29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kilici peki teşekkür ederim
-
@sikilaccisamatha her iki açıdan da doğru oluyor hocam. bekleyip, duruma göre hareket edeceğiz.
-
@ahmetozcelik35, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@sikilaccisamatha her iki açıdan da doğru oluyor hocam. bekleyip, duruma göre hareket edeceğiz.
Adam hakem kararlarinin iptaline karsi istinafa gidemeyeceğini görmemiş de iptal edilir ile edilebilir arasindaki farka takilmis
-
@ahmetozcelik35 ben de bunu demeye calistim zaten. sorunun hatali olmasina gore hak kazanmak degil konu. konu idari bir islemin yanlis yapilmasindan kaynakli hak kaybini onlemek. herkes hakkini ulassin kimse zarar gormesin amacim. iptal edilmicek sorulara bile itiraz edip hakkini ararken insanlar, puan kaybi gibi somut bir seyde hak aramazsak bu meslegi hic yapmayalim daha iyi
-
@city-of-justice, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kemankeşş Dikkat edersen Özelleştirme Yüksek Kurulu Başkanı değil Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na Başkan olarak atanmış. Yani "Özelleştirme Yüksek Kurulu" yok artık.
https://www.google.com/amp/m.finansgundem.com/amp/haber/ozellestirme-idaresi-baskanligina-atama/1391394Soruda zaten 2577 sayili kanuna gore diyo ve bu kanun hala mevzuat.gov tr de bulunan haliyle ozellestirme yuksek kurulu kararlarinin ivedi yargilama usulune tabi olduğunu yaziyo
-
@sikilaccisamatha aynen hocam millet başka nereden çalışsın
-
@kemankeşş, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@sikilaccisamatha aynen hocam millet başka nereden çalışsın
Haberleri takip edicez bundan sonra.
-
@sikilaccisamatha hocam orada cevap çok netti. ben o şıkkı gördükten sonra diğerlerine bakmadım bile. geçen sulh ve feragat ile ilgili bir soru vardı hangisi ortaktır diye ve şıklarda feragat bütün davalarda kullanılır demişti. baktığınız zaman yanlış bir ifade, ancak ösym diğer şık çok net bir şekilde yanlış olduğu için çok net yanlış olan şıkkı doğru cevap olarak kabul etti ve soruyu iptal etmedi. ösym sorunun ucunda kıyısında yanlış varsa bile sorunun özüne bakıyor ve ona göre hareket ediyor genelde.
-
Ham puan: 79,86 yeter mi dersiniz?
-
@ahmetozcelik35, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@sikilaccisamatha hocam orada cevap çok netti. ben o şıkkı gördükten sonra diğerlerine bakmadım bile. geçen sulh ve feragat ile ilgili bir soru vardı hangisi ortaktır diye ve şıklarda feragat bütün davalarda kullanılır demişti. baktığınız zaman yanlış bir ifade, ancak ösym diğer şık çok net bir şekilde yanlış olduğu için çok net yanlış olan şıkkı doğru cevap olarak kabul etti ve soruyu iptal etmedi. ösym sorunun ucunda kıyısında yanlış varsa bile sorunun özüne bakıyor ve ona göre hareket ediyor genelde.
Bir de benim tahminim şu yönde dava açılana kadar ÖSYM kendi cevap anahtarına göre puanlama yapacak ve sıralama belirleyecek mülakata çağıracak geçen seneki gibi mülakattan sonra dava neticesinde soru iptal olursa yeniden değerlemeye göre bir öncekilerin Hakkı kaybolmayacak şekilde mülakata çağrılacak
-
Ben anlamıyorum bir kanun Çalışırken o kanunda adı geçen kurumların mevzuat gov tr dışındaki bir yerden ne durumda olduklarını da kontrol etmek mi gerekiyor
-
Ayrıca hakem sorusuna Gelecek olursak anında iptal edilebilir yazıyor seçenekte iptal edilir yazıyor iptal edilebilir zaten Daha genel bir kavram iptal edilir veya edilmez kavramların içinde barındırıyor Dolayısıyla seçenekte iptal edilir yazması nasıl bariz bir hata nasıl soru kesin iptal edilir diyorlar ben bu kafayı anlamıyorum
-
@sikilaccisamatha Mesela hangisi 1982 Anayasına göre Bilgi Edinebilmeden yararlanabilecek kişilerdendir denildiğinde “herkes” demekle
Bilgi Edinme Kanununa göre kimler yararlanabilir denildiğinde “vatandaş+karşılıklılık şartıyla ikamet eden yabancı” demek arasındaki farktır
Soru hangi mevzuata göre sorulduğu kesince yazıyorsa cevap o mevzuattadır. Eğer mevzuat ismi verlmemişse ÖYK yok diyen arkadaşlar haklı. Ama denilmişse (ki ben öyle hatırlıyorum) Öyk bariz bir şekilde yazıyor arkadaşlar
-
Liste neden ilerlemiyor acaba, gecen yil çok çabuk toparlanmişti.
-
@lawyer77 soruda direkt iyuka gore diye soruyordu. kanunun lafzi geciyordu. arkadaslar osym iptal edecekse eder zaten. ama ben bu isin davaya kalacagini dusunuyorum gecen seneki gibi.
-
@lawyer77, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@sikilaccisamatha Mesela hangisi 1982 Anayasına göre Bilgi Edinebilmeden yararlanabilecek kişilerdendir denildiğinde “herkes” demekle
Bilgi Edinme Kanununa göre kimler yararlanabilir denildiğinde “vatandaş+karşılıklılık şartıyla ikamet eden yabancı” demek arasındaki farktır
Soru hangi mevzuata göre sorulduğu kesince yazıyorsa cevap o mevzuattadır. Eğer mevzuat ismi verlmemişse ÖYK yok diyen arkadaşlar haklı. Ama denilmişse (ki ben öyle hatırlıyorum) Öyk bariz bir şekilde yazıyor arkadaşlar
Aynen öyle hocam. Ayrica HMK sorusunda eger kesin iptal edilir deseydi secenekte amenna o da yanlis olurdu. Kanunda iptal edilebilir demis. Secenekte de bu olursa iptal edilir demesi yanlis bi ifade degilki
-
@city-of-justice kanundan çalışıpta doğru yaptım o soru iptal olmayacak.netttt
-
Anket 111 kişi ölmüş hemen
-
@34idari olmuş*
-
@34idari birkaç dersi fulleyince avantaj sağlıyormuş böyle bir şey doğru mu bana saçma geldi