29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@yasamor Kaymakamlıkta da böyle oldu yok iptal olmaz hepsi doğru falan insanları başvurmaktan vazgeçirmek için ellerinden geleni yaptılar ama 2 soru da iptal oldu hak yerini buldu. Bu sınavda da hak yerini bulacak ama öyle ama böyle hukuk içerisinde sonuna kadar hakkımızı arayacaz. Biz hakkın neferleriyiz.
-
@harveyspecter 10 tane alan dersinin her birinin kanun maddelerini böyle okuyup yorumluyorsan helal olsun sana hakim savcılık yanında tırt kalır buralarda boşa harcanıyorsun hakim olacak insanlarsınız demek en büyük bahane sanırım
-
@city-of-justice uzlaşma sorusuna doğru diyorsun o zaman anladığım kadarıyla
-
@birsorumolacaktı O konuda tam araştırma yapmadım konuya tam vakıf değilim. Değişiklikler olmuş tam olarak üzerinde durmadım. Değişiklikler şimdi mi geçerli yoksa bazılarının dediği 01.01.2020 den itibaren mi tam bilmiyorum muğlaklık var hocam.
-
@city-of-justice kardeş sessiz sedasız yapsaydın keşke itirazını aklıma kazındı öyk nin kaldırıldığı
-
@city-of-justice ara hocam onun bunun lafina bakip da kimse hakkini aramaktan vazgecmez zaten. konuyu sen de biliyosun sadece asiri beklentiye girme diyorum o kadar. keske kontenjaniniz artsa da bu gerginlik azalsa. adlinin 10 da biri kadar alim cidden adaletsiz bir durum.
-
@Hayaller71 Niye hocam böyle daha iyi oldu. Eminim soruyu hazırlayanlar dahil binlerce kişi bilmiyordu ÖYK'nin kaldırıldığını şok oldular saldırgan tutumlar bu yüzden zaten. Olsun napalım adaletin ve hukukun yılmaz savunucularıyız. Hak yerini bulsun başka bişey istemem
-
@yasamor Kontenjan konusunda destekleriniz için size minnettarım ve teşekkür ediyorum. Kendilerine gelince 15000-20000 TL maaş zammı yapanlar bize kadroyu çok görüyorlar daha fazla kontenjan açsalar nolur yani. Her yıl adlı açılış töreninde veya AYM açılış töreninde 1 yılda hakim başına 700-800 dava dosyası düşmesinden ve bu yüzden davaların zamanaşımına uğradığından şikayetçi olurlar. Bu davaların ivedilikle bitirilmesi için bir kere daha fazla hakim alıp iş yükünü azaltmak gerekir ve diğer alternatif çözüm yollarını da faaliyete geçmek gerekir. İdari hakimlikte 100 kişilik kadro nedir ya anlamış değilim.
-
Üslup çok değişmeye başladı. Kendinden aşırı emin haller, dalga geçer gibi konuşmalar, karşılıklı iddiaları kabul ettirme çabası... Arkadaşlar kendinize gelin lütfen ya kimse sizin bu üslubunuzu sayfalar dolusu okumak zorunda değil. Burda herkes emek verdi ve herkesin bir miktar gerginliği var. Neler paylaşılmış diye giriyorum bakıyorum saatlerdir aynı muhabbet. Birkaç kişi arasında kısır bir tartışma dönüp duruyor. Bu çok bencilce arkadaşlar, kimse en doğru değil. Bu soru asla iptal olmaz, bu soru kesin iptal gibi söylemler çok itici. Herkes dilerse üzerine düşeni yapar ve sonuçlarını hep beraber görürüz.
-
@Hayaller71 Bahaneden ziyade iyi bir dilekte bulunmuştum.Keske yanlış anlamasaydınız.Ayrıca uygulamada genellikle kanunun ruhunun anlaşılmasında farklı yorumlar yapılır.Lafzında farklı yorum yapılmaz.bundan dolayı açıkça yazan bir hususun aksini iddia etmeye hiç gerek yok diye düşünüyorum.Keske ÖSYM daha özenli soru sorabilseydi
-
Yakın zamanda başvurabilecegimiz sınav, ilan vs var mıdır başka? Kpss'ye de çok var daha. Bu sınavdan ümidi kestim iyice. Adli mezun puanımı 72 hesapladım. Baraj 75 76 olur yazmışlar her yerde.
-
@justice000, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@byrm7, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@yasamor HAKEM sorusuna itiraz olmazsa sorun yok olursa iptal olacağı kesin , neden ösym böyle bir hata yapar anlamıyorum bin kişilik sıralamaya sebeb olacaklar bakalım itiraz olmazsa sorun yok
hocam usul sorusuna itiraz dilekçeleri gönderildi ve iptal edilecek
Allah askina neden kesin iptal olacagino mevzuat cercevesinde yazar misin merak ettim
-
@sikilaccisamatha, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
HMK / İptal Davası
MADDE 439- Hakem kararına karşı yalnızca iptal davası açılabilir.
İptal davası, tahkim yeri bölge adliye mahkemesinde açılır; öncelikle ve ivedilikle görülür.Temyiz Edilebilen Kararlar
MADDE 361- Bölge adliye mahkemesi hukuk dairelerinden verilen temyizi kabil nihai kararlar ilehakem kararlarının iptali talebi üzerine verilen kararlara karşıtebliğ tarihinden itibaren 2 hafta içinde temyiz yoluna
başvurulabilir. -
@Sabahola 72'ye düşmez hocam adli. Girip de 75 net alti yapan duymadım çevremde. 60 alan yapanlar havada uçuşuyor.
-
@harveyspecter yanlış anladığım için kusura bakmayın dedikleriniz doğru
-
Arkadaşlar tamam sınav iptal olacakmış yeni haber aldım tartışmasınlar bu kadar tekrar sınav yaparız demişler hadi gözünüz aydın.
-
@kafes66 özür de dilemişler mi bak çok kalbimizi kırdılar özür dilesinler
-
@kafes66 Tekrar sınav yapsalar dahi bu ÖSYM denen becereksiz kurum yine hatasız yanlışsız soru hazırlayamaz. Ya hakimlik sorularını 10 kişiden oluşan 1. sınıf hakim ve savcılar hazırlaması gerekir hem güncel mevzuata hakim olurlar hem de hatasız bir sınav olur.
-
Geçen sene 210 kişilik liste yapılmıştı.Bu sene neden bir liste yapamadık.Ayrıca geçen sene daha sağlıklı şeylerden konuşuluyordu bu sene biraz burasının da kalitesi düşmüş gibi geldi bana.
-
Hmk da hakem sorusunun neden iptal olacağını düşünüyorsunuz istinafa başvurulabilir gibi bir şey demiyor ki kanunda temyize başvurulabilir diyor ben de yanlış yaptım fakat anlayamadım iptal olma sebebini