29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@2pacalypse Ne diyor 703 Sayılı KHK ile kaldırılan kurul, komisyon v.b yetkilerinin devredildiği makamları tablo halinde göstermiş. Soru kesinlikle iptal
https://www.google.com/amp/s/www.memurlar.net/haber/766333/2018-3-sayili-cumhurbaskanligi-genelgesi.html%3Famp=1 -
Liste ne durumda arkadaşlar 100 150 kişi olsa en azından şahsım adına ne olacağım belli olur hiç umudum yok ama
-
@elitnur mevcut cevaplara göre 22-58 geçen yıl 22-56 da kalmıştım bu yıl da sınırda gibiyim
-
@city-of-justice hocam senin atıf nedir, ne için yapilir, ne işe yarar, kaldırılmış kurumlara yapılan atıflar nedir gibi konulara bakman gerekiyor. 1. sınıftaki hukuka giriş dersinde anlatiliyordu aslında bunlar. O dersleri kaçırdınız sanirim fakultede?
Yığınla kanunda bakanlar kurulu yürütür yazıyor. Kaldırılan kurul yurutemicegine göre kanun iptal mi diyorsun sen? Böyle hukuk mantığı olamaz.
-
@2pacalypse Kardeşim olmayan kaldırılan kurulun kararına karşı yargı yoluna gidilmez. Bu şeye benzedi Bakanlar Kurulu kalktı ama kalkan Bakanlar Kurulu kararına karşı Danıştay'da dava açılır der gibi oldu. Bu kadar komik lakayt hukuk nosyonu yoksunu olmayın be kardeşim
-
@2pacalypse Sizin mantığınıza göre tüzük kalktı ama tüzüğe karşı Danıştayda dava açılır. Gerçekten baya komik
-
@RootofAllEvil benm de 23 58 de umut yok gbi
-
@city-of-justice keşke iptal olmasa benim işime gelir ama öyk kararlarına karşı (doğrusu cb kararı) artık ilk derece mahkemesi olarak danıştaya dava açılması gerekir ve tüm usul değişmiş olur.
-
@idari kesin bence
-
@city-of-justice diğer kanunlarda Özelleştirme yüksek kuruluna yapılan atıflar kurulun yetkilerinin devredildiği mercilere yapilmis sayılır. Genelgede ayan beyan bu yazıyor. Atıf konusunun amacı bu zaten. Hukuk mantığı da bunu gerektiriyor.
Çünkü belki yuzlerce kanunda yazan Özelleştirme Yuksek kurulu ibaresini her kanundan TBMM aracılığıyla tek tek çıkartmak yerine kurulun kaldırıldığı genelgede bu kuruma önceki kanunlarda yapılan atıflar bundan sonra CB'ye yapılmış sayilir yazıp geçmiş. Çok daha pratik, çok daha işlevsel.
Bu yüzdendir ki 2 sene geçmesine rağmen iyukta değişiklik yapilmiyor. Çünkü genelgede sorun çözülmüş.
Yoksa yürütme her türlü yapı degisikliginde tüm kanunları en baştan duzenlemek zorunda kalırdı. Bunun da nasıl bi felce yol açacağını tahmin edersiniz.
Dolayısıyla sorunun yüzde yüz doğru olduğunu düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.
-
Allah aşkına tamam ya sınav baştan yapılacak tamam
-
@2pacalypse Kardeşim sana tek bir soru soracağım şu an yürürlükte olmayan kaldırılan Bakanlar Kurulu kararına karşı dava açılır mı? Sakın Bakanlar Kurulu şu an var deme
-
@2pacalypse Yürürlükte olmayan tüzüğe karşı dava açılır mı ?
-
@city-of-justice öyk'nin yetkileri devredildi yalnız. Aynı şey değil.
-
@adalet Aynen dostum doğruşu dediğin gibi artık.
-
@2pacalypse Ya Allahım
-
@2pacalypse hocam boşverin arkadaşla tartışmayı aynı soruyu daha kaç sayfa tartışacaksınız?
-
@2pacalypse Var ya ne kadar okumaktan acizsiniz 703 Sayılı OHAL KHK'sı Özelleştirme Yüksek Kurulu kaldırıldı ve tum yetkileri 3 Sayılı CB Genelgesi ile Cumhurbaşkanına devredildi. Kardeşim sen sadece yetki devredildi diyosun ama Özelleştirme Yüksek Kurulu kaldırıldı zaten.
-
@2pacalypse Şu an Özelleştirme Yüksek Kurulu diye bir kurum varsa bana gösterir misin kardeşim hani ben göremiyorum da lütfen bu kurumun şu an faal olduğunu göster
-
@Marsiyal keşke sınav yeni baştan yapılsa da hepimiz rahat etsek en başta da city of justice arkadaşımız rahat etse. Ne soruymuş be arkadaş 4 sayfadır aynı soruyu tartışıyoruz.