29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Vergi Usul kanunu madde 3 u okumasini tavsiye ediyorum herkesin bakıyorum her soru konuşuluyor ama unutulmuş kesinlikle iptal olması lazım amacsal yorum sorusu
-
Arkadaşlar facebook kullanan var mı aranızda? Oradaki yorumlar nasıl acaba kimler nasıl yapmış paylaşan var mı?
-
Eğer kanun sadece lafziyla hüküm ifade etseydi yorum yöntemleri zaten olmazdı kanunun ruhunu tespit için amacsal sistematik vs yorum yöntemleri kullanılır
-
@kule34 hocam matrahta da amaçsal yorum için farklı bir tanım yapıyordu. Kanunun sözüyle ve özüyle uygulanması diyince ben de lafzi yani deyimsel yaptım ama bilemiyorum
-
@kitapsever hocam sorunun cevabı birden fazlaydı ama eğer bir cevabı olacaksa o da deyimsel yorumdur ben de öyle yaptım
-
Vuk madde 3 :Vergi kanunları lafzı ve ruhu ile hüküm ifade eder. Lafzın açık olmadığı hallerde vergi kanunlarının hükümleri, konuluşundaki maksat, hükümlerin kanunun yapısındaki yeri ve diğer maddelerle olan bağlantısı gözönünde tutularak uygulanır.
-
Soruda kanun metnini verip "ruhu " kelimesi aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilebilir diyodu
-
@mosca anket yapmışlardı. 80 üstü çok yoktu. en çok yığılma 70-75 arasındaydı. ankette 75-80 arası 2.sıradaydı. forumdaki ağırlık 76-79 arası duruyor. forumdaki farklı kişilerin görüşü geçen seneye göre düşük kapatacağı yönünde.
-
@Abdurrahim gkgy 24 alan 57 benide ekler misiniz ?
-
Gkgy 24 alan 52 beni de ekler misin
-
@kule34 haklısınız hocam
-
@Abdurrahim hocam 90 üstü bekliyorum hukukçu olarak. Ama benim de gördüğüm yüksek puanlilar hep iibfli.
-
@kule34 hocam ben deyimsel (lafzi ) yaptım sanki bana da yanlış geldi
-
Gkgy 20 altında olup alan 59 olsa bile sapmadan puan az mi gelir? Geçen sene benim 57 alan 23 gkgy vardı sapmadan 0.40 küsur gelmiş.
-
@elitnur kaç puan geldi 23 57 ye
-
Sayıştay hakimlik kaymakamlık gibi sınavları kurumlar kendileri değil ösym nin yapması biraz duruma objektiflik kazandırıyor ama ösym bu bu mesleklerin kalitesine uygun sınav yapamıyor bu alımların hepsinde aynı sayıştay sinavina giriyorsunuz sayıştay ile ilgili soru yok mesela idari hakimlik de en azından idare ve iyuk daha kaliteli olabilirdi hadi diğerlerini geçtik
-
20-60 benim
arkadaşımın da 18-62 ekleyebilirsiniz -
Sapma gelmez diyenler bu kanıya nasıl varıyorsunız bu kadar yığılma varken st sapma gibi faktörler katsayı vs belirleyici oluyor bu tür sınavlar da
-
@Hayaller71 80.91
-
bazı gruplarda 76ya düşeceği söyleniyor. Umut tacirliği mi gerçek mi bilemedim.