29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kemankeşş evet
-
12-13 itiraz başvrusu olmuş toplamda
-
@kilici kaynak ve hangi sorular adına hocam bilgi verebilir misiniz daha demin arkadasin biri 6 diyordu?
-
@sbui61 İşte bak mevzuat değişiklilerini hesaba katmadan soruyorlar yine aynısı zaten koskoca mevzuat değişikliği var ama soruları hazırlayan ekip hoc zahmete katlanmak istemiyorlar kopyala yapıştırla iş bitecek zannediyorlar. Ne günlere kaldık Allahım ya
-
@2pacalypse kaynak ösym. Benimle birlikte 3 arkadaş daha vardı. Onlar türkçedeki boşluk doldurma sorusuna, hmkdaki ıslah sorusuna ve medenideki tanıma sorusuna itiraz ettiler. Diğer başvuruları bilmiyorum.
-
@city-of-justice ben de anlamiyorum hocam sen ben dikkat ediyoruzda hazirlayan tecrubeli hocalar nasil dikkat etmiyor , insan bi kontrol eder dogru yapana yazik.
-
23 ocaka kadar aynı şey mi konuşulacak gerçekten? Herkes haklılığını savunmayı bir bıraksa forumun tadı gelse . İtirazınızı yaptıysanız top artık ösym de. Ben de gittim itirazımı yaptım eğer memnun kalmazsanız dava yolu da açık. Lütfen artık daha fazla tartışıp herkesin tadını kaçırmayın. Doğru yapanlar da doğru sayım düşecek diye endişelenmesin bu hakimlik sınavı biraz hakkaniyetli olmanızı rica ediyorum . Ben de vergi sorusunu doğru yaptım ama bir sıkıntı bir hak ihlali varsa iptal olsun. Bunu diyebiln l.ütfen
-
@sbui61 Dediğim gibi dostum kopyala yapıştır yapıyorlar. Kanunda geçiyor mu ok diyorlar öyle hazırlıyorlar. Ancak biz böyle bir soru hazırlayacaz ama değişen kısımları var mı son hali nedir daha doğrusu nasıl olur diye kafa patlatmıyorlar tabiri caizse çalakalem soru hazırlıyorlar yazıktır günahtır bu kaçıncı oldu bu ekibe teşekkür edilip hizmetlerinden dolayı plaket verilip azledilmeli.
-
@kilici ıslah sorusu mu neyine itiraz etmişler medeni usuldeki en net sorulardan biriydi. Benim eşeklik edip başta doğru işaretlediğim ancak sonra silip yanlış şıkkı işaretlediğim soru
-
@RootofAllEvil bi soruyu yanlış yapınca soru iptal diyor herkes ben artık çok normal karşılamaya başladım bu itirazları
-
@kilici Yok artık daha neler ıslah sorusu en temiz soruların başında gelir dikkate bile almazlar
-
@Marsiyal iptal muhabbetlerine hiç takılmıyorum artık ne halleri varsa görsünler, bundan sonra top ösymde
-
Bilmiyorum kendince vardır bir nedeni. Tanıştık kendisiyle orda çok iyi bir arkadaştı okuyorsa selamlar :))
-
Merhaba arkadaşlar bir şey merak ediyorum da bilgisi olan yardımcı olabilir mi acaba. Geçen sene bildiğim kadarıyla yaklaşık 210 İİBF mezunu 90 hukuk mezunu mülakata hak kazanmıştı. Bu sene de ortalama böyle bir sayı olduğunu varsayalım. 210 İİBF mezunundan 20 kişi. 90 hukuk mezunundan da 80 kişi mi alınacak.
-
@RootofAllEvil tanıma ya bile itiraz etmişler
-
@hukukcubey Takdir komisyonun gerekirse 90 hukukçu 10 iibf de alırsa hiçkimse bir şey diyemez. Çok örnekleri var misal geçen yıl ki mülakat.
-
@kemankeşş Şaka ediyorsun inanmam
-
@hukukcubey tamamen kafalarina göre . Tek kesin olan şey maksimum 20 iibfli hakim olabilecegi. Onun dışındaki tüm kombinasyonlar gecerli.
-
@hukukcubey Hatta bir ekleme yapayim. Diyelim ki 230 İİBF 70 hukukçu kaldı, ben de hukukcuyum. Adamlar beni beğenmedi mesela 69 hukukçu 20 ibf alıp kapatabilirler de olayı. Öyle az hukukçu kaldı garanti alinacak diye de bir duruum yok. Hukukçular da elenebilir rahatça. Ama tabi iibflilerden daha şanslı olduğumuz soylenebilir, orası kesin.
-
2016 sınavında %20 kota varken 40 iibf mezununu kadroya almışlar fakat hukukçulardan 80 kişiyi almışlar. Tabi ilk mülakat sonucuna göre. Sonradan sayıyı 200 e tamamladılar mı bilmiyorum.