işin içinden çıkamadım talep mevzusunu nasıl çıkartabiliyoruz evet indirim var cezadan lakin bu indirim otomatik zamanında ödeme indirim gibi biri anladıysa şunu bir açıklasın yoksa bu soru hatalı mı