29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@harveyspecter kanundaki şekli:
- Hakem kararına karşı yalnızca iptal davası açılabilir. İptal davası, tahkim yeri bölge adliye mahkemesinde açılır; öncelikle ve ivedilikle görülür.
a) Tahkim sözleşmesinin taraflarından birinin ehliyetsiz ya da tahkim sözleşmesinin
geçersiz olduğu,
b) Hakem veya hakem kurulunun seçiminde, sözleşmede belirlenen veya bu Kısımda
öngörülen usule uyulmadığı,
c) Kararın, tahkim süresi içinde verilmediği,
ç) Hakem veya hakem kurulunun, hukuka aykırı olarak yetkili veya yetkisiz olduğuna
karar verdiği,
d) Hakem veya hakem kurulunun, tahkim sözleşmesi dışında kalan bir konuda karar
verdiği veya talebin tamamı hakkında karar vermediği ya da yetkisini aştığı,
e) Tahkim yargılamasının, usul açısından sözleşmede veya bu yönde bir sözleşme
bulunmaması hâlinde, bu Kısımda yer alan hükümlere uygun olarak yürütülmediği ve bu
durumun kararın esasına etkili olduğu,
f) Tarafların eşitliği ilkesi ve hukuki dinlenilme hakkına riayet edilmediği,
g) Hakem veya hakem kurulu kararına konu uyuşmazlığın Türk hukukuna göre tahkime
elverişli olmadığı,
ğ) Kararın kamu düzenine aykırı olduğu,
tespit edilirse, hakem kararları iptal edilebilir.
Madde metninin tek harfini bile değiştirmedim.
Soruyu soranlar kanundan kopyala - yapıştır şeklinde sormuşlarİlgili maddeye kamu düzenine aykırılık şeklindeki (ğ) bendi sonradan yapılan değişiklik ile eklendiği için böyle bir gariplik olmuş(aslında hiç eklenmese de sorun olmazdı) .maddede ğ bendinin ayrı bir fıkrada ve "iptal edilir" şeklinde düzenlenmesi daha doğru olurdu.
Bu yüzden bana göre hukuk ezberdir.
Tüm şıkları okumadan, aceleci şekilde, takdir yetkisi yoktur deyip o şıkkı isaretlediyseniz, yazık olmuş. .
- Hakem kararına karşı yalnızca iptal davası açılabilir. İptal davası, tahkim yeri bölge adliye mahkemesinde açılır; öncelikle ve ivedilikle görülür.
-
Hocam,Zilyetliği bilmiyor adam yazılanlarıda geçtim
-
@kafes66 anketlere pek güvenmeyin hocam bu sınav şaşırtmazsa geçen yıldan düşük kapatacak
-
Anket 400 ü bulmuş neredeyse 20 kişi 95 üstü inanalım mı buna?
-
Bu sınav geçen seneden bariz daha zor daha çelişkili sorulardan oluşuyordu. 3 senedir mülakattan elenen arkadaşım bile geçen seneye göre 5 doğru az yapmış . Birçok kişi imkansız da görse ben Alan ağırlıklı 75-76 doğrulara düşebileceğini düşünüyorum .
-
@Marsiyal mümkün değil hocam 95 alan kişi zaten en kötü ilk 5 de olur
-
@sgkemekcisi, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Bu sınav geçen seneden bariz daha zor daha çelişkili sorulardan oluşuyordu. 3 senedir mülakattan elenen arkadaşım bile geçen seneye göre 5 doğru az yapmış . Birçok kişi imkansız da görse ben Alan ağırlıklı 75-76 doğrulara düşebileceğini düşünüyorum .
Bende geçen yıl elendim 4 5 soru eksik yaptım 80 üstü yapan pek yok çevremde en az 10 kişi girdik 80 üstü bekleyen yok
-
@Hanibalbarca geçen yıl kaç yaptınız bu yıl kaç yaptınız hocam
-
@Hanibalbarca geçen sene 79 doğruyla kapatmıştı galiba bu sene de en az 3 -4 doğru daha düşük kapatır bence .
-
@sarsilmaz 60 24 bu sene sanırım 58 21 yada 58 22 1 sorum şüpheli
-
@Hanibalbarca alanınız yine iyiymiş hocam şansınız yüksek. benim 27-54 ya da 27-53 bakalım ne olacak
-
@sgkemekcisi 75 76 cidden olmaz hocam adli bile 75 le kapatmış geçen yıl bence en fazla alan ağırlıklı 78 doğruya düşer
-
@sarsilmaz nasip hocam çokda yanılacağımı düşünmüyorum ben 80 doğru alan ağırlıklı olarak kazanacağını düşünüyorum kaymakamlık kıyası yanlış yapılıyor kaymakamlık da 76 puan 74 net civarıydı oda aşağı yukarı 78 79 doğrıya tekabül ediyor ve 19000 kişi başvurdu yani arada 6000 kişilik fark olmasına rağmen kaymakamlığı baz alırsak yine 80 doğruyu bulmuyor genelde arkadaşlar ya kaymakamlık gibi olursa diye konuşuyorlarda kaymakamlık çok yüksek kapatmadı beklentinin üstünde kapattı sadece kaldıki spk bddk kaymakamlık icra müdürlüğü gibi sınavların etkisi elbette olacaktır bu nedenle benim şahsi görüşüm 80 doğru olan kazandı
-
bir arkadaşım 18 61 idari onu da ekleyin listeye
-
arkadaşlar en son liste kaç kişi oldu
-
@Marsiyal adli 75 doğruyla mı kapatmış geçen yıl ?
-
@sgkemekcisi öyle yazıyolardı Facebook'ta bilmiyorum hocam
-
@Marsiyal ben idari için basit bir matematik mantığıyla düşündüm geçen sene ve bu seneyi kıyasladım. Alan soruları aynı seviyede bile desek Gk gy bariz daha zor . En az 3-4 soruda neredeyse herkes ters köşe olmuş . İdari Geçen sene 79 doğruyla kapatmış bu sene de bu bariz sıkıntılı soruların etkisiyle 3-4 soru daha düşük kapatacağını düşünüyorum . Anketlere bakarak yorum yapmadım çünkü güvenmiyorum. Bu benim düşüncem tabi benim 78 ya da 79 doğru gelecek gibi duruyor hakkımızda hayırlısı.
-
Soruları pdf şeklinde nasıl indirebilirim.İdari yargıdan sınava katılmıştım.Adli sorularıda sistemde var.Ösym sistemden ekran görüntüsü dışında nasıl hızlica indirebilirim?
-
@praetorurbanus aynen hocam keşke bütün şıkları okusalarmış bariz belirgin bir istinaf yoluna gidilir demiş