29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Dumspirospero al benden de 6 yanlis. Hepsi de kabak gibi ya. Sabahtan beri acaba itiraz edebilir miyim diyorum da yok abi hepsi bariz yanlış. Artık şansımıza kuselim
-
@Hayaller71 bende A şıkkındaydı ve zamanla yarıştığım için direkt işaretledim geçtim . Ösym kelime oyunları yapmıyor mu bu şekilde? Neyi ima ediyorsunuz anlamadım sanki çok anormal bir şey diyormuşum gibi
-
@2pacalypse cevabım sizeydi
-
@2pacalypse yahu neden illa kendi bildiğini doğru kabul ettirmeye çalışıyorsun biz hukuk profesörümüyüzde her kelimeyi acaba ne dedi diye düşünecem gayet açık net gider itirazımızı yaparız kabul olur olmaz sırf sen doğru yaptın diye sana göre doğru diye yanlış mı olmayacak ben uzlaşmayı doğru yaptım ama net iptallik soru yani bencil olmayın bu kadar
-
Bu itiraz konuşmaları sürmesin bence. Kim neye etmek istiyorsa etsin, geçen sene de ıdaredeki şart işlem sorusu için tartışanlar oldu soru iptal edildi nitekim er ya da geç. Zamana bırakalım herkes için en iyisi olsun iyi seneler
-
@city-of-justice, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
2 soru bariz iptal edilmelidir. İvedi yargılama sorusu ve amaçsal yorum denilen soru. Başka da soru iptali görmüyorum. Mevzuatlar çok açık ve net. Soru iptalleri başvurusunda mevzuatı ve değişiklikleri ek yaparsak mecburen iptal edecekler zaten.
Allah aşkına ivedi yargilama ile alakali kanuna hic baktiniz mi? Açıkça hangi konularin ivedi yargilamaya tabi oldugu yaziyor. Bunun disinda merkezi sinavlar icin ayri bir başlık açılmış insan biraz mantikli konusur ya kanun ortada
-
@RootofAllEvil, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Her yıl aynı muhabbet ya şu soru iptali muhabbeti baydı artık. Hakem kararları ile ilgili soruda da bariz yanlışlık var ona niye bir şey demiyorsunuz? En güzeli sınavın yeniden yapılması ve sizlerin ve hocalarınızın isteği doğrultusunda hazırlanan sorulardan sorulması. Belki bu kadar iptal muhabbeti yapılmazdı.
Hakem kararlarina karsi iptal davasi sadece bolge adliye mahkemesinde acillir diyor ka unda soruda da hakrm kararlariyla alakali acilan davada verilen kararlara karsi istinafa gidilir diyor. Sava zaten bam da açılıyor bunun istinafi yok temyizi var o da yargitayda. Hmk nin temyiz basligini bir daha okursaniz gorursunizm iki kanun maddesini yorumlayamayan insanlar hakim olmak istiyo yazik
-
İvedi Yargılama Usulü
Madde 20/A –İvedi yargılama usulü aşağıda sayılan işlemlerden doğan uyuşmazlıklar hakkında uygulanır:
a) İhaleden yasaklama kararları hariç ihale işlemleri.
b) Acele kamulaştırma işlemleri.
c) Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları.
d) Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca yapılan satış, tahsis ve kiralama işlemleri.
e) Çevre Kanunu uyarınca, idari yaptırım kararları hariç çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlar.
f) Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca alınan Cumhurbaşkanı kararları. -
HMK / İptal Davası
MADDE 439- Hakem kararına karşı yalnızca iptal davası açılabilir.
İptal davası, tahkim yeri bölge adliye mahkemesinde açılır; öncelikle ve ivedilikle görülür.Temyiz Edilebilen Kararlar
MADDE 361- Bölge adliye mahkemesi hukuk dairelerinden verilen temyizi kabil nihai kararlar ilehakem kararlarının iptali talebi üzerine verilen kararlara karşıtebliğ tarihinden itibaren 2 hafta içinde temyiz yoluna
başvurulabilir. -
@sikilaccisamatha İnsanların ne tartıştığını, niçin soruya yanlış demelerini ve bunu sorunun 2 doğru şıkkı olduğu gerekçesine bağlamalarını 2 gündür burada aralıksız tartışırken bunu çözememek; aynı zamanda araştırma güdüsünden uzak bir peşin yargılama,insanların haketmediği yakıştırmalar yaparak mı siz daha çok hakim adaylığını hak ediyorsunuz?
-
@g-uzmanı, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@sikilaccisamatha İnsanların ne tartıştığını, niçin soruya yanlış demelerini ve bunu sorunun 2 doğru şıkkı olduğu gerekçesine bağlamalarını 2 gündür burada aralıksız tartışırken bunu çözememek; aynı zamanda araştırma güdüsünden uzak bir peşin yargılama,insanların haketmediği yakıştırmalar yaparak mı siz daha çok hakim adaylığını hak ediyorsunuz?
Evet.
-
@sikilaccisamatha, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@g-uzmanı, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Evet.
Eger ivedi yargilama ve tahmim sorusuna da itiraz etme hakki buluyorlarsa insanlar o zaman sinavlara hic calismayalim kanun okumayalim bosuna cunku kanunda acikca yazan bir ifadeyi okumaktan yada anlamaktan aciz insanlara diyecek baska bisey bulamiyorum
-
@Hayaller71 hakim olmak istiyorsan düşüneceksin arkadaşım. Gerekirse hukuk profesörü gibi dusuneceksin. Adı ustunde hakimlik yahu. Ben doğru yaptım diye savunmuyorum, siz yanlış yaptığınıza kulp arıyorsunuz, hepsi bu. Benim de bir sürü yanlışım var ama itiraz mitiraz hiç işim olmaz. Hepsi kabak gibi, kendi hatalarımdan kaynaklanan yanlışlar.
Neyse, top osymde, burda tartışmak mantıksız.
-
@2pacalypse kelime cambazlığı yapma kardeş yok hakimsin düşüneceksin falan burda millet gecesini gündüzüne katıyor neden bahsediyorsun sen
-
Kimin hakim olup kimin olmayacağına karar verenler de geldiğine göre bize müsaade
-
@Hayaller71, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@2pacalypse kelime cambazlığı yapma kardeş yok hakimsin düşüneceksin falan burda millet gecesini gündüzüne katıyor neden bahsediyorsun sen
Gecesini gündüzüne katıyorsa hakim olmak icin kanunlari uygulayarak hüküm vermek icin: o zaman once kanunda acikca yazan ifadeyi anlayacak yoksa bosuna hakim olmasin yazik bu ulkeye
-
@2pacalypse yanlışıma ne kulp arayacam kendine göre haklı olunca yüce beyin falan olmuyorsun neyse boş tartışmaya girmek istemiyorum
-
@sikilaccisamatha Kardeşim 793 Sayılı OHAL KHK'sı ile Özelleştirme Yüksek Kurulu kaldırıldı ve 3 Sayılı CB Genelgesi ile tüm yetkiler CB'ye geçti. Artık şu an yürürlükte olmayan bir kurulun kararına karşı ivedi yargılamaya gidilemez. Soru çok net iptal.
-
@Hayaller71 biz de katıyoruz, hakem/tahkim kismindan soru bekledigim için belki 10 kere tekrar ettim hmknin ilgili kısmını. Uzunca da bir yer. Sırf bu eder/edebilir sacmaligindan dolayı ilk derecesi BAM'da olan davanın istinafa gidilemeyecegi gibi apaçık bariz doğru olan cevabım iptal edilirse ben de itiraz edeceğim elbet. Herkes hakkını aramakta özgür elbette.
-
@sikilaccisamatha ben ne diyorum sen ne diyorsun mevzu ivedi yargılama değil için rahat olsun biz başka bişey konuşuyoruz